Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Friday, March 21, 2014

Detox: Cuci perut dengan infused water

Salam Jumaat semua.
Semalam sebelum tido Elia ada post kat instagram pasal i made this infused water.

Banyak kebaikan infused water ni. Antaranya bagus untuk detox. Keluarkan toksin dalam badan, seimbangankn pH, sekat selera makan, kurangkan water retention, dan macam-macan lagilah! Hehe




Bagi yang nak tau cam mana Elia buat infused water ni... meh nak bagitau..

2 Liter air
1 biji lemon
1 biji timun (saiz kecil)
12-15 helai daun pudina

Rendamkan semalaman. Esoknya bangun pagi minumlah air rendaman tu. Sangat refreshing.

Ada yang tanya.. 'untuk minum pagi je ke?'

Ehh.. xde la.. untuk diminum sepanjang hari. Ia boleh galakkan korang minum lebih air macam yang badan kite perlukan.

Benda ni baguslah buat korang yang susah sangat nk minum air putih 2liter sehari. Atleast bila berperisa ni rajin la sikit kann.. sedap n refreshing lak tu!




Btw, tak semestinya boleh buat pakai lemon, mint n timun je.. bole guna ape je buah2 yg korang suka..

So...
Selamat mencuba!
posted from Bloggeroid

3 comments:

Rose Azadir said...

boleh try nie, thx for sharing..anyway Assalamualaikum, saya blogwalking kat sini, jemput datang ke blog saya, http://ibu2ahmad.blogspot.com. Saya follow sini n kalau sudi follow la saya balik yer

saladinclothing said...

Teringat air chlorophyll segelas rm3 minum kat JB. Fuh, terasa tumbuhannya disitu.

Mommy Suci said...

Jom visit & follow blog saya di http://mommysuci.blogspot.com

Blog Widget by LinkWithin