Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Thursday, April 10, 2014

Memori Futsal 2013



Assalamualaikum...

haisshh.. tak sangka bila dah start practical ni dia punya busy... perghh.. tak hengat..

dulu ingat bestlah practical buat keje simple-simple je.. fotostat kertas or buat kerja-kerja remeh.. yelah.. intern kan..

tapi.. ohh tidak sama sekali.. ada masa kerja or tugasan yang nak kena buat satu hari tu bole buat kita tak sedar pon masa berjalan. tau-tau dah kul 5.30ptg..

balik-balik sampai je rumah, lemau.. sudah mandi, solat dan makan semua.. memang tido je jawabnya.. semenjak kerja ni memang tidor awal je..

dalam masa kerja ni, kena pulak curi-curi masa siapkan tesis ataupun my final year project paper.

memang takde masa sangatlah nak buat aktiviti lain-lain..

nak blogging pon tak menyempat nak taip panjang-panjang.. ada je keje kena siapkan..

Masa sibuk ni lah teringat keseronokkan masa belajar.. ada masa free je gi swimming, jogging..
rajin je masuk pertandingan itu ini sebab nak kekal aktif. paling best futsal lah..

dari sorang yang kaki bangku.. tak tahu langsung sepak bola, sampai bole join futsal tournament, siap dapat 1st runner up tu walaupun takde practise pape..huhuhu

haiishhh... bila tengok balik gambar-gambar time futsal tu.. teringat balik moments yang best masa tu..



 Masa tu memang last minute punya hal.. ada our old competitor masa tournament last year ajak gabung team dia. so 4 orang dari kelas kami masuklah team dorang. Finh, Ain, me n Az..  nama team "Just Nice". memang nice la sebab cukup-cukup orang je kan..




Mula- mula plan nak training atleast sekali la b4 turun padang kan.. tapi disebabkan masa tu masing masing sibuk dengan test, memang tak dapat nak squeeze time for training.. bukan je takde time nak training.. pada malam nak game tu, ktorang siap ada presentation lagi.. abes je presentation memang kitorng rush balik rumah nak tukar baju. then terus peeeeecut ke sport arena tu kat Klebang. haahh.. tempat yang femes ngan coconur shake tu ;p







before gi futsal court tu kitorng singgah makan cucuk2 kat tepi pantai klebang tu dulu untuk isi perut. lapar gile lepas kelas kan.. tengah syok makan budak-budak tu dah call cakap tournament dah nak start... kami pon pecutlah ke tempat kejadian..

sampai-sampai tu ingat boleh la warm-up dlu ke apa kan.. sekali sampai sampai dah kena panggil masuk court. game starts!

perghh.. memang tak bole lupa la time tournament tu.. kitorang ada dekat 5 game berturut-turut dan Elia sempat rehat for sekali 1st half je. lain dari tu memang Elia rembat je main. ntah camne stamina masa tu memang tak hengat2. lari sana lari sini. pecut sana pecut sini. block bola. jadi defender tapi dah macam keeper pon ade. cuma tak pegang bola je. turun naik turun naik. pergh.. ntah tenaga apa yang ada masa tu..




Alhamdulillah.. berkat usaha n tenaga setelah makan steamboat cucuk-cucuk secara rakus petang tu, kami dapat la juga tempat.. walaupun second runner up je. boleh la. dengan tak kenal teammate, tak practise n masih newbie dalam arena futsal ni kan..

yang penting kenangan tu..

memang terbaik dan insyallah akan dikenang sampai selagi kotak memori ni masih kuat capacitynya ;)


p/s: haiishh.. bilalah nak main futsal lg ni ek?

2 comments:

Shark Kay said...

bertamabh memori bila bersama rakan2..
mmg xleh lupa tue :)

Intan Saffyna said...

hi,singgah follow awak :)

Blog Widget by LinkWithin