Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Friday, December 18, 2009

Cukuplah dunia blogging ku sampai disini

Lama gilaa tak update...?? kemana dan mengapa si jejariruncing ini menghilang??

a) Dah bosan dengan dunia blog ni dan rasa nak kembali tulis diari je

b) Lupa password blogger.com

c) Hilang ingatan terhentuk dinding dan skrg baru tersedar yg saya ada blog

d) Terlalu busy dengan soal duniawi...wahhh..

jawapannya sebenarnya panjang sangat...

nak dipendekkan I baru pindah rumah.. so tersangatlah busy mengemas..(kemas la sgt!) plus broadband celcom I susah gile nak dapat line. plus lappy I telah kehilangan akidah lalu merosakkan dirinya.. sengaja nak pokaikan poket i la tu.. gedik punya lappy.. ni pon terpaksa online kat cc. bapak lame xonline kat cc. terasa pelik sangat..

I sebenarnya byk gile entry nak diupdate untuk tatapan korang. so sebaik je lappy i dipulihkan, akan ku buat entry bertubi2.. bersedia je la korang ye.. thanks anyway bagi follower2 yang setia menanti and berbanyak2 thnks pada follower2 baru.. nnti i follow korg balik k.

p/s: Entry hanya hiasan semata...hehehe.. xde la i nak stop blogging.. gile ape?

Friday, December 11, 2009

Mana nak cari perempuan macam ni lagi?



Hye uollz.. Meet Nurul. My ex-ex Best Friend.. Kalau dalam Bahasa Melayunya, Bekas-bekas Kawan baik. Bukan maknanya dia ni antara bekas2 boyfriend i punya kawan baik atau bekas kawan baik I punya kawan baik mahupun dia mempunyai banyak bekas-bekas campak yang baik. wtf? huhu


Sebenarnya dia ni dulu my Best Friend since I was in form 1. Actually she's the first ever friend i got back in SAB. We have been friends for 4years. then something happened (which I choose not to tell) and we were no longer friends... Ala. gaduh budak2..

Lepas 4 tahun yang berikutnya barulah kami bertemu kembali.. hehe. making amends is the best feeling u could ever feel. As for me I felt such a relieved. Miss our crazy moments together. We used to shared everything together. even our birthday selang 2 hari je kowt! Im on 18th and she's on the 16th May. Good thing now we can be friends again. Thanks to Facebook for connecting us back! huhu


Ok2.. sebenarnya I bukan nak cite pasal tu je. Its about last Tuesday. My bf arrived at LCCT from Kelantan and will be heading to Bangkok on the same day. So I got about less than 4 hours to see him. But im willing to that that chance. Better than nothing rite?




Malam sebelum tu I pick her up and we went lepaking just the two of us. best. Dah puas keluar we headed back to my house while waiting for tomorrow. Mana nak cari kawan yang sanggup tak tidur sebab temankan kwn dia yang xboleh tidur excited nak jumpe bf tercinta kat airport keesokkan harinya?

Masa otw ke airport kami sengaja lalu area Kg Pandan. Saje nak tengok keadaan our old school. for old times sake. huhu


::Mesra, Petronas-our fav spot to lepak or "mencapap" after school::




:: Our school field . dulu pakai pagar dawai je. now tembok ok! ::




:: Entrance.. wah makin cantik sekolah kite ye. cantek ke?? ::

Mana nak cari kawan yang sanggup jadi our photographer when our hands are on the steering wheel? I ni dah la jakun, tamak pulak tu. drive pon nak, amik pic pon nak..




:: Jauh jugak perjalanannya. tapi xterasa sangat sbb ada teman ::




:: Haa.. dah sampai pon !! ::


Sampai2 tu. dalam kul 10pg. matahari dah mula naik. cari parking dah cam nak cari lelaki straight kat kelab gay dh. bapak susah. last2 terpaksa park kat hujung dunia. terpaksa mak catwalk jauh ke terminal ketibaan. asalnya I pakai heels terpaksa tukar. xkuasa mak nak catwalk jauh nk mampos ngn heels 5 inci ni. Terpele'ot kang aku gak yg malu. Nasib bawa flipflop yg bertumit ni. selamat!




Tak sampai 10 minit I sampai Incik Apex dah call kate dah sampai. So we meet up then lepak kat Starbucks sementara nak tunggu his next flight to Bangkok. As usual Incik Apex kalau jumpa my fren yg baru dia kenal dia akan jd pendiam and konon pemalu. But not for Nurul. she can instantly mingle and cheer the place up. Mana nak cari perempuan macam ni?




:: No camera konon ::





Mana nak cari perempuan yang bole buat kita ketawa dengan cara dia ketawa yang sampai keluar air mata macam menangis? Ada ke?? Bila dia nak ceritakan satu perkara yg lawak dia akan gelak dulu. kita pon kadang2 xfhm what she's trying to explain. tapi tetap gelak sebab dia ketawa sampai nangis.. huhuhu..




::Muka mencuba-sehabis-daya-faham cerita si Nurul ni::




::Apex took this pic - alamak kantoi usha mamat lain! =p ::




:: Nasib pandai mak cover line. amik pic together-gether. mesti dia dh xmrh.kehehe ::

Dah kembung perut lepak kat Starbuck kami pon gerak la jalan2 while nak tunggu Incik Apex kita ni nak boarding.





Seperti biasa, kami jadi mangsa mamarazzi lagi..







:: Eh, laki aku ni main cak2 lak dia ::




:: Bila kamu dan pasangan tengah bercakap then ur fren tetiba nak snap pic yg kononnya candid, inilah hasilnya- plastik! ::







:: Ni la mamarazzinya! ::




::Pic kaki pon nak jugak?? ::




:: Ni sumpah candid! xtipu punye ::




mana nak cari bekas-bekas kawan baik ini macam???


