Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Tuesday, March 29, 2011

I am a lady boss!



kat atas ni gambar kelas sem lepas.. waa.. saya jadi cam lady boss.. duk tengah2 skali.. hehehe


ni sebenarnya nk cerita pasal haritu.. few weeks back me n my group kena conduct a meeting or it is what we call mock meeting atau lebih dikenali sbg meeting olok2. under Business Communication subject..



kitorang kena buat seolah2 kitorang betul2 tengah dalam meeting. pakaian dan props semua kena complete. dan kitorang kena buat macam kitorang ni betul2 CEO dan Board of Directors of a big company.. kira kite mcm main keje2 time kecik dulu la.. tapi ni dinilai oleh pensyarah.





tak pasai2 cheq kena jadi chairperson/chairwomen yang kena conduct this meeting. maybe saya dilantik base on my working experience sebelum ni.. meeting2 ni kira perkara normal la in work field.. every month kena buat.. b4 meeting kena buat agenda pas meeting lak kena buat minutes..
maybe sebab tu derang suh cheq jadi chairperson kot..






Alhamdulillah semua berjalan dengan lancar.. smooth je..
feedback from my lecturer pon positive je..
walaupon she is known for her strictness..




lepas habis Mock Meeting, Mock Interview lak..
mujur itu pon run smoothly je

gile la minggu ni sangat busy.. byk assignments yang kena submit and nak kena mengadap test2 yang tak abes lagi.. stress2.. lepas ni mungkin lama skit la saya tak update blog.. harap semua faham.. final dah tak lama lagi less than a month je nk final. paper lak smua jarak tak jauh.. naik gilo eden tgk jadul exam kali ni.. mmg leh gile jadinya..

kalau korg ternampak sorang pompuan rambut mengerbang duk termenung tepi tangga kolej tu jangan tegur.. tu bukan hantu kak limah.. tu elia yang stress merenungkan nasib exam kali ni..

Align Center
:: my subordinates.. hehehe::

29 comments:

syafiqsulaiman said...

gud luck exam jugak ye..!!
dapatkan pointer terbaek sem ni..
mase2 terakhir di universiti..

~ fiezaafiez ~ said...

gdluck! wish me too~

...BaCkSpAcE... said...

GoodLuck For Ur Exam Elia ;)

Nurfarahetika said...

you dip uitm mane ? i uitm jgak . memang jadual final pack gila sem ni .

Kembali Senyum said...

goodluck sis. jgn jd hantu kak limah tau. geruunnn. hee

sueperbs said...

kesian elia... gud luck for the final exam... rase sunyi la nanti elia dh jrg update blog nye..

ila said...

sye tgh ujian nie..
thanks wish luck.
kaka pon same okee

akukayu said...

yeah same ngn sy.. baru minggu lepas, subjek business english, wat mock meeting n mock interview... best, mcm real ! :)
pape pon gud lark exam, sy pon exam just around da corner..

fiezah solehah said...

pernah merasai pengalaman ni, hehe...
Fiezah pun ambik subjek yang sama...
business communication...
perghh, serius takut time ni...
masih teringat-ingat sampai sekarang, hehe...

Izyan Masri said...

WOW.SEMART KEMAIN SIS ELIA.DAH MACAM BOSS COMPANY KOPERAT :D

~AmyLiana8886~ said...

gud luck..tgk gambar atas skali tu teringat time belaja uitm dulu....

ZaTiE AsHaR said...

gud luck elia...btw, bila u pakai baju mcm 2 mmg nmpk mcm wanita b'kerjaya. boleh la jd bakal usahawan nie...hihi..

ZaTiE AsHaR said...

gud luck elia...btw, bila u pakai baju mcm 2 mmg nmpk mcm wanita b'kerjaya. boleh la jd bakal usahawan nie...hihi..

Mira Amirudin said...

good luck!

shah said...

ingtkan sape laaa tadi
betul ke gambar tengah tu? macam org lain pulak hek
nampak lain

zuwaidah said...

all the best and good luck. sure you will score with flying colours!!!

hatiberkatakata said...

cayala kak elia. ini di katekan gurlpower..hehe. sy pun ketua practicum untuk practicum sy . time tangkap gambar 2 sy duduk tengah between the only two guys dlm practicum tu.hehe. ape2 pon even kite perempuan,kite kne berani melangkah untuk memajukan diri kite.yes kite kaum yang lemah tetapi kite xdilarang untuk bersaing kn? so go for it. show 'em that we're GAGAH too.hehe=)<3

Lyeanna Wana said...

comel la duduk tengah tu..ahak~
best betol main keje2 nih..

cikcleopatra said...

jarak exam yg tersangat dekat boleh menyebab kan penyakit giler..aiyoo.. ;p

ayu sleeping said...

hai makwe penjaga gol...salam kenal...folo u...

nick_riena said...

gudluck for your final exam...
moga dapat result yang cemerlang!!!

bedpet said...

gudluck kak elia. jgn nyanyi enjit2 semut dh la ye. hihihi

jaa64 said...

all the best dear!!jaa pun nk exam dh ni..huhuhu

Diya Edhayaa said...

gudlux elia.. :)
stdy smpai lebam.. hehe

http://diyaedhayaa.blogspot.com/2011/03/blog-j-paling-famous-ialah-blog-jejari.html

Fareha Rahmat (Bos Besar) said...

g.luck n study smart..

ahsfantasy24 said...

comel..!
:)

Panda Berlipstik said...

gud luck elia

Cerita Cinta Melayu Sejati said...

good luck, keep up the good work, nice blog.

Cik Yaya said...

ure very sincere. i guess that's what i like about your blog :)

Blog Widget by LinkWithin