Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Thursday, July 30, 2009

Cuti dah abes la

sebenarnya cuti ada lagi 2hari..
tapi disebabkan kelewatan membeli tiket, hambek kau..
tiket sume SOLD OUT.

the conclusion terpaksa la mak naik tren n balik mlm ni kul 8.30.
Tapi kitorang semua xkesah.. excited lagi ada.
cuz balik ramai2...
Miza, me, Naniel and Aimi.
Ikotkan ramai lagi tapi last2 4 ketol ni je yang jadi..
wee..excited nak naik ketapi ni..
lame gile gaban xnaik..
last skali masa kecik.
nanti ada masa aku upload picnya.

Kitorang akan naik tren yang ado katil tu..
membuta sepanjang perjalanan la jawabnya.
dah la 13jam.
tp best kot cuz ktorg dh plan nak main game atas tren tu nnt.
so that the time flies.

Cuti ni buat pe je?
ha... erm.. Nothing..
xg memana sangat pon.
takut la nak kua on public..
ceh bunyi cam celebrity lak. bweek=p
aku pun menyampah dgr.. hehe
tak la. rasa malas nak kua al-maklum la ngah MEGA SALE
risau tak tahan godaan kt lua sne tu.
dh xkeje ni ongkos pon xbrapa nak ada.

so sepanjang ada kat umah ni me n my sis dok berbincang nk bt bisnes kecil2an.
Bisnes ape?? hehehe.. jawapan nya.. TUNGGU
akan diberitahu kemudian hari.
nantikan entri akan datang.

Saturday, July 25, 2009

Tag dari Kim

Maceh kepada KimKim yang telah berani menge-tag saya..

Keberanian anda sangat dhargai..huhu

1. Ape perasaan anda sekarang?
bosan.. berjauhan ngn kelly.mati kutu.

2. Saya nak makan?
McD. hehe. Lama gila tak makan fast food. berazam ngn diri mau kecilkan ukur lilit montot tapi sampai skrg asyik terliur tgk iklan McD as in McDonald not MacDe.

3. Saya tak suka?
Minah yang perasan cantek dan suka mencapap dan fikir orang pandang2 dia sebab jeles ngn kecantikan dia.. adoi tolong la adik stop all this stupidity. make up kamu xleh cover keperasanan kamu tu.

4. Impian saya?
kalau boleh menjadi sebahagia mungkin ibarat dlm citer2 tu laaa dlm lagu2 haha best wohh. and yeahhh kalau bole sy nk jd kaya raya atas usaha saya sendiri :)

5. Haiwan yang saya tak suka?
Binatang yang lembik atau berlendir macam pacat, lintah, katak, cacing n yang sewaktu dengannya..

6. Saya harapkan?
yang terbaik dari semua aspek. happy and disayangi cam sekarang ni. and hopefully much better in the future. anyway, love you guys so much

7. Jika boleh putarkan masa?
wahh.. dah macam doreamon sudah. saya akan sentiasa putarkan masa setiap kali i did something i wish i didnt do in the past. Macam menyumpit kepala sepasang couple ngn sedang asyik memadu asmara ngn biji limau kat kedai makan then buat muka bodoh je. huihuihui


8. Saya pada 10 tahun akan datang?
sungguh berkerjaya. elegan dgn kereta mewahnye tanpa melupakan kelly yang sentiasa menemani dikala susah dan berjalan beriringan dgn suami tercinta yang mukanya iras Wentworth Miller(wah rembes!), tnggal di rumah yg selesa dan hidup bahagia bersama slalu melancong. disayangi dan dihargai tanpa syarat.

9. Handphone saya adalah sebuah?
handphone yang selalu bertukar ala2 transformer kepada camera yang akan snap apa2 yang dirasa mahu di-snap even hanya pic kad matriks yang xsehebat mana. maklumlah i dont have my own camera digital. harap JimmyH sedang baca dan bersimpati lalu belikan camera yang dijanjikan.hehe. licik sungguh otakku.

10. Saya pernah bercinta sebanyak?
Honestly, tak terkira. wahh.. ada bunyi cam player gak aku ni.. gila koya btol ini minah

11. Saya suka pada?
benda2 yang comel yang berwarna putih atau pink. dengan getisnya akan ku kerahkan kudrat ku untuk membelinya.

12. Kawan-kawan saya?
adalah drugs dan painkiller saya. mereka adalah national treasurer saya. dan mereka adalah seperti saya dan selipar jepon versi tumit2 tinggi yang walau kadang2 buat kakiku sakit tapi tetap gagahku gayakan.

13. Pernah dikhianati?
Yup. Many times. Especially, from someone you never expect to do so. * same as u hanim and kim :)

14. Apa yang anda hendak lakukan terhadap orang yang mengkhianati anda?
I'll just, avoid them and pray that karma do its job. * terpaksa masa dengan mereka lagi sebab mmg tu yang aku akan buat.

