Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Saturday, October 2, 2010

Kenangan ketika menjadi pengkid

Tak percaya elia pernah jadi pengkid? percaya la.. ni gambar yang berjaya dirakam sebagai bukti..




ha... percaya dah?? tak percaya jugak??



memang patot pon korang tak percaya.. sebab memang tipu pon.. mana aku pnah jadi pengkid..


Abes, gambar time bila lak yang aku berpakaian merupai lelaki ni?

Ni semua gara-gara assignment Mandarin.. Kitorang kena buat drama..

Duration around 15 minit.. dan dalam scene tu saya kena jadi lelaki..cuz our group members xde lelaki plus saya sorang je yang freehair..


jadi la saya..





Halim the player..waahh..xboleh blah.. dah la jd pengkin, player lak tu.. tengok tu muke dia bajet hot muka camtu ramai pompuan nak la?? eh..ter-emo pulak dengan watak sendiri..sorry..sorry


Cerita Drama kitorang ni bertajuk "Cinta Boneka".. atau dalam bahasa mandarinnya "kui lei' ai".. Cerita pasal seorang mamat player ni baru bertukar kampus then dapat lak ayat sorang awek ni..




Aimie.. haa.. pesal nama aku? sbb masa mula2 buat skrip memang sepatutnya saya punya watak tu. tapi bila dh semua xnak jadi Halim, saya la yang volunteer jadi lelaki.. Tapi nama watak dikekalkan.. watak "Aimie" dalam cite ni plak dia nyaris2 jadi mangsa seterusnya kepada si Halim Buaya ni.. dah nak on dah.. Tup..tupp..





Kantoi kebetulan kakak si Aimie ni (Anis) bekas mangsa si Halim ni..















Yang tadi tu ahli kumpulan saya dengan memegang watak-watak sampingan sebagai kawan Aimie ni..


Kembali kepada sinopsis cerita- Bila Aimie dan Halim semakin rapat, members Aimie pujuk dia ajak Halim ni datang ke rumah dia time birthday kakak dia si Anis ni.. kononnya boleh la Halim ni kenal-kenal dengan keluarga Aimie ni.. tup-tup ada scene "kakak-gf-ku-bekas-kekasih-ku" pulak.. wahh.. very the cliche..

haaa.. best tak cite i ni??

tak best?

arggh... yang penting my group assignment dah siap hantar..


letih gile nak siapkan.. ada yang bagi kerjasama penuh, bertungkus-lumus,bersengkang mata nak siapkan projek drama ni.. ada jugak yang lepas tangan, buat kerja cam lepaskan batuk de tangga and menyusahkan the rest of the team..papepon thanks girls.. job well done..


So jom check out gambar-gambar disebalik tabir drama Bahasa Mandarin(Huayu) kitorang..







Ain- kena la tulis besar2 skrip yang nak kena baca




Masa scene kononnya kat taman dan rumah..kete I,Lissa pon jadi props tau















Gambar extra(xbrgaji) yang menjayakan scene akhir pon perlu ada..credits to Bella









Masing2 duk menghafal skrip..ingat senang ke nak berlakon ni?




Ni dia pengkid hodoh selaku direktor, cameraman dan pelakon utama



Kasanova dah nak beraksi..*guna props bunga yg incik apex bg..hehe.jgn mrh ye




Time scene birthday tu kitorang siap beli kek betol-betul untuk buat props.. kalau kate tak cukup effort lagi tak tahu la..




1..2..Action.. Ni de shengri quaile..ni de shengri quaile...






Disebabkan lupa nak pinjam handycam kakak time balik cuti raya haritu, hambek kau shoot pakai digicam je.. ok what..not bad la result dia.. just slack kat scene waktu malam la.. perlukan banyak lighting support.. overall ok la




haa.. ini dia seorang pengkid yang telan insaf dan bertukar jadi perempuan balik.. taddaa! time kasih ibu perii!!

Credits to Incik Apex for the props..nak kena mention jugak..dia nak tumpang glamour i..sebok je..huhu..tade taddee.. majuk kang susah..haha

2 comments:

Marya Hana . said...

adeh teringat lak asgnment japanese aku .. x siap vdeo lagi..

C K RiGGsZ said...

aikss.. cm knal jer tnpat tu.. cm uitm machang jer..

Blog Widget by LinkWithin