Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Monday, March 21, 2011

Hari pecah tradisi

4Sabtu lepas merupakan perlawanan peringqkat Suku Akhir Piala FA. Kelantan menentang Felda utd berakhir dengan kemenangan 3-0. Malam tu merupakan kali kedua saya ke Stadium Sultan Muhammad Ke-4. sepanjang kenal My Incik Apex, ni baru dua kali je tengok dia beraksi. gila kan? tu la dulu takde geng nak gi stadium. MIA tak bagi pergi sorang.



:: pic taken by paparazzi time game b4 ni ::


sekarang dah boleh gi tengok game kat stadium sebab now dah ada Isya(wife matyo). kitorg jadi rapat since 2-3 months ago kalau tak silap. selalu lepak same, sleepover when her hubby went outstation. so almost every game dia akan invite me to go with her but kena tgk my schedule jugak. if time ada kelas tu tak dapet la nk ikot.





Kebetulan sabtu lepas saya free so dapat lah tengok game tu!







: after the first goal. siap ada org baling2 kertas lagi. Meriah :




: ada kekecohan sikit sampai satu stadium kecoh ::




:: Time's up. Kelantan score 3-0 babey!! ::





Malam tu sebab sempat jumpa MIA sekejap je. pastu tetiba saya dapat satu akal. then masa lepak kat kedai makan tu saya cari fasal. start cari gaduh. konon-konon merajuk sebab MIA dah takde masa dah untuk kita.. hahaha! balik tu pon sambung gaduh kat BBM. MIA dah mengelabah katak pujuk sampai sanggup tukar gambar profile pic kt bbm ngn status ala-ala jiwangs gituw.. tapi saya buat derk je..






Esoknya pon sama. pagi tu MIA ada photoshot so dia tak dapat nak datang jumpa.

MIA: U jangan balik lagi tau. kalau sempat before i gi KL petang ni kita jumpa.

ME: tengok la mood i camne nanti..

MIA: jangan la camtu. u tunggu i jap k?





saya pon keluar cam biasa dengan Isya. kitorang gi makan, basuh keta then g salun. masa kat salun. meanwhile Isya blow rambut tu saya gi ke kedai bunga yang tak jauh dari salun tu.

tak lama lepas tu MIA msg.

MIA : I dah sampai rumah. u katne tu syg?

ME : I tak abes lagi teman Isya blow rambut. japgi i sampai la.

MIA: ha.. ok2.. sempat i packing barang dulu.

ME: ok








Perangai nak jahat je kan. konon merajuk la tu. kehkehkeh. padahal dia tak tahu whats coming his way..





lepas siap amik bunga tu Isya pon balik rumah dia, saya pon drive ke rumah MIA. masa otw nak gerak tu saya call dia. (buat suara serious)

ME: I dah nak sampai umah u ni. japgi i sampai u kua terus tau. i tgu dpn rumah.

MIA: Eh.. tak masuk dulu ke?jumpa mek achik smua dulu

ME: tak.. kita g somewhere. we need to talk. i tau, i sampai2 je u dah terpacak depan umah!

MIA: hm.. ok.


then as directed, sampai-sampai je dia dah ada depan rumah. muka penuh persoalan. baju pon pakai baju rumah je. i stopped the car, pick him up then pecut laju-laju.

MIA: kenapa ni?

ME: jap. we stop somewhere first.

MIA: *mengeluh* hmm.. ok

ME: *continue dengan muka ketat*

then lepas dah stop kat satu kedai bundle ni.. i pon tarik nafas dalam2..(buat dramatik sikit..hehe)

ME: ok..before i start i nak tanya ni.. u ada rahsia apa2 tak dari i? do u have any confession to make?

MIA: No.. (muka confident+kusut)

ME : betul ni? baik u ingat balik.. ada tak u tak bagitau. u takut i marah ke..?

MIA: betull.. takde.. apa bendanye ni?

ME : ok. taknak mengaku ye? jap. i ada bukti!

saya pon dengan rakusnya buka bonet kereta kononnya nak keluarkan laptop. pandang muka MIA yang kusut tu rasa nak gelak tapi tahan je. rileks2 nanti kantoi lakonan mak nanti..hehe

ME: nah.. ni buktinya! Congrats sayang, I Love You~!!



:: muka terkejut+cuak..hahaha ::


MIA: aargghhh.. ingatkan apa tadi.. fuhh.. hehehe.. nasib tak kantoi tadi..kehkehkeh!!

ME: amboi3... *cubit*

MIA: takdelah gurau je. thanks syg.. first time i dapat bunga ni

ME: ni pon first time bagi bunga kat lelaki.