15.Siapakah yang mahu anda tag?

a) Sesiapa yang rasa makanan di luar lagi bagus daripada di dining
b) Sesiapa yang rasa McDonald is better that KFC
c) Sesiapa yang suka baca blog Elia yang short n sweet ni
d) Sesiapa yang rasa nak buat tag ni

Sunday, July 19, 2009

Only In Machang fellas!!

MacDe?? Bukan Mc Donald tu la..

Its really MacDe and only in Machang..

Aku pon xterfikir ada org se-kretif ni.

Kami terjumpa tempat ni pon masa nak balik KL

Masa tunggu bas kat Pekan Machang...

tak caye?

You just have to see it to believe it guys~!!




Dengan tambang "3 amah" naik tenggiling sampai la pkan Machang.

(kt sni se-amah bermaksud 50sen. jadi 3amah= RM1.50)

mule2 sampai sorry to say agak kecewa sbb this place was so quiet.

Kami pun meneroka sekeliling




::Mache-mache ado. Muroh sokmo. tapi bile tnye sume xado::

jadi krew jalan2 meneruskan penerokaan

sampai la kami bertemu.....




:: sila click pic ni for closer view..tgk btol2 ::






:: siap ada wireless broadband ok ::




:: Counter dia y'alls ::





:: Pizza Hir pon ada tau.. bukan pizza hut ::


so apa yang kami order??




:: I amik bubur ayam MacDe je + ice lemon tea::





:: YanaMic mkn set Ayam Goreng, Miza Burger Ayam kot ::



:: Q burger apa tah ::

Wednesday, July 15, 2009

Boleh putus urat kentot dengan mereka ini

Walaupun tak sampai sebulan Elia jadi warga Uitm machang dihatiku ni, tapi Elia dah "attached" dengan bebudak yang otaknya tersangat la masuk-air-tapi-best-sebab-saya-pun-masuk-air-juga. hehe. As u all know they call me "kak ya".. ye la i kan tua sket dr mereka.

Kami gelak cam orang gila tanpa sebarang rasa nak cover ketawa, tak cover cun, kuat makan, selalu share gossip hangat mahupun dingin bersama, love make fun of eachother, menjadi pengkritik bagi fashion victim yang bersepah kat sana, buat aksi2 gila2 yang bila orang lain tengok pon leh pecah perot, kadang2 slalu buat kerja daring yang budak2 lain xbrani buat.. apa-apa pun mereka ni memang the best.. terbaek~!!



YanaMic - budak kecik ni asal Shah Alam. Kuat cakap. sentiasa bercakap.
kalau xcakap dia akan pening kpala. serious.
kalau datang gila dia akan jadi tintong gak la.
tapi memang best sebab saya suka usik dia.
ketawa jenis xcover punya. memang sekepala la juga.
tidak dilupakan dia ni hot market kat dlm kelas kitorang. (ye, kami classmate).




Haneym - Adik angkat tersayang. Suka dia sangat sebab dia best. with good sense of style. pandai. kuat tidur. pandai kecek luar. hehehe. dia yang banyak kenalkan saya dengan member2 kelantan yang best2. yang penting dia juga my crime partner yang best




Mieza - Budak ni 19thn. dulu masuk Uitm Segamat. but now kat Kelantan with us. Dia ni mula2 knal diam je. xbanyak cakap. tapi bile dah lame knal bising lak. hehe. kadang2 kitorg ni cam belangkas. pergerakan dia agak perlahan. selalu jadi orang yang paling last siap walaupun paling awal mandi. ntah apa yang dia buat lama sangat aku pun tak tau.




Temy - She's super duper sweet and cute. bestfren kepada hanim and gf kepada fariz. sangat comel dan suka buat muke buruk tapi akan turn out comel. kuat makan. funny and suka layan kepala gila2. owh yah we share the same phone model. huhu





Q - Our new crew to add up the madness. budak Shah Alam. Dia telah lulus ujian to join our team(cam poyo je bunyi). baru je knal Q ni dari Yana but she can easily fit in.




:: Dalam kelas Management. Yg kanan skali tu Aireen::
*Elia show off matrix card dia


P/S: (Yang tiada dalam gambar) Icha, Peje, Mira, Nana.. Korang juga yang the bomb~!!


OhWellWhateverNeverMind:

Ni antara perkara daring kitorang buat masa ceramah modul kat Dewan Pro.

Tuesday, July 14, 2009

Tangga Yang Tiada Penghujungnya




Kampus saya memang kaya dengan tangga dan bukit-bukau..

Hari2 kena daki bukit dan tangga

Harap dapat kurus dan kecilkan montot la lepas ni.. amin




Ni tangga kami dari kolej ke kelas..

anak tangga dia memang tak terkira la

kitorang hari tu dah try kira..

sampai 200++

lepas tu terserempak ngn berok terus lupa counting..

lepas ni if saya sempat kira lagi saya bgtau ye




Dari bawah - Elia, Temy, Haneym, Icha

masa ni penat+tak larat naik tangga kitorg stop jap

posing tetap posing walau make-up mak cair nokk!

