Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Saturday, April 12, 2014

Plan jadi surprise bila si adik tidur mati

Assalamualaikum.

Ni semalam punya cerita. Semalam birthday si adik lelaki. Si ajat yg muka iras-iras Taufik Batisah tu. Hehe

So lepas keje mak ajak gi bangi. Since he's studying there.

Disebabkan dah sedia maklum sangat kalau gerak time time after kerja, keluar KL mmg akan terperangkap dalam jem, so we decided to go there after 9pm.

So sempatlah saya gi pasar malam dulu untuk beli buah dan sayur mayur segala bagainya. Dlm kul 7 Mak msg adik. Dia kata ok. Dia tgu kami smpai nnt.

Sambil tu mak gi beli kek. Tepat kul 9 lebih ktorang jumpa dan bergerak sekali ke Bangi. Sampai sane dkt kul 10 lebih. Haa... mmg lambat skit sampai. Almaklumlah Mak ni kalau drive 40km je =_="

So sampai2 perut masing masing dh berkeroncong.. asid perut semakin merembes..yelah.. tak makan lagi. Plan nk bawa bday boy g mkn skali.



Sampai sampai kami pon whatssap la si adik ckp dah smpai bawah. Xde respon. So weolls call la si adik ni.


Call punya call, tak berangkat!
Ahhhh... sudah, tido ke awang ni?!

Dia ni kalau dah tido. Bom atom meletus pon dia tak sedar. Teringat satu masa ni satu rumah terbangun dengan bunyi bingit alarm clock. Cari punya cari dari mana la dtg bunyi bising mcm alarm kecemasan tu..

Sekali tengok tengok elok je alarm clock yg berbunyi kuat gile tu kat telinga si adik ni hah. Tapi dia boleh elok je diulik mimpi.. hishh.. bahaya btol.

Ehh.. berbalik pada cerita tadi, dah dekat setengah jam col tak berangkat. Akhirnya ktorg decide utk letak je kek birthday dia kat atas kereta. Since hostel dia pon kitorg xleh nak masuk.




Kire kes redha je la ape akan jadi kat kek tu. Nak hantar hostel, xleh masuk. No kawan2 dia pon kitorang takde. So hambek... letak kt atas bonet kete je la. Ikat dekat wiper je.. so dia tak jatuh. Hehe




Ingat kita nk surprise kan dia, sekali kita kena surprised! Hehe. Saboooo je la. So me n mom pon gi la makan kt kedai yg dh plan ngn si bday boy. Lepas tu balik je.

Pagi td si adik msg saying how sorry he was n thanks for the cake. Haaaa.. camne lah hidup dia ni ngan gf dia. Kalau dh tdo call sejuta kali pon xdidengar. Mesti byk kali gf dia kena ditch ni.. huhu.. semalam pon patutnya dia join skali.. mesti dia pon terima nasib yg sama cam kitorg.. hehe.. nasib ko la dikk ;p

3 comments:

Chekgu Azrine said...

Alahai..xd rezeki nk smbut sama2..hehe

DYatie said...

Hahaha. Ok lagi tak kek tu?

Kakcik said...

Huhuhu... sampai macam tu sekali.

Blog Widget by LinkWithin