Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Monday, April 30, 2012

UPDATE TERBARU : Contest LKLBH Part 1 !



Salam semua!

Update! Update guys!

Ingin dimaklumkan di sini bahawa penyertaan untuk Contest Lu Kongsi Lu Baik Hati (LKLBH) Part 1 telah ditutup!


Terima Kasih berbillion billion lemon buat anda yang sudi join. Saya dah check semua link yang telah korang bagi. ada yang lulus, dan ada yang masih diletakkan "on-hold" kerana ada beberapa syarat yang tak lengkap.

Please be noted that siapa yang set their Facebook to 'private' or 'friends only' tu, saya tak dapat nak baca wall anda. so harap korang boleh tukar setting "shared link Digi WWWow Awards" korang tu kepada public. korang leh set terus from 'friends/private' to 'public' just for that particular post tanpa perlu re-post that link. yelah. kalau korang privatekan, camne saya nak tengok or check sama ada korang ada sharekan atau tak kan?


Klik dan Vote sini juga! :)

Senarai peserta yang lulus serta merta dan bilangan peluang yang mereka dapat ada saya letakkan kat tab pages atas ni atau korang boleh klik terus kat SINI. kalau ada sebarang kesilapan boleh comment kat entri ni. manalah tau ada yang saya terlepas pandang.

PENGUMUMAN : other parts of the contest akan diteruskan kelak. Hadiah akan diberikan mengikut part/siri contest tu.
By the end of the whole contest period (23/4-13/5), saya akan memilih pengumpul jumlah 'peluang' penyertaan terbanyak sepanjang semua siri/part contest ni
ATAU
membuat cabutan finale antara pengumpul2 'peluang' terbanyak (kalau lagi banyak korang undi DAN publish, lagi banyak peluang korang akan dapat) untuk memenangi Hadiah Utama.

boleh dikatakan macam hadiah keseluruhan la. Berapa orang top voters yang akan memenangi hadiah ini belum ditetapkan lagi. bergantung kepada para penaja juga. any update akan diberitahu kelak


p/s: jika ada sesiapa yang berminat untuk menjadi penaja bagi contest ni boleh email dengan tajuk "penaja contest LKLBH" kepada aaron_axquack@yahoo.com



Funniest video of the year 2012 : Baby Marissa


Marissa Amani. My youngest sister. She is 6 month old.


A very cute little baby. mudah mesra dengan orang. tak memilih sangat. sape angkat dia ok je. hulur tangan, up, jalan. cuma satu je. bila diagah, dia akan senyum. comel. memang comel. tapi paling hebat pon dia gelak je. gelak tapi jenis yang tak ada suara.

sampai orang ramai kata payah
sangat nak dengar suara dia.
gelak pon tak ada bunyi! cuba anda bayangkan...

aipp.. kite suruh bayangkan je. bukan suruh buat gaya gelak xde suara!
buruk bebenor ghupenyee..
hehe. gurau gurau. jangan maree ;p




Tapi last weekend kitorang sekeluarga pergi bercuti di Genting Highland dan ada satu masa tu dalam kereta. Macam biasa kitorang main main dengan dia. agah dia. tapi kalini for the first time dia gelak keluar suara! kuat pulak tu! plus, sangat CUTE! sumpah tak tipu.. adorable




Terus my brother grab the camera dan record this moment. memang tergelak je setiap kali kitorang tengok video ni. tak percaya cuba korang tengok sendiri..

layannzzz...



kami rasa video ni sangat precious dan special lalu kami masukkan video ni ke dalam contest Digi Wwwow ni kategori Funniest video of the year 2012. Harap-haraplah boleh menang.

so, amacam? best tak? korang rasa video ni lucu? cute? undilah di http://www.wwwow.my/display_entry.aspx?ID=bd450d41-1045-4881-84c8-08238d2bbd12


Thank you for your support guys!

