Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Monday, March 28, 2011

wow, Elia dapat 3 Juta!


Sesetengah orang suka sangat tayang berapa BE dia dapat, berapa current earning dia dan berapa ribu-riban duit yang dia cash outkan from nuffnang.

but for me, saya tak berapa suka sangat nak tunjuk.. nanti org kata menunjuk pulak kan. padahal orang lain punya lagi banyak.




:: aikk.. ni bukan tunjuk ke? ::


ok..ok.. sory.. ni just nak bagi example je.. saya just mungkin akan tunjuk atau bagitahu amount of my daily, weekly or monthly visitors for promotion purpose je. just sebagai bukti yang my blog were visited regularly. so maybe it can convince the potential customers who are interested in advertising their blog or websites @jejariruncing.


memang takde niat langsung nak bermegah or nak menunjuk-nunjuk ni. ramai je readers and even my lecturers asked me how much i gained with blogging. what i said was..

"hmm... alhamdulillah.. bolehlah.."

that is all i can say.. memang alhamdulillah.. syukur sangat.. masa awal blogging dulu memang tak terfikir pon boleh buat duit sebanyak ni just by typing n publishing my stories. syukur sangat-sangat. ni semua rezeki dari Allah. tak sia-sia juga ada hobi suka menaip ni... hehehe..


tapi tolong jangan salah faham dengan tajuk entry saya yang memang selalunya penuh "debaran" dan "hyperbola" ni.. bukan bermakna Elia dapat income sampai 3 Juta ye!

ussshhh... kalau betul memang aku dah tak payah continue study, quit terus.. mengadap laptop je 24 jam.. masa tu pon income tax kejar la.. waa.. mak tak sanggup!


sebenarnya tajuk diatas merujuk kepada jumlah visitors yang elia dah terima sepanjang ber-blogging ni..






punyalah tak perasan total orang skodeng dah hit sampai 3 Juta.. alhamdulillah.. tak kira la jumlah tu meliputi jumlah orang yang suka or tak baca blog ni.. adaa??? ada aku kesah??huhuhu.. suka ke, tak suka ke.. anda dah pon menyumbang kepada $$$ yang saya bakal terima.. so kalau rasa xnak mengkayakan Elia, tak payah la "gagah" buka blog ni lagi.. sebab free2 je korang bagi $$$$ ngan pahala kat saya(pahala bila difitnah). ishkk.. buat susah-susah aje!


as for the lovers... faithful readers yang saya sayangi sangat2.. yang rajin click blog ni n click kat nuffnang ads saya, ada hadiah bakal menanti anda.. saya tengah planning baik punya untuk buat gathering and fun activities that we can enjoy together-gether.. kebahagian, keseronokkan dan rezeki kan lebih seronok kalau dikongsi bersama.. wee.. tak sabar.. ada yang interested nak join x?


tak sabar lak nak cash out duit tu nanti.. i already have some ideas on what to do with the money.. tapi tak boleh cakap lagi.. sampai masanya akan di-share kan jugak.. dont worry..






btw, penah sekali saya mention pasal jeles kat MIA sebab ramai orang rajin buat kartun atau edit pic dia cantik2.. tak perasan rupanya encik Sharkox pon ada buat kartun saya.. hehehe.. refer ENTRI INI .thanks ye! korang jom la ramai2 usha blog brother ni.. dia minat buat kartun2 comel.. geramm je tgk..


How does getting rewarded through sharing sounds like to you? Join #ChurpChurp today and bring more friends to the community!

43 comments:

MamaEma said...

saya suker baca tau...

y u y u Z u l a i k h a said...

pehhhhh! hebakkk laa!

radziah radikun said...

elia da ramai fans sekarang!!
suka2~
neway, follow la blog i yg tak seberapa ni http://www.radziahradikun.blogspot.com
:)

syafiqsulaiman said...

wow..!!
elia nak buat gathering..
bleh ar join..
bawak apex skali..

shakira said...

wahwahwah (:

ZaTiE AsHaR said...

blog elia best...x jemu baca...sbab 2 always tgk blog elia.. dulu skrg baca tp skrg misti nk cmmt.. nice...terus kn buat blog okay.. abai kan dorg yang menyakitkan hati 2..always support u...=)

tehaa said...

wah ~ :)

Meen Ramsa said...

hye, elia!! i love to ready ur blog!! it's quite interesting to know about ur life & ur relationship btw ur MIA because both of u dh jd public figure right??

adik i ckp selalu jew nmpak u kat UiTM machang tu, tp die xpenah tegur! haishhh...die malu kata nya, LOL!!

panglima said...

Makcik Kayo! hahaha

Safwan Saufi said...

