Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Sunday, December 6, 2009

Review ASK 09

Sorry lambat sikit I hapdet entry pasal Anugerah Skrin 09 Jumaat lepas.

Ok.. Mari kita mulakan.

Awalnya kami dapat 4 tiket VIP tapi 3 je yang pergi..

Me, Pinky and Kak Lin





Kul 8 start, kul 5 kami dah siap2... haa.. biasa la perempuan




:: Cantik tak Pinky??? I yang make up kan dia tauk! bakat terpendam katanya.. sape berminat boleh buat tempahan ye. hehe.::




:: Ni muka make up artis yang bertepung gomak. Terpaksa make up sendiri. huhu ::





:: Ni kak lin. Dia Pinky yang make up kan. Cantik jgk kan?::




:: Feeling2 Cleopatra pulak I malam tu. Thanks to Kak Aina for the Jubah ::





::Tergelak tengok muka sendiri dengan rambut palsu yang dibeli masa kat Jakarta. Muka jadi sangat bulat. xkesah la. bukan selalu. kan3?::




::Dah2.. dah lambat ni.. gerak pecut ke PWTC ::


Sesampai di lokasi di tuju..





:: Siap ada penari gelek lagi sepanjang Red Carpet ::









:: Nak amik pic Michelle, Abg Naz rmbut ketak lak interframe::




:: Sempat juga amik pic ngn Wahid masa nak avoid red carpet. tp dia pejam mata lak ::





:: Ha.. thats better ::




:: Adakah kami mengikut tema Arabian Night? ::




:: Nak masuk hall pon kena beratur panjang yee ::






:: I loovee the stage! ::


Sementara tunggu the show starts..
















OK OK.. dah cukup berfhutugedik.. show dah start~!!






:: Opening act by One Nation Emcee. Nice one! ::




:: Host yg the best - Afdlin dan Fafau ::


I strongly love this year's ASK.. Dari segala segi better dari yang last year

Paling I suka rekaan pentas dan temanya.. cantik sangat.. sangat2!






















Fara terpaksa berdiri atas papan platform sebab dia agak rendah berbanding afdlin. Plus kaki dia injured sebab main futsal. So dia xboleh pakai heels and kena la berdiri atas platform tu. Kalau korang perasan fara langsung tak berjalan dan selalu duduk je.. huhu.. kesian dia




:: Time commercial break ::




:: Lorrh.. nape ngn Pinky tu? ::




:: Haa.. comel pon.. kikiki..::








:: Show yang dinanti-nantikan.. persembahan finale Datuk Siti Nurhaliza ::





Selesai majlis. Kitorang pon dah penat. dah xde mood nak bergambar ngan artis2.Kitorang terpaksa berpusu-pusu keluar dari satu pintu yang kecik lak tu! Seksa. Orang dah la ramai. Dah sampai basement baru lah lega sikit.. Masuk kereta je kitorang cepat2 cabut our heels.. fuuhh.. lega!!






Sampai rumah terus tukar baju. siap2 nak g makan. Lapar gile. malas nak gi Post Party ASK tu. baik kitorang gi pekena teh tarik kat mamak's.. lagi syook!!





Sekian saje la laporan dari kami, team kepochi dot kom.. Perut dah meragam. Lapar..
Sebelum tu, terimala pic ni sebagai pengubat rindu..





:: Kurangkan kontrolversi, tingkatkan prestasi.. hahaks!! ::


OhWellWhatEverNeverMind : Tahniah kepada kak Erma Fatimah sebab dah menang besar malam tu. Ko mesti bangga kan Marya?? huhu

9 comments:

mun-e said...

best best! ^^

Anonymous said...

kakya u look different..
but ttp mletop...hehehe...cian kt kakya x da sape nk make up kn???nnti kte amik cluz blaja make up n kte make up kn kakya k(berangan jer pompuan nie)huhuhu....
msti bestkn???
kakya yana msti happy dpt tgk favourite artist die perform live that nite...huhu....


mieza GG =)

awall udinn'ALFIE'starr said...

agak menanti entry neh..keskeskes.i know u were there so nk tgk la jugak kan..anyway, ur fren pinky tuh mmg pakai headband (btol ke headband org pggl menda tuh)all the time ek?comel..i mean the headband..hee

Jacobs Weetameal. said...

**kak ya anem nk g kl.jum lepak.

(komen xde kaitan)ngeh2

saypOOL rafhtello said...

masa commercial break sape yg buat lawak...persembahan ct jac lan black best!!

Marya Hana . said...

well.. b4 teater natrah bermula. semua nyanyi lagu bday kat dye.
sekaligus tahniah atas kemenangan besar dye malam 2!
dasyat tu.. 4 award dye gondol!
huhu.
boss sape.. boss aku! haha.

AiMiE HaRmELiA said...

Mieza - bukan dia punya fav artis je.. saye juga..huhu..oppss..

Awal - awk ternanti2? wahh!! ni yg rasa semangat nak bt entry ni..hehe..ha'ah..kebelakangan ni mmg dia slalu pakai that headband..dh jd cm trademark dia lak.huhu. cute.

AiMiE HaRmELiA said...

Jacob a.k.a anem - Really?? ok nnti i akan uruskan.. i'll fetch u n we hang out k..


Marya - waahh.. tp aku xtengok lg drama yg dia bt tu..terasa eager nk tgk lak. minta2 dia tayang balik.


Saypool - hehehe.. kali ni the hosts themselves yg bt lawak spontan.. ada i record tp xdpt nk upload. xtau nape. nnti i cube lagi k

aMyErInAiMiE said...

byk penari ask involve.mamat n fariz pun cicik nmpk kt tv..klu xsilap..mase show ct r tu...then mase2 lain byk dak teater ASK.cam kene je kn ASK ngn ASK-ASWARA?:P

Blog Widget by LinkWithin