Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Wednesday, January 29, 2014

Misi 7 hari detox secara alami(natural)



Pada korang yang mana follow my Instagram or Twitter account, mesti korang tau yang haritu Elia demam teruk. satu badan sakit. bukan je panas badan, pening, sakit tekak dan semua pakej yang lengkap untuk orang yang demam la..



tapi yang lain nya yang buat Elia rasa sangat sakit. satu badan saya sakit. rasa lenguh, sengal-sengal and bisa je satu badan ni. seluruh badan. kaki lenguh, tangan lenguh, pinggang sakit. pastu badan berangin, asyik sendawa je.


ada satu benda yang Elia perasan masa demam tu  yang buat elia decide untuk buat this cleansing detox thing. apa benda yang lainnya masa demam tu? Elia rasa yang demam ni bukan demam biasa. tapi demam sebab terlalu banyak toksin dalam badan.

Elia perasan yang walau camne banyak pon saya makan, tapi sangat jarang buang air. masa Elia demam tu boleh dikatakan Elia tak dapat nak membuang air besar for almost a week. sebab tu semua jadi sakit. fuhh.. seksanya.. 

perut makin membesar. makan tak buang-buang. manalah tak besar kan! so apa lagi. since that day, Elia decide to take good care of my health and body. 

sebab itulah Elia nak start my 7 days body cleanse or detox program ni.
bukan susah pon. just setiap hari Elia akan buat smoothies dengan mengunakan sayuran hijau dan buah-buahan. ni semua untuk nak cuci perut secara natural. sebab nak makan julap orang kata tak berapa baik untuk perut dan usus for long term. so im trying this method.

so far baru 4 hari. 





Elia banyak masukkan spinach/bayam and mint leaves as my green sebab dia sedap! and ofcuz berkhasiat untuk badan.









walau baru 4 hari tapi Elia dah rasa perbezaan die. badan rasa lebih segar n dah tak lesu or lemau macam selalu. my bowel movement pon getting better.

 bestlah!!

so pada korang yang rasa mcm nak try membersihkan badan dari toksin, jom la join cabaran 7 hari detox secara natural ni. insyallah. u will feel much better than u were before.

Selamat mencuba!



4 comments:

Kakcik said...

Macam sedap je ni... :)

Norul Rahim said...

suka, suka ,suka~ :)

maaria manurin said...

Aik mana blog a thon nya.

zaleha awaluddin said...

aah detox memang bagus dibuat at least seminggu sekali. Nak plak musim perayaan ni kan. by the way untuk memastikan air dalam badan tak banyak hilang during detoxification, ambillah minuman kecergasan badan sebelum, semasa atau pun selepas melakukan detoksifikasi.

Blog Widget by LinkWithin