OhWellWhatEverNeverMind : Disebabkan ada yang suka dengan statement "berangan itu perlu" I tu, ingin saya tambahkan lagi koleksi pic yang menepati statement tersebut.




:: Hudus? Kahkahkakah.. ada aku kesah?? ::

Monday, December 7, 2009

A day with two BFF

Last Saturday I went to Time Square. Accompany my best friend Pinky shopping. Dia dah aim nak beli Maybeline's mascara yang RM19.90 as seen on tv tu. but unfortunely for us it was sold out. buhuhu.




::Lihatlah betapa ramai umat manusia kat sni::



On the same day and place I met my new best friend, Zamir. He's actually my Bf's Bestfriend but automaticly terjadi my bestfriend jugak. thats what my bf wants. If anything I can just ask for his help. Kononnya Apex telah mengamanatkan this zamir fella to jaga me while he's not around. ceh. mcm la i xbole jg diri sendiri kan.. bweek! =p





So that day got this some kind of opening ceremony event which he was part of it. its the brand he was sponsored by. So he invited me to kononnya bagi sokongan moral la. Which i was, for about approximately 10 minutes. then we got bored and decided to go on with our real mission to TS. Which is shopping!




:: If taking ur pic isn't "sokongan moral" enough xtau la der! ::








:: Makanan xbest. plus xde goodies bag for us. So malas nak stay lame2 ::


Instead of waiting and waiting, I gi la teman Pinky buat manicure n pedicure kat Nail Paint.









:: She went for buffing if im not mistaken ::








:: Tak puas tangan je, kaki pon buat jugak ::


Once dah siap we head back to where we belongs.. wah!! poyo je ayat kan...

I tak shopping sangat pon that day. malas plus blum masyuk lagi. So xbest sangat la hari tu..




Nevertheless, it is always good to have good friends around when ure feeling bored or lonely.

Thanks guys~!!

Sunday, December 6, 2009

Review ASK 09

Sorry lambat sikit I hapdet entry pasal Anugerah Skrin 09 Jumaat lepas.

Ok.. Mari kita mulakan.

Awalnya kami dapat 4 tiket VIP tapi 3 je yang pergi..

Me, Pinky and Kak Lin





Kul 8 start, kul 5 kami dah siap2... haa.. biasa la perempuan




:: Cantik tak Pinky??? I yang make up kan dia tauk! bakat terpendam katanya.. sape berminat boleh buat tempahan ye. hehe.::




:: Ni muka make up artis yang bertepung gomak. Terpaksa make up sendiri. huhu ::





:: Ni kak lin. Dia Pinky yang make up kan. Cantik jgk kan?::




:: Feeling2 Cleopatra pulak I malam tu. Thanks to Kak Aina for the Jubah ::





::Tergelak tengok muka sendiri dengan rambut palsu yang dibeli masa kat Jakarta. Muka jadi sangat bulat. xkesah la. bukan selalu. kan3?::




::Dah2.. dah lambat ni.. gerak pecut ke PWTC ::


Sesampai di lokasi di tuju..





:: Siap ada penari gelek lagi sepanjang Red Carpet ::









:: Nak amik pic Michelle, Abg Naz rmbut ketak lak interframe::




:: Sempat juga amik pic ngn Wahid masa nak avoid red carpet. tp dia pejam mata lak ::





:: Ha.. thats better ::




:: Adakah kami mengikut tema Arabian Night? ::




:: Nak masuk hall pon kena beratur panjang yee ::






:: I loovee the stage! ::


Sementara tunggu the show starts..
















OK OK.. dah cukup berfhutugedik.. show dah start~!!






:: Opening act by One Nation Emcee. Nice one! ::




:: Host yg the best - Afdlin dan Fafau ::


I strongly love this year's ASK.. Dari segala segi better dari yang last year

Paling I suka rekaan pentas dan temanya.. cantik sangat.. sangat2!






















Fara terpaksa berdiri atas papan platform sebab dia agak rendah berbanding afdlin. Plus kaki dia injured sebab main futsal. So dia xboleh pakai heels and kena la berdiri atas platform tu. Kalau korang perasan fara langsung tak berjalan dan selalu duduk je.. huhu.. kesian dia




:: Time commercial break ::




:: Lorrh.. nape ngn Pinky tu? ::




:: Haa.. comel pon.. kikiki..::








:: Show yang dinanti-nantikan.. persembahan finale Datuk Siti Nurhaliza ::





Selesai majlis. Kitorang pon dah penat. dah xde mood nak bergambar ngan artis2.Kitorang terpaksa berpusu-pusu keluar dari satu pintu yang kecik lak tu! Seksa. Orang dah la ramai. Dah sampai basement baru lah lega sikit.. Masuk kereta je kitorang cepat2 cabut our heels.. fuuhh.. lega!!






Sampai rumah terus tukar baju. siap2 nak g makan. Lapar gile. malas nak gi Post Party ASK tu. baik kitorang gi pekena teh tarik kat mamak's.. lagi syook!!





Sekian saje la laporan dari kami, team kepochi dot kom.. Perut dah meragam. Lapar..
Sebelum tu, terimala pic ni sebagai pengubat rindu..





:: Kurangkan kontrolversi, tingkatkan prestasi.. hahaks!! ::


OhWellWhatEverNeverMind : Tahniah kepada kak Erma Fatimah sebab dah menang besar malam tu. Ko mesti bangga kan Marya?? huhu
Blog Widget by LinkWithin