Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Thursday, July 9, 2009

Machang Dihatiku

Koya betul tajuk ni.. (Koya tu cam poyo la..hehehe.. kecek klate nmpk) . Bukan apa. Saja nak bagi Le tour De Machang sket.. Bak kata org sni "Mache". Teringat lak pak guard refer Machang ni as Manchester. hahaha.. layan je la.. Kalau korang nak tau, kat Machang ni ada banyak gila "terms2" menarik yang warga Uitm ni reka dan praktikkan.. nanti u guys akan saya ajar..huhu

Mari mengembara sekitar kampus..



Yang belakang pokok tu Bangunan Pentadbiran. So



Ni Medan Ilmu a.k.a padang kawad..
masa ni derang dok joget2 senamseni




Saya dapat hostel DO4 and tingkat 4 ye!! Hell No..
Tuhan je tau betapa penatnya mendaki dari
asrama THO yang kat atas tu ke asrama DO ni..
Seksa I tell u.. Jauh dan barang ku banyak sekali ok!



Ni dorm kitorg.. Scary x?



Dah la nak naik tingkat 4 kena naik tangga.. kat level sendiri pon kne turun naik tangga..
Betapa banyaknya tangga kat Uitm Mache ni..huihiihi



Ni jalan kitorang kne lalui setiap hari untuk ke kelas, Medan Ilmu, Entrance gate n kemana2 la..
Balik jenuh daki bukit..



Ni tangga short cut kalau xnak turun bukit tadi.
Kami panggil tangga ni "Tangga Batu Caves"



Ni tangga satu lagi untuk ke kelas.
Ye, Machang mmg kaya dengan tangga






Ni view dari kelas di Blok A - aras 4




Under construction



Agak2 kalau malas naik bukit (selalunya lepas kelas la) ada perkhidmatan van yang dipanggil "Tenggiling" ..

Lima posen je sehala..

Selalunya siswi la yang naik..hehe

We love our tenggiling~!!!

3 comments:

hanako hana said...

wahhhhh...rindunye ngan machangster!!!n selamat bersenam dengan tangga2 yang banyak kat sane tu..hehehe

salsha said...

x sangke, dah siap dah tgga yg kt library tu.. dulu ura2 je nk bwt tgga kt ctu.. mmg rindu gler ngan mache..

siti nadzirah maasom said...

that my hometown..

Blog Widget by LinkWithin