Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Saturday, April 28, 2012

Kerja sambilan saya buat masa ni





Ampunnnn.... maaf sangat-sangat haritu lama dekat seminggu gak la tak update blog. betul tak? nak tau kenapa? Selain sebok berholiday with my family, saya sebok bekerja.

hehe. kerja la sangat. kerja apa??

bole la consider as kerja la jugak bila dapat gaji atau upah kan??

Kebelakangan ni Elia busy sikit sebab saya jadi part time babysitter jaga these two precious babies ni..


My lovely and cute little sis, Hana Batrisya(Bobot) and Marissa Amani (belum ada nickname lg)

So everyday i'll be at home taking care of these two girls while both of my parents went to work. taking care of budak-budak ni can be a hand-full sebab both sangat manja and sometimes mengada2 pon ada. si Hana manja kalau baru bangun tidur. kite kena comfort her cuz she's gonna cry and nak kena peluk je dia until dia dah warmed-up. Hana tak banyak sangat kerenah kalau ada ipad depan dia. pandai je dia menggodek. tapi kalau dia nak susu or anything, she wants it fast. kalau ngah dokong si adik marissa mmg payah la kadang-kadang tu kena bancur susu sambil sebelah tangan dokong baby.


Baby Marissa, si adik ni pulak sangat diam. tak susah sangat nak jaga tapi kalau sampai time dia lapar, mengantuk atau pampers dah penuh dengan harta karun, bersedialah kau untuk dengar jeritan berpitching tinggi ala2 jacklyn victor dia. dia melalak memang tak hengat! masa senyap comel je muka ala2 korean lagi kan. geram je tgk dia tidur rasa nak gigit-gigit je. tapi bila dah nangis sabo jela. menggelabah jugak nak tenangkan dia.



Both kids ni ada persamaan. dua-dua kalau nak tidur mesti nak dalam aircond je. kadang-kadang dalam sejuk-sejuk pon diorang leh berpeluh. pastu both kalau tidur suka dipeluk, dibelai. memang manja la bebudak ni. sampai nak tidur memang kite kena ada kat sebelah la mula-mula tu. lepas diorang dah lelap barulah leh nak buat keje lain.

for now saya jadi babysitter ni sampailah my parents berjaya dapatkan new babysitter for them. so in the mean time memang ahkak la yang kena jaga diorang. bukan tak biasa. dulu masa hana aged around 4-5 months pon saya jaga for abt 2 months masa semester break. ;p


bukan takde kerja. buat masa ni memang malas lagi nak cari kerja tetap. mode cuti tak abes lagi. resume ape pon tak buat lagi. hehe. malas betul ni kan. ha matilah kena bebel. nantilah. lagipun i did apply to continue my degree so kalau dah keje tetap payah pulak kan. bos tempat kerja lama pon dah call dah haritu tapi malas sangat rasa nak kerja tempat lama. takpelah buat masa ni kerja buat susu dan basuh berak budak jelah dulu. janji senang nak update blog. nanti dah kerja ntah-ntah blog ni bersawanglah jawabnya. betul x?

hahahaha.. alasan tak leh blah kan..


9 comments:

Roxy's said...

omg . hi sis . youre such a lovely sister . i love kids too :)

cik ziqa said...

wahhh, jadik babysitter, :)


wahh, so cute both of them.

Ardini Izzati said...

Comel sungguh budak2 tuu :D

Nurul Adibah said...

hahaha. dah jadi babysitter pulak kak elia :D btw, babies tu tramat la comel ^^ mcm kak elia jugak, hehe.

sue perbs.. said...

best nye ade baby kat umah.. cute sngt baby2 tu

Atiqah Wadiah said...

comelnyer dua ketul budak tu..adk elia eh?

Iqa Zulaika said...

wah, patut lame tak update entry. kaq elia jadi baby sitter ye skrg.. bestnya dapat jaga budak kan..

NadyaBubble said...

Comelnyaaaaaaaaaa ! Geram >,<

AbsolutelyAyu said...

comel nyeeee ank buah =)

Blog Widget by LinkWithin