Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Tuesday, April 29, 2014

Part 3 : Main "Truth or Dare" masa Barbeque




Masa barbeque session haritu..just to kill time and make the night more enjoyable, weolls ada buat game session.. even though we have been in class together for about year and a half, banyak lagi benda yang kita tak tahu pasal eachother. so masa nilah kita nak kenal kenal dan kena mengena!

what we did was gather each of us and sit in a circle. then there was this pandora box with all our names in it. sorang akan cabut undi dalam pandora box tu and yes! u guessed it.. the name yang came out will be asked to choose whether they wanted "truth" or "dare"..

hehehe.. as usual, mesti ramai choose dare sbb wouldn't dare to spill the "truth" question! heheh

here are some example of the dare we managed to capture during that night..


:: The guy kena "dare" untuk mengorat one of our girl in class.. since this guy ala-ala mat romeo in our class.. huhu..jk.. jk  ;p ::


lepas dah habis satu pusingan.. semua dah kena soal.. tapi mostly choose untuk buat dare..

So.. for the second round weolls tukar sikit rules..

Pandora box akan diberikan pada one of them..nama siapa yang kena pilih dalam pandora box tu, that person yang cabut undi tu akan kena cuba buat/lakonkan gaya, mimik or anything that related to that person n weoll yg lain lain kena teka siapa org yang dimaksudkan tu...

serious sangat-sangat kelakar part ni.. tak caye nanti tengok example videonye.
lepas dah tau jawapan, orang yang cabut undi tu kena cerita the truth on what are their first impression of that person masa mula2 masuk kelas tu..

haaa.. creative kan game ni? yela.. its a combination of both "truth" and "dare".. plus.. kat situ kita akan dapat rapatkan sillaturahim... mungkin ada benda benda yang kita tak berapa kenal or kita tak perasankan keunikan or habit seseorang tu...

oklah.. senang kata.. jom tengok antara video yang menarik masa permainan ni...









antara semua. .tak tahu bila sampai turn Elia.. kemain panjang lagi.. semua nak bgtau their first impression... waaa.. malu malu.. larikkkk


so menarik tak? kalau korang nak tengok the rest of the video of us playing this game, bole check out my Youtube channel yang tah pape tu : Elia Jejariruncing

pape pon.. korang memang the best lahh!!! rindu... bila nak buat gathering lagi?!!

7 comments:

Zaki Wazir said...

entri yg menarik!!

minat seni grafik dan ingin memuatturun vektor percuma?
jemput singgah dan follow akiwaart.blogspot.com
thanks ^_^

its me! said...

Masa dip u course ap ehh sis?? Share la if u dont mind..

its me! said...

Sis masa dip course ap ye?? Share la if u don't mind.. ;))

Anne Adnan said...

Assalamualaikum!

Nak duit tapi malas nak keluar daripada rumah? Haaa sini sini. Melalui RM20Segera ni korang tak payah keluar rumah pun takpe, asal korang ada internet & rajin berusaha. Modal business ni RM 20. Haa percaya tak? Modal dia ciput je. Tapi income nanti haaa berlipat-lipat.

Raya dah nak dekat, kalau korang join RM20segera ni, korang dapatlah jugak tambah duit untuk berbelanja raya nanti. Apa nak tunggu lagi? Cepat-cepatlah join ye :D Confirm tak rugi punya!

Kalau rasa hati tu melompat-lompat nak join, klik sini; http://www.rm20segera.com/?r=thegeek

Scroll bawah bawah sikit, ada 'daftar sekarang'. Semoga berjaya! :)

syira yaya said...

Permainan yg menarik !! :-)

Intan Saffyna said...

hi, singgah follow blog awak :)

syahida zakaria said...

sweet jek.. amik course ape dulu?

jom lawat my page
http://sihatmenawanitupasti.blogspot.com/

Blog Widget by LinkWithin