Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Saturday, September 25, 2010

Beraya bersama cucu cicit Tok Janggut @ Imam Manas

Ni cerita basi yang paling basi sebab cerita ni pasal cerita raya kedua. kalau xsilap bertarikh 21/9/2010..


Raya kedua pagi-pagi kitorang dah bertolak dari kampung nenek di Jelapang menghala ke kampung peninggalan moyang saya.. kat mana tu saya tak pasti sebab kitorang konvoi ikot blakang keta Abah je..

bila tanya cousin apa nama kampongnye? dia jawab..

"Kampong Banana Island"


aikk...macam pelik je bunyinye..banana island??


kat mane tu?






Owhh.. Kampung Pulau Pisang..


tapi seingat kitorang la.. time kecik2 dulu Abah selalu refer this village sebagai "Kg Durian". maybe sebab dulu sini penuh ngan kebun durian. ni la tempat dituju kalau nak makan durian, manggis(my fav!) and other local fruits.


Tapi kali ni kampung ni dah jauh berbeza dari zaman kecik-kecik dulu. dah tak banyak pokok. rumah pon dah banyak rumah batu dan air sungai pon dah kontang.


Kalini sekembalinya kami ke Kampung Pisang ni adalah untuk berkumpul semua anak beranak cucu dan cicit Imam Manas atau lebih dikenali sebagai tok Janggut pada ketika tu.

Enuff talk jom layan gambar..



:: Sampai2 kena daftar dulu ::




:: yg kanan tu my Abah@Ayahda ::













Jaringan Keluarga Imam Manas juga menyediakan sumbangan hasil kutipan dari ahli keluarga kami bagi golongan yang memerlukan di sekitar kampung Pulau Pisang.






diorang buat apa tu? oo.. main mercun n bunga api.. shh.. diam2!






Me with the cousins..







anak-anak dara yang single and available (waahh dan dan) ditugaskan membuat sanwich tuna and sardin untuk dihidangkan untuk para tamu di surau berdekatan.

teringat dialog yang buat kami ketawa berdekah dekah ketika sedang membuat sandwich


" japgi kita tak payah basuh tangan. mana la tahu japgi salam ngan makcik2 merangkap bakal mak mertua kat sana diorang mesti bau tangan kita. nnti mesti diorang tahu kita yang buat sandwich ni..kahkahkah"

hahaha.. memang sepupu-sepupu saya ni masuk air jugak kadang-kadang. pecah perut dibuatnya!


















::Opah rock!::










::Comel je HanaBobot tiru gaya Amer::


Tanpa disangka, Keluarga kami berjaya membawa pulang hamper sebab kami menang kategori Khas- Keluarga Paling Meriah sebab kami pakai baju sedondon.







Seperti biasa our lil sis sentiasa menjadi perhatian pada haritu.




Elia with HanaBobot=)













sebelum bersurai kami bergambar depan kediaman keluarga our moyang yang bakal dirobohkan dan diganti dengan dewan serbaguna+homestay.

4 comments:

Noni@Noraini said...

" japgi kita tak payah basuh tangan. mana la tahu japgi salam ngan makcik2 merangkap bakal mak mertua kat sana diorang mesti bau tangan kita. nnti mesti diorang tahu kita yang buat sandwich ni..kahkahkah" hahaha lawak3x tiba ilang ngantok kt tmpt keje nih hahahhaa

aziey gm said...

baby kecik 2 adik Elia ek??..

faRiha said...

wah2.. rajinnya ya wat entry ni.. hehe~~ best kan dapat kumpul ramai2 macam tu sekali sekala.. lenkali nak join lg lah mende2 camni.. blh eratkan silaturrahim.. lagi2 genge yg single dan available ni.. haha~~ ya tak leh nak join la geng ni.. wahaha.. jangan marah ye.. (^_^)v

Elia Si Jejariruncing said...

noni: mmg kelakar kan?

aziey: yup..adik bongsu sy tu

Blog Widget by LinkWithin