:: 6 kuntum tanda tahniah sbb 2 kali i tgk dia main, 6 gol to his team. (3-0 lwn NS, 3-0 lwn Felda)and 1 more means "I Love U so Very Much!". bunga white n red for TRW.kalau korang perasan, bunga ni pon dia buat ala2 bentuk bola ::


Siapa kata perempuan tak boleh bagi bunga kat lelaki? boleh la. sapa kata lelaki xsuka dapat bunga? dah try ke belum? diorang suka dan hargai sama macam perempuan hargai pemberian orang tersayang. papepon ni memang pecah rekod la i xpernah bagi bunga kat lelaki. tapi it was fun. seronok buat drama swasta. asyik MIA je yang buat. so amacam, ok tak my gimik?

OhWellWhateverNeverMind : dia kata "dua2 kali u dtg tgk I main, dua2 tu team menang 3-0. prsn x?" . kebetulan masa saya tengok game Msia lwn Indon kt bkt Jalil pon our team score 3-0 jugak kan? hahaha.. what a coincidence.


91 comments:

y u y u Z u l a i k h a said...

I LOVE YOU KHAIRUL FAHMI!!


ehhh~ minta maaf, terlalu suka KF ^^

ReEnApPLe said...

sweet acting..huhuhu

ReEnApPLe said...

sweet acting..huhuhu

Pycah Abd Rahim said...

wow kak elia . pandai berlakon . hikhik . sweet gila laaa <3

nick_riena said...

so sweet la korang ni..suke sgt..hehe
hope jodoh u'ols berkekalan ke akhir hayat...kirim salam kat apex ek...TRW the best...hehehe

missbby said...

sweet..best!

me suya said...

korang yang comel..
hehehe suka.. doakan korang bahagia selamanya

Mira Amirudin said...

Elia!! wah...best trick beb!haha padan muka MIA..huhu
so sweet la..may both of u have a happy ending..;) amin..

myr amyra said...

shuwett laa.....hehehe...like2...nnt bg byk2 lg tau....

Lulu Rahman said...

wahhh. sweet la. kelantan hebat lahhhhhh :)

Mek Norfa said...

lebar senyum dapat bunga.. haha nati mek pun nk suprise kasi bunga kat bf gop la haha

b a m b a m ' s said...

wahhh..penuh drama! ehhehehe..

cik ratu said...

sangat sweet la kak elia.
gimik menjadi.
boleh buat lagi lain kali tapi drama lain pulak.
takot kantoi lagi.
hehehe!

lelaki, perempuan, boleh bagi bunga.
teddy bear pn boleh jugak.
hihi.

semoga berkekalan sampai akhir hayat kak elia.
amin..

salam ikhlas,
cik ratu.

noor said...

so sweet la..memg kalo guy yg jujur ni, memg lurus la ckit..kalo kita merajuk, memg la diaorg mengelabah semacam..

osHin said...

really sweet....x penah bagi bunga kat laki.. ^__^

mungkin boleh dipraktikkan nanti...hee

maisarah sarah said...

sweeet arh elia.
ada drama swasta la ek.huhuhu
semoga kekal sehingga akhir hayat dan bahagia sntiasa (^_^)

najwa's said...

hehe naseb baik MIA kamu tak merajuk jugak. kalo tak, kompem tak jadi surprise ni. :P

Nur Afifah Mohd Ghazali said...

alolo comelnya kak elia . sweet ! :)

ARE-C-MO said...

daebak!!!

Muhammad Khairul Fahmi said...

like! hehehe..

osHin said...

really sweet....x penah bagi bunga kat laki...maybe leh praktikkan nanti... :)

saperakue said...

so jgn lupa turun lagi tuk match lawan selangor~~ hik3

gf encik faiz said...

goshh, best gile idea gimik u. tasha baca boleh senyum sorg2. caya la. double thumbs up for u la!

jeng3, boleh dpt ilham nak kenakan si dia jugak ni. hikhik.

btw, semoga u dgn encik MI akan berkekalan selamanya. insyallah =)

Deanna Syaqieza said...

suke2..hh8

"..butterfly.." said...

wahh u know wut.hati i bunge2 bile bacer nih sb i pn penah bt ONCE. delivery to his ofis.mase tu xkawen lg, gaduh2 n i tempah big bouquet to him.terus bersinar2 jiwa raga him..lelaki actly suke je klu kite bg bunge ke coklat ke..rite?? ;)

aziey gm said...

so elia kna slalu dtg la time apex main,msti kelantan akn menang 3-0 jer...he3...sweet la drama elia...akhirnya apex lak yg trkena...sma cam dia buat kt elia dlu.

aisya zaida said...

sy rasa bOth Of you sweet sgt..teringin nak kenal dgn u elia..

nuraien said...

