Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Friday, April 1, 2011

Class Trip BO Part 1




Haritu yang kitorang gi trip BO kat KL tu... lama giler tak update2 picture..


nah! terimalah..




ni time otw nk g kl..stop makan jap

sambil nak tunggu makanan tu kitorang main teka-teki ngn budak laki.. mcm2 hal!



Macam macam teka teki kitorang bagi.. tapi yang paling tak boleh blah diorang tanya..

"dalam kerang ada apa?"

macam-macam jawapan kitorang bagi.. last-last jawapannya

"IKAN!"

"Ikan? nape plak?"

"haaa..cuba korang tengok kat blakang tu ada kerang besar baik punya.. dalam tu kan ada ikan?"

(sila refer kat gambar diatas..kat belakang kepala budak laki yg tutup mulut tu)





this is the next morning.. selepas berjaya tidur di hostel uitm Puncak Alam yang serious lawa macam kondo siap lif boleh cakap wahh cool siot!! hehehe







Destinasi pertama - Bank Negara Malaysia(BNM)

sumpah best talk yg dia bagi kat sini..the speaker pon best.. dia bagi talk pasal matawang Malaysia. then siapa jawab soalan dapat hadiah.. saya dapat coin khas BNM. best!









small high tea after the talk






Masa nak balik budak laki tiba tiba berlakon macam konon tengah eskot YB..




Priceless Picture - yg tgh tu Ikki tapi kitorg satu kelas panggil dia YB sebab dia selalu pakai pakaian yang terlalu mengikut salsiah rupa diri sampaikan kadang kadang orang ingat dia tu lecturer.. trip ni dia jg PM(Pengurus Project)





Destinasi kedua - MOF.. Ministry of Finance, Putrajaya
















cuba korang teka siapa lecturer, siapa student?? hehehe























So the first day kitorang habiskan dengan lawatan sambil belajar.. the next activity baru la menarik sikit.. nantikan part 2 nya..

20 comments:

Miza Yusof said...

lawatan sambil belajar :)
teringat zaman sekolah. hehe :)

Mira Amirudin said...

wow...best kan g trip cmni! ;)

Izyan Masri said...

CUTE KAK ELIA DALAM NI :D

Nana Nad'z said...

wow...best nya...haha...x sbr nak msok U nie..hehe

dhayaluna said...

puncak alam? block mane? i stay dekat uitm puncak alam jugak... hehehe

Diya Edhayaa said...

teka teki best.. sbb dpt uji kite fikir di luar kotak.. tp kdg2 sakit hati gk.. jwpn tah pape..huhu..
btw, dak2 clas elia nmpk smart giler..

saperakue said...

yang baju abes sempoi tu lecture eh??

nurul afika said...

kak elia nak tnya ni..ambik kos apa eh dkt UiTM? B0= banking operation kan3????

nurul afika said...

opss tak prasan ada gambar kat atas tu "DIBM112" wah kita sama course laaa ^__^

~ fiezaafiez ~ said...

siyes lawak teka-teki tu..hehe
(gelak tutup mlot)

masnurain said...

pehh...best giler lawatan jauh2..~
(=


JOM TENGOK NIE..!!!



wey!! GOOGLE BAGI AKU $300..!!!!

solat di awal waktu.. apa yang HEBAT nya?

baskin robbins..????? -PART 2- bace weyy!!



sugar glider @ gula ngensot!

cikcleopatra said...

rajin betol buat trip kan!

sitinurfaeezah said...

wah ka elia..sernk la dpt coin khas tu kn..npe xmsk kn pic coin khas dr BNM tu..dpt jgk tgk, wpon xdpt :)

ni komn ct y ptama kt blog kak elia.. sga nk komn sblm ni ^_^

Leen said...

Teringat time dulu pergi lawatan kat BNM, memang best talk dia, speaker dia lawak kot.. hehe

sueperbs said...

waa.. cik elia nk jdi bankers ke? tk prnah singgah uitm puncak alam lgi.. huhuhu

Naz Lockman said...

jom sokong rakan dari UiTM Puncak Perdana(dekat dgn puncak alam je,hehe) dengan membeli zine NOKSS..hasil pelajar penulisan part 4, fakulti teknologi kreatif artistik(TEKA). ajak member uitm machang yang lain untuk beli zine ni.maklumat lanjut, sila ke facebook:9belaszine .thanks kaseh Elia:)


daripada:
-naz-
lockmansdaughter.blogspot.com

HAJAR AZMAN :| said...

waaaa, i bru abeh asasi kt puncak alam. rindunyaa kt kondo mewahh. hehe^^

cantikkan bangunan uitm puncak alam, lain dari yg lain kan kan?

annisabdullah said...

kak elia...
manis berbaju kurung :)

lina said...

sy pon baru habes asasi uitm puncak alam jugak. uitm puncak alam memang terbaik!

Noi C.Azleah said...

Eh, bila p Puncak Alam?

Hihi.. Stay kat block mana tu?

I'm at R3. Haha. Next sem duk luar dah... Uhhh...

Blog Widget by LinkWithin