Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Thursday, May 2, 2013

Asha dan LINE Dolls - bergabung, meletops!



Hey guys.. how have you been?

remember this picture?


ingat tak pic ni dalam entry yang lepas?

what you can see in this picture... Nokia phone, LINE dolls and Oldtown..

ever wonder what is it all about? what are the connection and meaning of all these elements?

haaa... ni yang nak story morry ni...

tak sabar sangat nak cite ni sebenarnya. tapi kena tahan dulu sebab nak kena fokus dengan exam haritu. biasalah sebelum cuti mid term mesti banyak test yang nak kena hadap kan?

ok..Elia.. jangan melalut. kembali kepada cerita asal..

Haritu saya ada menghadiri this workshop at Nokia's office.


rupanya Nokia ada memperkenalkan model henpon terbaru mereka iaitu Nokia Asha 310.
model ni merupakan peranti pertama Asha yang menyokong dwi-sim yang bermakna henpon ni boleh beroperasi dengan dua sim card. sangat sesuai buat korang yang ada banyak nombor ni kan. hehe. terasa lettew ;p

u can change up to five SIMs without turning off your phone

yang bestnya, phone ni mempunyai sokongan WiFi padanya. memang senang la kan nak online kat memane skrg pon dah ada WiFi. phone dia pon ololoooo... comel dan slim dan ringan dan elegan dan macam macam lagilahh dan dan yang lainnn


Dari segi spesifikasi, ia membawakan skrin bersaiz 3-inci, kamera 2-megapixel, ruangan storan 4GB, serta masa bertahan bateri sehingga 25 hari. wow rite!??

besides that, Nokia Asha 310 also have other social apps like Facebook, Twitter, Foursquare, Nokia Xpress Browser, dan juga lebih 40 permainan percuma daripada EA( include Tetris, Bejeweled, Need for Speed The Run and Fifa 2012.) In addition, there are hundreds of other games available for Asha 310 on Nokia Store . 



Untuk sokongan navigasi dan peta, Nokia Maps pun turut disertakan yang jugak didatangkan dengan sokongan offline. korang juga boleh layan youtube dengan tenang sebab Asha 310 ni sangat menjimatkan data plan korang.

you can access and enjoy fast and affordable mobile internet with Nokia Asha 310 dengan harga terhebat dipasaran iaitu RM 329 saje!


Nokia Asha 310 ni juga sangat senang dan convenience untuk digunakan dengan ciri 3 homescreens yang memudahkan. satu utk apps, satu utk shortcut favourite anda, satu lgi korang boleh pilih sendiri antara  dialler, radio and music player 

yang buat dia lebih menarik lagi, selain daripada pelbagai aplikasi yang ditawarkan untuk pengguna Nokia Asha, ia juga turut sama disertakan bersama-sama dengan aplikasi Line.


comel kn patung-patung character LINE ni? heee.. nanti saya sambung cerita pasal these cute dolls.. but let ..me continue pasal LINE dlu 

LINE apps ni boleh dikatakan salah satu aplikasi permesejan yang sedang meningkat popular dikalangan pengguna tempatan. Bagi yang belum sedia maklum, Line ni boleh dikatakan messager apps yang paling cute. gerraamm je dengan sticker dan emoticon diorang yang bermacam-macam tu..

Line untuk Asha

dengan Line, korang boleh express your feelings or mood with thousands of cute and adorable stickers. dengan Line, korang boleh berborak, bergossip, bercinta 24jam sehari sambil bertukar-tukar stiker yang kiut miut tuu.

haaaa... sekarang nampak tak connection dari gambar pertama tu?

oh.. lupa lak.. ada ssatu lagi elemen yg tertinggal..

apa kena mengena Old Town dalam ini gambar? heee.. mesti korang excited kan.

pada penggemar Old Town diluar sana, ada boucer RM10 untuk korang bila korng mendapatkan Nokia Asha 310 ni.

ok mesti korang dah tak sabar nak tahu pasal dolls yang comel to the max ni kan?

nilah antara LIMITED EDITION Line Dolls yang absolutely NOT FOR SALE but its exclusively for you out there. the lucky ones ofcoz!

So who want to WIN this exclusive and cute dolls??


 What you have to do is.. sooo easy..

1. Pick ONE of these following picture(Pilih salah SATU gambar dibawah).

2. Create the most creative dialogue suitable with the picture of BROWN and CONY.(Reka dialog paling kreatif untuk gambar yng dipilih)

3. Postkan gambar bersama dialog yang direka dalam entri blog anda dengan tajuk "Saya nak menang LINE Dolls dari Nokia Asha dan Jejariruncing"

4. Salin setiap langkah dari 1 hingga 5 dan letakkan link entri ini 

5. Ask all your friends and readers to join this contest. the more the merrier















p/s: also opportunity to win a LINE character doll at Nokia roadshow cruiser @ http://www.nokia.com/my-en/ashapromo

Blog Widget by LinkWithin