Sunday, July 12, 2009

Dah dapat pown



Hahahaha... GiLA Poyo ini gadis..
Adoi bila dengar perkataan gadis mesti ingat my aunt yg slalu
panggil saya gadis.. huhu.. sweet~!!

Back to the poyo thing.. Ngan bangganya I nak bgtau saya antara org terawal buat
kad matriks ni.. compare to the rest of my geng.. huhuhu

Takde apa hebat sangat la. Just jalan tu lebih yakin and xperlu
pakai kad temporary yang serupa itu name tag budak tadika..

Saturday, July 11, 2009

Kambing diberi pelepasan

Setelah penat lelah hadap orientasi.. at last we get to go outing...

Wonder where we went??

Kbmall ~!!

Sewa kereta kancil yang alignment-nye ke laut dalam..

Dikenakan bayaran dalam RM5 sejam, kami pon bedallah..

Muka-muka yang terlibat :



(kiri)Yana - The Microfon bergerak




Temy - The kanak2 ribena




Haneym - The adventurious girl




and Yours truly.. hehe
(budak kecik tu mmg suke interframe..hehe)

Pengembaraan kami bermula dengan menyewa kereta ngan kak Jah.

Dari luaran nampak ok je

Tapi dari dalam....

.....

.....

.....




Jarum penunjuk meter minyak ngan speed pon rosak.

penat je isi minyak ingat dah betul2 "E",

Kami baru perasan masa isi minyak and ia melimpah ruah..

KAKAKAKA!!




Haneym dah buat muke pelik.



Mereka tak peduli dan tetap berposing..


Perjalanan diteruskan..





Lihat muka saya yang koya tu..

Konon focus bawa kete..

Memang poyo..





Dah sampai pown!!



apa je yang kitorang buat kat sana??


shopping barang keperluan, contact lense, tudung(utk kelas CiTU),
baju labuh yang melepasi piawaian pok guard, bayar bill n macam2 lagi

oh lupa nak bagi tau..

i bought my celcom broadband there..

senang nak tenet2 kat mane2..

hehehe..

Jalan2 kaki penat, perut pon bunyikan alarm..

empty fuel..

jadi kami singgah isi minyak




Kebab yang buat I debab




Mereka pon mahu debab bersama2


Sedar tak sedar dah kul 4.30.

Have to be back before 7.

Sebelum pulang ke kandang

kami singgah umah Temy..

dia nak print timetable

so kami pun memecut kesana..



Konon sopan la kami ni..


tapi bila mak Temy msuk dapur..






Mereka ni walau sedikit masuk air, tetapi menjadi pujaan hatiku..

Kak ya sayang kowang sume..

(you tooTemy!!hehehe)


OhWellWhateverNeverMind: Kbmall ni macam Pavi kat KL la.. maknanya.. thats the only place yang ada barang2 branded yang ada. tu pun xbanyak la. tapi not bad la Kb mall ni. sampai seminggu 2 kali i g tau.. hehehe..




Thursday, July 9, 2009

Machang Dihatiku

Koya betul tajuk ni.. (Koya tu cam poyo la..hehehe.. kecek klate nmpk) . Bukan apa. Saja nak bagi Le tour De Machang sket.. Bak kata org sni "Mache". Teringat lak pak guard refer Machang ni as Manchester. hahaha.. layan je la.. Kalau korang nak tau, kat Machang ni ada banyak gila "terms2" menarik yang warga Uitm ni reka dan praktikkan.. nanti u guys akan saya ajar..huhu

Mari mengembara sekitar kampus..



Yang belakang pokok tu Bangunan Pentadbiran. So



Ni Medan Ilmu a.k.a padang kawad..
masa ni derang dok joget2 senamseni




Saya dapat hostel DO4 and tingkat 4 ye!! Hell No..
Tuhan je tau betapa penatnya mendaki dari
asrama THO yang kat atas tu ke asrama DO ni..
Seksa I tell u.. Jauh dan barang ku banyak sekali ok!



Ni dorm kitorg.. Scary x?



Dah la nak naik tingkat 4 kena naik tangga.. kat level sendiri pon kne turun naik tangga..
Betapa banyaknya tangga kat Uitm Mache ni..huihiihi



Ni jalan kitorang kne lalui setiap hari untuk ke kelas, Medan Ilmu, Entrance gate n kemana2 la..
Balik jenuh daki bukit..



Ni tangga short cut kalau xnak turun bukit tadi.
Kami panggil tangga ni "Tangga Batu Caves"



Ni tangga satu lagi untuk ke kelas.
Ye, Machang mmg kaya dengan tangga






Ni view dari kelas di Blok A - aras 4




Under construction



Agak2 kalau malas naik bukit (selalunya lepas kelas la) ada perkhidmatan van yang dipanggil "Tenggiling" ..

Lima posen je sehala..

Selalunya siswi la yang naik..hehe

We love our tenggiling~!!!
Blog Widget by LinkWithin