Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Saturday, March 26, 2011

Kebakaran di Kolej Uitm Machang semalam

awal pagi tadi(semalam) dalam pukul3.30 pagi.. ,masa tu saya baru je dapat lelapkan mata. tiba-tiba dikejutkan dengan bunyi siren kebakaran yang nyaring dan kekecohan yang berlaku diluar. dalam keadaan mamai saya cuba capai suis lampu. tapi letrik putus pulak. then dengar bunyi pintu diketuk dengan kuat.

"dung..dung! dung!! cepat-cepat keluar! ada kebakaran!!"

saya pon dengan sepantas kilat mencapai kain batik di ampaian dan bergegas turun ke bawah dalam keadaan gelap dan riuh tu dengan bertemankan roomateku, bella.. ada bau asap.. sampai je kan bawah, tetiba ada kilat didepan mata..

rupanya flash camera... cis.. jpk2 ni siap amik gambar kitorang lagi.. dah la dalam keadaan kusut camni.. muka tak tau la camne kan..

rupa-rupanya tu cuba latihan kebakaran yang dianjurkan oleh jawatankuasa perwakilan kolej DO. sabor je la..punyalah kecoh siap ada yang nak nangis sebab tak sempat capai apa2. ada yang nak naik kunci bilik la.. macam2.. kelakar pon ada..




::berkumpul dengar sedikit ceramah:::


tapi ada sedikit bunyi tak puas hati yang saya dengar tentang latihan ni.. antaranya tentang jpk yang amik gambar pelajar2 perempuan yang kebanyakkannya dalam keadaan seksi atau tak menutup aurat. mestilah diorang risau kalau2 gambar2 tu disiarkan kat mana2 lelaki. jpk seharusnya lebih prihatin soal2 ni. lagi satu yg saya dengar tentang kehadiran abg2 bomba yang bertugas. sumpah kitorang malu kot pagi tadi. ada yang turun dalam keadaan tak bertudung, seluar pendek, tak pakai b** pon ada. ye lah..mana sempat nak capai or pakai dalam keadaan kelam kabut camtu..




::kami duduk macam PATI kena tahan imigresen je::


tapi yang kelakarnya dalam kelam kabut tu ada gak yang sempat capai laptop, kain selimut, kain batik(aku la tu), bantal busuk, beg duit, handbeg pon ada! hahaha.. yang lain2 tu tak perasan la pulak.. memang satu pengalaman yang tak dapat dilupakan lah semalam!huhu

36 comments:

Budak Chomot said...

Kat kampus I pun pernah buat macam ni pagi-pagi bulan puasa.
Bengang jeh. Huhu

+faten+ said...

hahah..lawak! tyme dulu kitowang..siap ade yg turon pkai bju kelawar tuh.dgn rmbot rebang3..:D then guys..turon just boxer..dgn x pkai slipar..tkot pnye pasal kn..:D

Syuhada Elmi. said...

hahahahahaha. mesti bengang gila. tetiba ade latihan kebakaran :D

cik riffa :) said...

teringat pulak zaman duduk asrama.
latihan kebakaran pukul 3 pagi.
kelam kabut yg amat .
hha ;D

Mira Amirudin said...

mesti kelam kabut kan time tu...huhu

❤ C!K MAZ's❤ said...

alhamdulillah semuanya selamat...tapi sempat lagi elia berblog...hehe

Panda Berlipstik said...

seriusly...igt tebakar betul-betul..haha....anyway...kepada yg turun without pkai b** tu msti asyik peluk tubuh je kan..haha

atyn said...

patut la member dok bising smlm..haha
cian krg

Aku shj said...

hahaha. kelakar la tapi bab tangkap gmbar tu saya pun protes. xpatut!

Muhammad Khairul Fahmi said...

penah jga terjadi kat uitm sabah..
hmpir sma ngan apa yg berlaku..hehe..tp dornag dah mentioned awal2 sis..
hepi weekend sis..=)

miwwa J said...

part mcm kena tahan imgrsn tu lawak.hehe

areteacar said...

Skrg musim lthan kebakaran ke eh? kat sini pun asyk lthn kbkrn je. tension jer..

me suya said...

Suya pun ada latihan kebakaran jugak.. tp tak turun.. buat bodoh.. sbb masa balik kluar semalam tu ade nampak pak guard rounding hostel ramai2.. hehehe msti nk wat fire drill

cik m00lat said...

haha..kesian pun ade..lawak pun ada..

