Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Monday, March 7, 2011

Jejariruncing Featured in INTREND Magazine March 2011

ada satu hari tu masa saya tengah nak beli makanan kat dining a.k.a cafe kolej, masa nak bayar tu kak T bagitahu

"muka awak masuk majalah intrend bulan ni."


muka yang asalnya mengantuk+toye terus jadi segar bugar mata terbeliak besar bila dengar akak tu cakap camtu. kebetulan akak tu baru beli that magazine. dengan baik hatinya kak Ti bagi saya pinjam sekejap. hehehe.. akak2 dining memang baik =)





ni lah front page magazine Intrend March edition..


kalau ikotkan wartawan intrend in call awal bulan feb kalau tak silap.

dengan rakusnya saya terus selak page cari mana lah ruangan yang ada muko eden ni haah...






wah.. tajuk : Jadi blogger pintar..hahaha.. pintar ke? ;p






Mula-mula tengok rasa biasa je... tapi..


bila dah baca baru sedar diorang ada buat sedikit error.. atau kesilapan teknikal..


cuba korang baca betul2..boleh klik untuk tumbesaran.. yang my pic with my link on in tu tajuk/soalan dia "Bagaimana anda membahagikan masa antara tuntutan kerja dan menulis blog?"

cam tak ingat lak bila masa pulak wartawan tu tanya pasal kerja masa interview on the phone haritu? saya tertanya sendiri. then bila baca lak soalan/tajuk blogger darkbatman kat atas saya tu terus saya teringat..


yang wartawan Intrend haritu call interview tanya pasal tips atau bagaimana mengatasi kritikan dan komen dalam blog.. ooowwhh.. rupa-rupanya mereka tertukar my interview dengan darkbatman.. hehehe.. biasa la tu.. kita manusia biasa. tak lari dari melakukan kesilapan...






small matter je lah tu.. thanks anyway to majalah Intrend sebab sudi featured-kan my blog yang tak seberapa ni kat ur column.. tak pernah terbayang dapat jadi camni.. thank you so much~!! =)

23 comments:

Hishyamuddin said...

wahhhhhhhhhhhhh...hebattttttt

asyrafsuleiman said...

JEJARI WARTAWAN TUH TERLALU RUNCING KOT KAK,SEBAB TU LAR DIA TERSALAH TEKANG2.. :)

cik fza said...

lepas ni masuk muka depan surat kabar pulak.. hehe..

y u y u Z u l a i k h a said...

pEHHHHHHHH! TAHNIAHH ELIAAAAAA!! HEHEH...

cik fza said...

waaa..
jejariruncing terus maju..

HATYCIKNUURUL said...

bestnyerrrr pemes cmtu skali,.hehe,..

siti asmani abdullah said...

congrats mrs fahmi.huhu...semoga terus maju...
http://ismiasmani.blogspot.com

Liquid said...

bile la belog incek liquid nak masuk dalam tuh neh.



March 2018 kot hahahahaha

-atiQah- said...

hehehe..blog kite pun msuk intrend jgk..bhgn usahawan.. :)

mula2 belek terus kwn kite ckp, jejariruncing pun masuk jugaklah! :)

Mama Zharfan said...

glamer tu!! congrats yer


nak menang purse clarks ori? jom vote!

abadi romeo said...

adeeeessss...aku semakin jelous.....

fara_farez89 said...

waaaaaaa bez nye elia.....=)

mamaqari said...

wah tahniah...makin glamer la jejari runcing pas ni=)

Hanis Zalikha said...

Hey Elia! Yes you were the one who mentioned your guy tak tinggi sangat that day. If not sampai ke sudah I ingat dia tinggi. However, you're also right; he is at the perfect height for you :) Take care you guys!

masnurain said...

hebat sudahhh!! masuk mgzine..~
congrates!

(:


JOM TENGOK NIE..!!!

solat di awal waktu.. apa yang HEBAT nya?

baskin robbins..?? -PART 1-

baskin robbins..????? -PART 2- bace weyy!!



say NO to SHAWL DISASTER

sugar glider @ gula ngensot!

khairiyah said...

whoaa bestnye! hee..n u know what, ur also featured in mingguan wanita bil:1425 (11-17mac 2011)..gi beli cpt..kat column harapan negara gituu..hihi.saye bru pas bace..cover page lisdawati n her kids. pewwiit! hihi ^^

Ariffin Janal said...

bile nak dpt masok mags ni!!!

amad@admin said...

Tahniah la...

ا ڬيرل تيللس الل said...

Sabarnya you Elia. Seriously, if that happened to me, I would be pissed off kot. Sebab majalah tu cetak seluruh malaysia, semua orang baca... so penting untuk sampaikan maklumat yang tepat daripada orang yang tepat. Mujur komen darkbatman tu ok-ok je, kalau macam tak ok, tak bestlah sebab orang akan percaya itu datang daripada kita.

ps: pernah ada pengalaman wartawan akhbar nasional sampaikan fakta yang salah tentang satu projek ni, sedangkan input yang diberi dalam bentuk tulisan dah menjelaskan dengan terang... bila kita call wartawan tu untuk betulkan fakta (since siaran berita tu berbayar), dia jawab itu hal kecil.... sebenarnya itu hal besar sebab tujuan berita tu untuk tingkatkan kefahaman rakyat, but bila sampaikan fakta salah, rakyat faham benda yang salah.. hmm.. entahlah, tu sebab ramai orang cakap, baik baca blog daripada akhbar/majalah untuk dapatkan cerita sebenar... at least kalau berita dalam blog tu salah, akan ada orang betulkan di ruangan komen... :)

Muhammad Khairul Fahmi said...

woowww tahniah sis elia =)

blasahje said...

la..sudah tertukar la tu...takpe yang penting diorang tulis sama macam ape yang cik elia cakapkan kat depa.

Paiz said...

dah makin femes skarang~ huhuhu

Aku Seorang Blogger

srikandi cinta said...

cantik baju tu, btw, tabahkan hati yer. ^_^ bbanyak istighfar, i'Allah, Allah akan bersama dgn org2 yg benar :)

Blog Widget by LinkWithin