Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Wednesday, October 27, 2010

Pertunangan terpaksa dibatalkan



Sedih.. memang sedih bila apa yang kita rancang dan harapkan tak menjadi.. keterujaan dan keseronokkan untuk persiapan dan persediaan terpaksa dilupakan sekejap.. macam tak percaya je ada org nak kat aku ni.. huhu.. siap lamar nk jd wife lagi.. rasa cam cepat sangat masa tu berlalu..rasa macam baru je haritu mak sikatkan rambut aku sebelum menempuh hari pertama sekolah rendah.. but bukannya aku nak kawin xlama lagi.. tunang je dulu.. abis belajar baru leh kawin.. kitorang baru nak ikat tali pertunangan.. plan asalnya ujung tahun ni.. tup2.. terpaksa tangguh sampai tahun depan.. TANGGUH ye.. bukan BATAL..


Pada awalnya, memang tiada masalah dari pihak My Incik Apex(MIA).. cuma dari belah family aku je yg ada masalah sikit dari segi lokasi.. namun akhirnya berkat doa, perbincangan dan persefahaman keluarga yang akhirnya dimeterai, (wahh..ayat xboleh blah je cam buat perjanjian jual beli sher syarikat je kan..) masalah tu pon settle..


Seterusnya soal tarikh pertunangan tu pulak.. mula2 decide nak buat 27 @ 28 Nov, tup2 my sis n mum busy lak nak jaga bazaar.. then tukar tarikh 5 Dec lak.. tup2 MIA lak busy.. last2 amik tarikh 26 Nov.. tarikh dah cantek sebab masing2 tak busy tarikh tu..

Bila semua dah set, perbincangan sal tema, tarikh gedebak gedebuk semua dah cantik.. tup2 lak MIA bgtau dia dapat tahu jadual dia pack sampaaaiii la tahun depan..

AYOOYOO..Ammaa aapppaa...yapeedeeyy?!

korang tengok la sendiri

LATIHAN DAN PEMILIHAN PASUKAN KEBANGSAAN

Adalah dimaklumkan bahawa Persatuan ini telah mengatur jadual latihan bagi Pasukan Kebangsaan sebagai persiapan untuk Sukan Asia 2010 di Guangzhou, China pada 07hb November 2010 hingga 25hb November 2010 dan Kejohanan Piala AFF pada 1hb Disember 2010 hingga 29hb Disember 2010 yang akan datang.
Bagi memenuhi maksud yang tersebut di atas, Pasukan Kebangsaan akan mengadakan latihan dan pemilihan bertempat di Wisma FAM, Jalan SS5A/9, Kelana Jaya, 47301 Petaling Jaya, Selangor. Berikut adalah jadual bagi Pasukan Kebangsaan:-
Bil.
Perkara
Tarikh
Tempat
1
Latihan Tempatan
18.10.2010 - 04.11.2010
Wisma FAM
2
Sukan Asia 2010
05.11.2010 – 25.11.2010
Guangzhou, China
3
Latihan Tempatan
26.11.2010 – 28.11.2010
Wisma FAM
4
Kejohanan Piala AFF
29.11.2010 – 29.12.2010
Jakarta, Indonesia
Sehubungan dengan itu, pihak Persatuan Bolasepak Malaysia telah memilih pemain-pemain yang tersebut di bawah untuk menjalani latihan dan pemilihan Pasukan Kebangsaan. Pemain-pemain ini dikehendaki melaporkan diri pada hari Isnin, 18hb Oktober 2010 kepada Ketua Jurulatih Pasukan Kebangsaan, Encik K.Rajagobal di Wisma FAM, Jalan SS5A/9, Kelana Jaya Selangor pada jam 3.00 petang.
Bil.
Nama Pemain
Kelab/Negeri
Catatan
1
Amar Rohidan
Perlis