=YunChanKhalid= said...

fuyoo, tapi kesian kan kat perempuan2. ):

Diya Edhayaa said...

kt tmpt diya blaja xde ag.. tp mse skolah dulu, jd org first kua pgr hostel.. sb tdo lewat kn,.. xde la haru biru sgt.. sape x smpat kua, diisyhtihar rentung!
hahaha,,... :D

cikcleopatra said...

hahaha..cikcleo pon penah kene! sabo yo lah! sempat capai wallet ngn hp jer..hakhak.

shera haifa said...

wahh cnie pun ada gak smlm..tp bukan blok sy yg kene, blok lain..masa tu kul 12.30...hehe tipah tertipu semuanya..nsb baik sy xpergi tngok..

MerLe said...

kesian..kesian..pnah dh dlu tp ms waktu siang..sempat ag la nk cpai tdung,bju pn kire elok lg la..tp mmg stuju bab amik gmbr tu..ptut sesitip psl tu..

Si Gadis Semasa said...

nasib baik tak duduk DO :D

jaa64 said...

waaa..smpat ek elia capai mnde2 tuh!!bagus2 at least klo betul2 pun dh selamat barang2 brharga kan =)

sy prnah gk dulu,siap ujd mgsa kebakaran sebeb tido mati..huhuhu

dinky_itsme said...

HAHA.LAWAKNYA.ORANG LAIN KELAM KABUT LARI.SIS ELIA KUTIP BARANG SENDIRI ;D

~p!ngu~ said...

hahahahaha...
like this entry..
klakar nyer..
dpt bygkan..
sbb dulu pon mse skolah2 penah wat..
tp kt u xpnh lg...hehehe..

Nasukha Pte Ltd. said...

Kampusku dulu mesti buat time study/exam week...
Geramnye....
Buang masa orang nak study...

Ariffin Janal said...

hahahaha mmg nice.

Ly_Tulip said...

kalo dok kolej mmg slalo je ade fire drill ni...tingat gak dolu mase dip kne gak wt cmni...tp,da taw da...da prepare sweater dekat ngn katil..sempat la pkai proper ckit dan fon letak bawah bantal..senang nk capai nt...hehehe

MyLaDYnuR88 said...

ingt ag mase kt uitm dungun....dieorg ader wat cm ni....tgh syok2 tdor...dgr bising2..yg xtahan..siap duk rilek2 ag..pas dgr suara RS..baru cpt2 turun...ermm....RS lak lelaki...boley cuci mata free...hahahhahahaa

ishiko said...

huhuu.. biasa la tu.. kteorg kalo ad fire drill da ready awl2.. hehee

rubiey said...

lthn kebakaran kt kolej mwr uitm s.alm lg best..wt dlm pkul 12 am..heheh.. x de feel lgsg.. da la ktorg da d informekn b4 dat..tp pe2 pon tq la coz keesokn hari kami ada test, so, x la kco kami punye jdual sgt..hhe

yuyuy ekyn said...

sampai gelak2 sy bce.ble ade latihan kebakaran mcm ni mmg mcm2 gaye dpt tgk.huhhu :)

asyrafsuleiman said...

hahahah!! kak elia pon dah macam nazmi dahhhh..!!
lawak giler.. :)

ZaTiE AsHaR said...

wah..mmg x best klu org amek pic time keadaan huru hara & paling takot gambr tersebar...tau la zaman skrg kn..

a m l y n y x said...

just found ur blog while goggling about uitm mache.

owh! u junior i la :P
i dulu pun kat sana. u kat kolej mana tu?

btw salam kenal from senior ;)

soft black heart said...

huuh..kalau ler jd kat haku cmne la erk...huhu..dah lah pesen aku tdo memang tak pakai b**..peh tu gan rambut ala2 alycats tu..adoaiii...

EMMA said...

huwaaa..sama la uitm ktrg pown hari tuh..baru nak layan movie tetiba ja dorang swuh turun.. nasib sempat gapai cardigan tudung semua *actually da tahu awal2 dah ada latihan kebakaran..ngeh3

I am DiDa said...

hahaha...sy pun pernah ada pengalaman gini kt kampus dulu, tp yg bestnya kitorg satu bilik tak sedar bell bunyi, so warden pun x perasan ada bilik yg tak "participate" sesi latihan tu....;P

Blog Widget by LinkWithin