Tahniah..Tahniah....leh belanje...hihi
oppss, sori incik apek...terover..
btw, dh tgk your MIA dlm Maskulin...ada somthing wrong somewhere dgn pose dlm mjlah tu..x tau apa dia....;p

Azalina M.Salleh said...

nk ikut gathering boleh....
:)

Shahrul Hairy Shaharuddin said...

terkejot den igt dapek 3 juta RM.. huhuhu~ keep it up Amy! =D

The Sharkox said...

Hai elia...

thanks for the backlink...

kem salam sayang kat KFCM ye..hahahahah

♥yaya budak suka embun♥ said...

terbaik la! :D

Diyana said...

panggilan anak akak pun mia..^^

elia,

jom join telekung jersey ga

http://siahsekeluarga.blogspot.com/2011/03/telekung-jersey-ga.html#comments

hanim azhari said...

waaaa..jeleslah..huhu..

Izyan Masri said...

WAAAHHHH.YANG NI SUPER DUPER WOOWOO.TERUS KAN BLOGGING YE KAK ELIA.NAK BACA.HARI2 PONGG BOLEH :D

Elia Si Jejariruncing said...

thanks korang!! tanpa sokongan korg sape la cik jejariruncing ni... =)

nadzirah razalli said...

haha..hebat..thumbs up ! ;)

Mama Zharfan said...

tempias glamer translated into $$$$ apa2 pun congrats yer!!! moga terus sukses :)

Fashionista Boutique said...

salam.. i'm interested to advertise my business blog..what i need to do n how about payment..i have tried email ur sister but fail..

Muhammad Khairul Fahmi said...

terbaikkkkk....tahniah sis =)

nana_picanto83 said...

mmg terbaiikkk punyer!!!
tetiap kali buka blog, musti nk cari entry terbaru dari elia...
klu sehari elia tak update, hati dok tertanya2x.. apalah dah jadik ngan budak neh?? ok ke tak?? sihat ka sakit???
addict sampai camtu lah dibuatnya.. hihiihihi.. go, go, Go, JejariRuncing!!!

sicomot-comel said...

itu lah..

mula2 memang merangkak kejap..

tp,,skrg..fuh,,bestnye kak elia ^^

nnt nak join lah gathering tu,boleh??huhu

Anak Ulu Cheka said...

perghhh....

jalan sini buat gori sikit heheh

^^nu[dd]yra^^ said...

sy suker bacer blog nih jugak =)

Mohd Sukur Ibrahim said...

hebat...my idol...!!!

Adahunny said...

elia, u sgt cantik time kurus...cepatlah kurus balik..hehe pastu leh sharekan tips diet u kat i..ngeh3x

Mira Amirudin said...

morning elia!
btw,congrats...wah,sampat your lecturer pun tanya jugak...dia jeles la tu...kih3
teruskan menaip k..chayok2!

shai.Fahiera said...

tk dnafikn blog elia mmg hot n best..
tmbhkn lg dr 3juta ke 33 juta ek..hehe
if free singgah2 la ke blog yg x mcm blog ni
http://shaifahierasukor.blogspot.com

mamaqari said...

wah..berutnungnyer..congrats sis=)

Ain said...

saya suka blog jejariruncing...
entry awak best2....
keep it up...
nanti bile elia rajin,singgahlah blog saya yang tak seberapa ni..
ainara2208.blogspot.com..

Renee Meow said...

meow~

blogwalking.. owh ni la tunang goalkeeper msia.. so ni kira akan jadi bride-to-be la nie? hehe ;) if yes let's exchange link.. :D

meow~
http://reneemeowwedding.blospot.com

nona hidayah said...

wow!!!hebat la elia..tahniah (: jeleous la dgn awak..

soft black heart said...

kayo cmne tu elia?show blog ni leh kayer keer?sory ler..aku ni lemm sikit heheh..al mklumlah..anak ayam lagi dlm blogger neh..nguekkkkk..

Nana Hussin said...

elia follow me ok

lovecintanana.blogsport.com

Nana Hussin said...

wooowww!!!

hebat tul ..

elia follow me back k ..

http://lovecintanana.blogspot.com/

aza shafiza said...

nk join jugak gathering tuuu.....

heheee....xmalu betoi i ni kn

lady_choice.blogspot.com said...

wahh.....tahniah elia....:)
rezeki lia ngan KFCM murah tue...
teruskan menulis ok...
i likeeeeee....:)

mALd!EyA said...

wow~

thumbs up~!
suke bce all of ur entries..best..
so keep it up k~

wan_iz said...

sangat2 jeles.. huhu..

mai sni plak smua...
http://wan-iz.blogspot.com/

jaa64 said...

jejari runcing da besh!!

elia baca sni,jaa tulis pasal awk sikit..hehe :)

http://jaa64.blogspot.com/2011/04/kejelesan-terhadap-nia-menaip-dan-yuyu.html

Honeybee said...

I love reading your pieces, relax jerr..anyway. congrats for the achievements! I want to know how you did it! =)
Beyonce Drinks Milk: Why You Should Too

Blog Widget by LinkWithin