2
Ahmad Fakri Saarani
Perlis

3
Mohd Farizal Marlias
Perlis

4
Baddrol Bakhtiar
Kedah

5
Khyril Muhymeen Zambri
Kedah

6
Mohamad Azmi Muslim
Kedah

7
Mohamad Faizal Abu Bakar
Kedah

8
Mohd Sabre Mat Abu
Kedah

9
Mohd Amirulhadi Zainal
Selangor

10
Mohd Asraruddin Putra
Selangor

11
Mohd Nasriq Baharom
Selangor

12
Mohd Safee Mohd Sali
Selangor

13
Safiq Rahim
Selangor

14
Mohamad Aidil Zafuan Abd Razak
Negeri Sembilan

15
Kunalan Subramaniam
Negeri Sembilan

16
Mohamad Ashaari Samsudin
Terengganu

17
Mohd Sharbinee Allawee
Terengganu

18
Chanturu Suppiah
Kelantan

19
Norshahrul Idlan Talaha
Kelantan

20
Khairul Fahmi Che Mat
Kelantan

21
Gary Steven Robbat
Harimau Muda

22
Gurusamy Govandar Kandasamy
Harimau Muda

23
Izzaq Faris Ramlan
Harimau Muda

24
Mahalli Jasuli
Harimau Muda

25
Mohammad Muslim Ahmad
Harimau Muda

26
Mohd Fadhli Mohd Shas
Harimau Muda

27
Mohd Faizal Muhamad
Harimau Muda

28
Mohamad Fandi Othman
Harimau Muda

29
Mohamad Zamir Selamat
Harimau Muda

30
Norhafiz Zamani Misbah
Kuala Lumpur, PLUS FC

Pemain-pemain yang terlibat dengan perlawanan Separuh Akhir TM Piala Malaysia 2010 dikehendaki melaporkan diri kepada Ketua Jurulatih, Encik Rajagobal di Wisma FAM pada hari Ahad, 24hb Oktober 2010 jam 3.00 petang.
Manakala, pemain-pemain yang layak ke Perlawanan Akhir TM Piala Malaysia 2010 dikehendaki melaporkan diri kepada Ketua Jurulatih, Encik Rajagobal di Wisma FAM pada hari Ahad, 31hb Oktober 2010 jam 3.00 petang.


Kesimpulannya majlis pertunangan kami akan ditangguh hingga ke tahun depan.. mungkin dalam bulan February la if xada aral melintang..

Nak kata aku sedih sangat tu xde la.. tema dia lebih kurang cam status aku kat FB tu .." hates when good things come with bad news".. Aku happy bila dapat tahu dan tengok prestasi MIA makin meningkat dan rezekinya makin murah.. tapi terkilan sikit sebab ada berita buruk yang menyusul.. tapi apa yang aku boleh buat hanyalah bersabar.. ni baru dugaan sikit je.. bak kata org tua2,"dugaan org bertunang ni lagi besar".. so, sabar je le man!!

P/S: congrats to Zamir(MIA punye bestfren) sebab terpilih g skali...jg bf i elok2 tau der!

6 comments:

ismi jannati said...

salam,
moga cepat kawinnnnn =)

Syima Syaz said...

dear...
sabar k...alah tangguh je...pejam celik pejam celik trus datang date tu.sama lah mcm kami..asalnya 30 may,tapi tangguh punya tangguh akhirnya insyaallah 5 dec ni...insyaallah....

apa2 pun semoga yang terbaik utk both of u...

bola memang BEST SGT!!!

SayaNina said...

xpe,dear...yg penting suma slmt...n jejaka idaman malaya ni,dah half way 2 b ur soulmate!!!happy 4 u!!(even we dunno each other...) =D

Miss Fairladyjim said...

alah tunang jerlah...yang penting masa bertunang adalah family sebelah lelaki, en.apex tak dapat hadir pun tak apa sebab bukan nak angkat tangan tok kadi...janji dah tunang.. so nanti elia dah tak payah pikir2 lagi...kan senang hehehehe :)

Syafirah Addawiyyah said...

assalamualaikum ..
akak sabar la ye ..
kalau ade jodoh,akak mesti dapat bertunang ..
lambat ke cepat tu semua tak kesa asalkan akak ngn dye saling mnyayangi n memahami antara satu sama lain ..
saya akan doakan kebahagiaan akak ngn dye .. amin ..

MerLe said...

insya Allah..smua akn baik baik aja =)

Blog Widget by LinkWithin