Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Tuesday, July 7, 2009

Nak jadi drama queen la pula

Sepanjang tempoh MMS memang menguji kesabaran dan kekuatan. Letih tak terhingga terkejar2 sesana kemari untuk kejar masa. Tidur pon xcukup. Makan pun banyak kali miss sebab nak kejar masa sampaikan kami dipaksa turun makan sebab hampir 200 orang tak makan. Ditengking dan diherdik sesuka hati walaupon orang lain yang buat salah. But no hal la semua tu.

The best part masa nak ujung2 MMS tu la. Sesiapa yang pernah join kebudayaan time sekolah dulu dijemput untuk buat sketsa khas sempena majlis penutus MMS. bayangkan dalam tempoh kurang 24jam we manage to came out with a humourous and memorable play. Semuanya idea kami sendiri tanpa sebarang dialog bertulis. Semua dialog masa performance tu spontan! End up hampir pecah dewan professional tu ngn gelak tawa siswa-siswi. Not to forget we manage to make all our PEER MENTOR(PM) mengalirkan air mata terharu (mostly yang ladies la).

We'all memang berpuas hati gile la ngn our performance hari tu. Everyone did a great job. Sampaikan Pn Ema, orang yang incharge persatuan drama Uitm ni offer kitorang masuk their drama club without even audition! huhu.. siswa-siswi lain kena audition dlu ye if nak masuk. ok. itu dah sedikit takbul. maaf. tapi i pon tak decide lagi nak join which club. Rasa nak masuk tarian je. Tapi xtau la. lambat lagi. next sem baru leh pilih. So meanwhile this sem i kena join Kesatria. Adoi. Kawad lagi!

Sudah pening lihat perkataan yang panjang2?

Ok. Mari tengok gambar pula..

:: Masa practise sketsa ::





Siswa yang melakonkan watak PM2 lelaki"






Babak2 awal sketsa





Ohperlukecamwhoringpadawaktubegini?



Eee.. Sape tu yang konon2 menulis tuh? seriousnya muka



Oh sangat suka jadi PM!

:: Hari penutup MMS ::









Last rehearsal kat bawah dewan( di garage area saje)





Kat belakang stage tunggu nak perform..

Dup..Dap... Dup.. Dap..

:: Sesudah membuat persembahan kami ::




Special thanks to all who took part.
It was fun!!



Credits to Abe Upin yg bg kepercayaan penuh kat ktorg



Ending PM2 seramai 80org ramai2 bg ucapan n nyanyi lagi Gemuruh by Faizal Tahir



Last2 drg ramai2 baling tag yang dipakai.. (feeling masa convo la tuh..hehe)

:: Sepanjang MMS (orientasi)::




:: Yana+Elia+Mieza= Partner in crime ::



:: Mieza 19, Yana 18 & Elia 20 :




wE aRe The Charlie's Angel





KAHKAHKAHKAH

3 comments:

ininieza said...

assalamualaikum...pekabar my darling princess...hehehe...waahhh...ni pic2 kira the first after the orientation?

mcm relax je korang...tgk muka cm ceria je. Klu mcm ni rasanya sebulan bulan itu minggu orientasi pn OK lagi kot..hehehe...(sbnrnya...azab seminggu ni hanya mrk dan mrk2 punya batch je la yg tau..hehehe)

anyway, masa tu, ALLAH je yg tau mcm mana. Like u said, azab dah selesai laa...so now the time to look back and im sure there will always b sweet & sour memories to smile about....

ok la ya! Congratulation for being tough by ur own. Im proud of u...very proud. i made it till this point.

anyway, juz to let u know that i might be going to Machang this month (one of the weekend)...when? next week kot...how? akan diberitau kelak.. cant wait to see u...
love u alwez..

Marya said...

sane kaw kene beraliman la yeah.
ngahahhaha..

kebudayaan kat cni lg besh ..!
kate pon faculty TEKA..
100% seni..

AreDip said...

yosh!!! haha... hye... lama x dengaq cita... :"> btw... ceyez nampak cam makcik... :p

Blog Widget by LinkWithin