p/s: Ada sesiapa nak kirim peluk cium utk si Marissa ni? bak sehengget! hehe. kidding ;p


Sunday, April 29, 2012

Contest "Lu Kongsi, Lu Baik Hati part 1" by jejariruncing


STICKY POST UNTIL CONTEST END -29/4
*entry updated*

Salam semua.
Jom join contest pertama anjuran saya! Alang-alang nak isi masa takleh keluar rumah sebab perhimpunan Bersih 3.0 ni, apa kata kita join contest ni nak? selain dapat isi masa, korang boleh berpeluang dapat hadiah lucky draw dari para penaja yang terlibat! So, apa tunggu lagi? mari mari mariiii...






Syarat-syarat penyertaan :

1. Terbuka kepada semua blogger yang ada Facebook atau Twitter atau kedua-duanya.

2. Buat entri bertajuk Contest "Lu Kongsi, Lu Baik Hati part 1" by Jejariruncing.

3. Letak banner diatas serta link kan ke entry ini.

4. Perlu follow blog2 sponsors;



5. Klik link-link di bawah dan tekan butang "VOTE NOW".
(anda perlu tekan butang FB atau Twitter untuk log-in selepas itu):


fave kay poh - http://t.co/2v3KTn7K

blogger of d year - http://t.co/RuoMVOF2

Online shop - http://t.co/3V89ev1U

Funniest video - http://t.co/8urhiLNF

*cara mengundi boleh refer ENTRI INI



6. Tekan butang "Share" (Fb atau Twitter) selepas mengundi.
Setkan ke mode public (kalau tak camne saya nak check kan?;p)

lihat contoh di bawah :

(facebook)

(twitter)

7. Setiap vote dan share akan dikira sebagai satu (1) peluang undian lucky draw. WAJIB share! Jadi kalau anda vote kesemuanya melalui Facebook ATAU Twitter log in , anda akan mendapat 4 peluang lucky draw. Tapi jika anda vote dan share melalui kedua-dua cara log in (fb DAN twitter), peluang anda akan lebih cerah (LAPAN peluang).

8. Tinggalkan komen di entri ini beserta :
-Link entri penyertaan
-Nama FB / Twithandle (contoh : @jejariruncingYa) atau kedua2nya

9. kalau anda vote dan share kedua2 hari (sabtu dan ahad), peluang lucky draw anda akan lebih besar! (satu hari 4/8 peluang. dua hari = 8/16 peluang)

10. contest part 1 berakhir 29 April (ahad) ini. contest pantas! hadiah misteri dulu yer? :)





kalau sambutan memuaskan, part 2 akan menyusul dengan hadiah2 yang lebih menarik.




Sesi Kepochi : Tahniah abg Acong (Sweetchild) selamat bertunang!

Angin takde ribut takde tup tup abg acong dah selamat bertunang. Alhamdulillah, selangkah maju menuju rumah tangga. Setelah hampir 9 tahun menduda.

Tidak terdengar langsung ura-ura penyanyi bernama Ahmad Fauzi Manat, 39, yang popular menerusi lagu Yang Terlarang Itu Godaan dan Mainan Perkasihanmu akan kembali mendirikan rumah tangga.


*credit pic dari twitter @acongsweetchild

*credits: myMetro


OhWellWhateverNeverMind : Abg Acong ni kepochi kenal le sangat. selalu lepak area Keramat/Setiawangsa. dia kawan kepada pak cik kite dan member kepada abg Majie. selalu lepak kat car wash kepochi dulu time kitorang buat bisnes kedai makan kat sana . selalu gak nampak dia dengan awek dia or shall i say "tunang" dah sekarang. sama cantik sama padan. anak abg acong ni pon comel. rock macam bapak dia jugak. apapon kite ucapkan in advance, Selamat Pengantin baru. semoga sentiasa berjaya dalam kerjaya ;)

Blog Widget by LinkWithin