Resipi simple jeruk mangga asamboi
Bahan-bahan:
Mangga muda/mempelam
Asamboi
Gula dan garam (nisbah 5:1)
Cili padi( dipotong halus)
Cara simple membuatnya:
- Kupas mangga ikut potongan yang anda minat
- Cuci dan toskan air
- Campurkan semua bahan. Gaul sebati
- Simpan dalam peti sejuk dalam beberapa jam. Kalau leh more than 3hours.
- Sedia untuk dihidang
senang kan? ni memang fav saya. so, selamat mencuba!!
8 comments:
Menggoda nafsu di bulan Puasa. Hahaha ^_^
terliur sangattt :)
patut cuba ni .... pokok mangga di laman belakang rumah saya dah berbuah, tapi malas nak petik coz tak tahu nak buat resepi apa , ngee T_T ... thanx elia, sudi kongsi resepi ... nnt nak minta lah si incik suami pi jolok mangga tu T_T ...
Kan.. rasa mcm nk memeleh je air liur kan? Huhu
Bkn yunie je. Kak ya yg tgk sndiri pon trliur
Untungnya Mrs Pip.. ada pokok mangga blkg umah. Sy kalau nk mkn jenuh cari mangga muda kt pasar..mmg susah dan agak mahal. Klau sy ada pkok blkg umh mmg xsmpt nk masak semua buah. Asyk dipetik je.huhu
sedapnya...my favorite....
Sedap2 :)
Bila nak dapat rasa pulak nih kan :)
P/S: Jana pendapatan lumayan dengan Uber.
Cara daftar di sini >> http://www.uber.hebahkan.com/2016/03/bagaimanakah-cara-mendaftar-untuk.html
Post a Comment