Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Tuesday, March 18, 2014

Dunia mempersendakan kehilangan pesawat MH370


Assalamualaikum...
Tak sangka dalam Elia dok sedap scroll website troll yang femes dengan jokes and funny memes ni, saya terperasankan it did upload something about our missing MH370 ni. yang menyedihkan bile ramai manusia yang comment dan mempersendakan segala isu yang timbul tentang kejadian ni tanpa menghiraukan sensitiviti orang lain.

 ni lah gambar dia...





dalam laman 9Gag ni, they make fun of the incident. kononnya pesawat MH370 ni johan peringkat dunia dalam permainan "hide and seek" atau orang kita panggil "main sorok-sorok"..

haisshh.. dah la pasal bomoh tampar buaya tu pon dah kecoh satu dunia mentertawakan kita. ni kes ni pulak..





Biasalah kalau terjadi sesuatu pada negara kita, kita macam gatal tangan je nak update or nak sebarkan apa-apa maklumat yang kita dapat tanpa memastikan kesahihannya.

Tak dinafikan kita semua rasa tersentuh dengan kejadian ni. walaupun not directly affected, kita sebagai manusia tak dapat membayangkan perasaan mereka yang ahli keluarga atau rakan-rakan rapat kepada semua penumpang dan anak kapal pesawat MH370 ini.










 Elia dapat tahu pasal kejadian ni awal pagi tu dari kakak, sebab kakak saya merupakan ex-classmate pada co-pilot pesawat tu. my sis nampak sangat terkesan dengan insiden ni. mungkin sebab diorang baru je berwhatssap pagi tu just right before he went for his morning briefing before take off.



Screenshot atas ni antara perbualan mereka yang sekarang ni sangat terkesan sebab kita sendiri tak tahu kemana perginya pesawat tu and what had happened.

kalau kawan pon boleh rasa terkesan sampai tak lalu makan, inikan pula ahli keluarga mereka. bayangkanlah bagaimana perasaan dan keadaan mereka bila dengar segala kutukan dan pertikaian yang berlalu dan ditujukan ke atas ahli keluarga mereka..

Elia tak nak komen banyak pasal isu ni, tapi yang penting kita perlu kurangkan spekulasi dan tingkatkan doa.. semoga segalanya berjalan dengan lancar dan kita berjaya menemui our big bird tak lama lagi.. aminnn..

p/s: Abah Elia dah berapa hari berkampong kt ofis, balik umah tukar baju then g ofis balik.day in day out. even during weekends. been working 24/7 for the SAR of this flight.


2 comments:

adibah ishak said...

hi elly, kalau ada masa pergilah ke blog akak...isu undang undang pasal kes Hanez Suraya, MH370

"Kak Adib Ratu Longchamp"

Ahna Run Hadden said...

Yang penting, setiap kali selepas solat kite akan doakan mereka selamat dan bertabah walau apa jua yang terjadi... :)

Blog Widget by LinkWithin