Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Tuesday, March 12, 2013

Pasangan kaki pukul

Harini terpanggil untuk cakap pasal isu ni bila ada someone yang saya kenal mengadu dia baru lepas kena belasah dengan tunang dia..

Mula2 ingat dia just lempang. Walaupn sorang lelaki tak sepatutnya menyentuh atau menyakiti perempuan tp saya ingat dia just lempang la..

Tapi bila tengok gmbar lebam yang dia hantar ni..

Astafirullahalazim... Beristifar saya kejap..

Teruk betul!

Punca katanya mereka bergaduh bila si lelaki ni dikatakan kantoi curang dengan pompuan lain. Bila confront si lelaki ni mengamuk smpai teruk si minah ni dibelasah.

Sy igt ni first time dia. Rupanya sebelum ni pn dia pernah pukul my fren ni. Dia kata sampai lebam2 n bengkak muka.

This girl i kenal xberapa rapat but as a women bila dgr benda2 camni rasa xsedap la kan. I asked her to make a police report. Tapi dia xnak. Refuse and keep blaming herself yg dia pn salah jgk. Xkira la salah mcm mane pn dia xsepatutnya dibelasah disepak terajang smpai cmni sekali!

Ni baru tunang. Kalau dh sah jd bini cmne? Kenapalah selalunya mangsa2 abusive guys ni nak sedih2 tapi xnak take action. Konon dgn harapan that guy akan berubah. Come on lah.

Penat la nasihat org tapi mcm mencurah air ke daun keladi.

All the girls out there,dont let yourself be a victim of abusive men. Walk out of a violance relationship. Xguna pertahankan kalau ia akan mendatangkan lebih keburukan di kemudian hari.

P/s: tiada niat nak buka aib sesiapa. Cuma sebagai peringatan dan pengajaran buat kita semua.


24 comments:

Kakcik said...

Eloklah tak payah diteruskan ikatan itu...

cinta03 said...

ini baru dikatakan cinta giler!!!
klu dia teruskan juga mmg dia gile!! apa ingat wanita nie tempat sepak terajang ker!!!
TIME NAK BEROMEN KOMAIN BAIK, TIME MOOD TAK BAIK TERJANG BINI...

ooo..sakit hati..mmg emo betul!!!

Mooniqueen said...

dulu pun MQ pernah menghadapi kes mcm ni.. time tu memang tak rase apa2.. bila dah putus semua baru rasa mcm bodoh sgt stay dgn org mcm tu..

Elia Si Jejariruncing said...

Saya pn rs mcm tu. Tp empunya diri masih dlm dilemma. So sy hnya mampu bg nasihat je la

Elia Si Jejariruncing said...

Ssh kalau org dh cinta buta ni. Dia xnmpak apa yg kite org lua ni nmpk

Elia Si Jejariruncing said...

Baguslah MQ dah terlepas dr org mcm ni. Semoga kite xkan jmp lg org2 mcm ni

atty's said...

tinggalkan je lah lelaki mcm tu..
lelaki mcm tu jenis suka pukul perempuan..belum kawin pun dah berani,ini kalo kawin ..mau hari2 kena pukul..berpada2 lah kalo sayangkan pakwe or tunang sekali pun

Ez@ti said...

tak sepatut yer die berdiam diri.. kena buat police report utk mengelak kan org lain jd mangsa seterusnye lelaki yg tak bertanggungjwb ni.. bg die pengajaran.. better jgn diteruskan perhubungan.. merana badan..

Elia Si Jejariruncing said...

Tulah. Kalau sy pn mmg xfkr pjg mmg tglkn aje. Tp mybe dia trlalu syg n fkr laki ni akan brubah

Elia Si Jejariruncing said...

Dah dia sanggup nk bt cmne. Kita ckp byk kang kate menghasut lak

huny madu said...

blum jadi wife dah naik kaki tgn, klu dh sah mau lali mkn sepak terajang.
Mmg ada pompuan yg cmni, syg melebih smpai sanggup mkn ati!
ni la yg dinamakan kasih syg mengatasi segala-galanya :( simpati!

B33HA B3n said...

oh same gila dgn cite sy dulu2.. bila da clash, rs menyesal gila x report polis..biar dia tahu langit tinggi rendah...kes yg sama..mengamuk bila kantoi curang...pls la bgtau dia ...tlg2..tlg sedar....kalau dia sygkan kita...dia xkn pukul kite.. ada lg lelaki yg jauh lnh baik utk kite...

Izzat Eshak said...

Sedih cerita begini. Bersabarlah.

nurlita rustam said...

ish ish ish..sanggup lagi!!..esok dh kahwin camner..nanti dah ader anak lagi lar susah..bukan bini jer ngan anak anak skali kener..minta dijauhkan..

nurul qaseh said...

the most logical thing yg sy blh pk bl bce entry ni is..'kuatnye bdn dia kne pkol cni..mcm mne la dia thn skt'..pls ask her utk buat checkup dgn doctor. at least if anytg happen in future, dia ada bukti kukuh..pls b strong girl!

nurul qaseh said...

first thing dlm fkrn sy bl bce entry ni is..'kuatnye bdn dia..blh thn kne pkol cmni', bt pls ask her to do checkup wif doctor. if anytg happen in future, dia ade bukti kukuh. pls b strong girl!

mina-mina ye ye said...

rasa cm nak belasah je laki 2..hurmm...

Ms.fida said...

I've been there b4...dah 5 tahun berlalu and I'm happy now.

P/S - for GURLS/WOMEN yg adr bf,tunang atau suami jenis kaki pukul,panas baran sila jauhkan diri dari mereka.Not worth it to stay and hoping that they will change.

once they hit or cheat on you....sampai bila2 they will repeat the same thing...again and again until you lost ur self and ur own happiness.

oshin kecik said...

sayang tak bertempat namanya ni huhu mungkin dia fikir kalau putus ngan laki ni lepas ni takde sape nak dia kot that's why dia tak nak report...

tapi harap dia cepat tersedar...

fazilzura said...

emm tu lum kawin dh lobam ..kalau dh kawin jgn mati udah lew

mummysya said...

baiklah putus dari sekarang. Kalo dah kahwin esok, beranak pinak tak mustahil anak juga mangsa kekejaman mcm nie. Minta2 dijauhkan.

Kasih putus boleh diganti, hilang nyawa mcmana, mak dan ayah yang akan merana...

aisya said...

serius lebam sampai mcm tu sekali? Baru tunang, belum jadi wife lagi.. huhu

WanBeruas said...

kenalan sy biasa kna pkl dgn suami kmuncknya bla satu hari dia trpksa blk lmbt dr opis lalu suami beliau dtg ke ofis dn menamprnya..bla cba ditenangkn oleh bos suaminya trus meludah muka pegawai berkenaan...sudhnya mereka ditukarkn ke utara tanahair (sempadan Thailand) oleh ketua jbtn.Sptutnya suami beliau lbh fhm akn keadaan kerana bekerja dlm satu jbtn dn office dgn isteri beliau..

Ezna said...

omg....lepas kahwin confirm lagi teruk sebab tiap hari jumpa.....kesian yr friend.....:-(

Blog Widget by LinkWithin