ALO sweetnye....tetibe nak wat gitu jgk lia.hihihihi

nanakimie said...

sweet:)epy slalu!

Puan Sinis said...

sweett...nk try jgk la kt bf i...bley x jejari runcing?hehe

qemaishak said...

so sweet la elia..lepas ni u kena selalu g stadium tgk bola la kalau kelantan main, bagi semangat kat apek jaga gawang xkasi bola bolos hehe

Nor Suhaiza said...

sweet nyer la korunk ni...
3 = I LOVE you...
hik3....
semoga bahagia...:)

Izyan Nasuha Masri said...

waah.romantikkkkkkkkkk and sweet sangat :D

Dayana Aj said...

so sweeeeetttttttt......
sweet sgt2..:))

cik fza said...

hehe.
pandai main2 ye.
sweet.
:)

Miznadyya~B*licious said...

nasib baik mia 2 penyabar kn?=)
sweet lah kowg ni

ZaTiE AsHaR said...

hahahaha...nakal nye u nie elia. but serius sweet both of u.. buat selalu okay...haha...;p

mieyra~^-^~ said...

sangat2 sweet elia ngan KF!!semoga jodoh korang berpanjangan :)

Kembali Senyum said...

ohhoo. sweet tuhh
idea baru nak prank BF

MamaEma said...

sempat kasi gertak lagi..ish3x...

tulus sweet said...

ingatkan yuyu zulaikha taw tadi.. hehe

Yana Shahren said...

sweetnya awww heee

rahman latip said...

sangat suka baca blog cik jejariruncing =)

Nadhirah-chan said...

pehh suwittt , kehkehkeh . lain kali buat lagi thrill . *kejam kejam*

edayah nur said...

comey lah sis elia pakai tudung :)

Amalina Azman said...

sweetnyeeeeee. :D nak try buat la. but takut dia tak suka pulakk :(

ZainurulFarah said...

suke suke suke :) :)

zuwaidah said...

so sweeeeettttt

janaheaven said...

so sweet lah u all.............
aaarrrrr.......=)
hehehhhe

♥yaya budak suka embun♥ said...

sweetnyaaaa :)

JOM LA SINGGAH : BLOG TAK BUSUK :P

cikcleopatra said...

hahaha..best2!!
isya n elia da bertudung! well done..one step a head ;)

Najlaa 'Aqilah said...

OMG! SOOOOOOO SWEEEEEEEET!! :))

nardbusuks said...

akaq lawa pkai SHAWL ! chaiyokk . ehee

♥sophie♥ said...

wahh,,sweet kakak :)

NyetNyet said...

grr ! nak bagi bunga jugak lah kat pakwe i. HAHA

Fareha Rahmat (Bos Besar) said...

congrate, kenlanta go to semi final..best!

Fareha Rahmat (Bos Besar) said...

congrate, kenlanta go to semi final..best!

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

Elia.. ni dah boleh tulis skrip ni hehehe niceeeeeee... =)

sueperbs said...

so sweet... suke kamu bdua sngt2

LurvelyAmiera said...

sweet jugak wife shahrul erk..elia pun..suke tgk pakai tudung..(^_^)

syzarosli said...

sweet nye korg,huhuhu
nnt bile m'sia men sys kne g tgk la,bru bole mng 3-0 :)huhuhuhu

Mia said...

kak elia..nak share yek..sweetnye..

Maziah said...

sooooooo sweeeeeeeeeet!!!!!

ketawariang said...

pernah bagi bunga kt tunang masa dia merajuk dulu... that was 4 years ago...
sekali lg bg ms die convo last 2 years...
and guess what? dia dah buang bunga2 tu sbb dia kate bunga layu x ble gune lg... grrr =_='

aIRa zIZ said...

haha . so dramatic .
really sweet !
^_^

maybe no 3 tu , lucky number kot . kot laa . haha

cik MeLo JieHa said...

wah!!!sweetnya.....
*kantoi2!!

nana_picanto83 said...

very2 gud actress lah elia nieh... :) seb baik MIA tue takda sakit jantung.. muahahhaha... anyway i like both of u, beri2 sweet couple!!

aimi nadiah said...

u nmpk manis bertudung.. terus kan..

eesyaheera said...

amboi, pandai elia berlakon! haha

Liquid said...

sweet jek ehehehe =)

rahman latip said...

cik elia,jemput baca blog saya..ada sedikit tulisan tentang awak..=)

http://transkriphidupku.blogspot.com/

LiTTle sisTa ;) said...

so chomey la both of u ;)..

´¯`·.¸¸.·♥ amirah liyana´¯`·.¸¸.·♥ said...

kak elia romantik!!!!.....
patotla MIA suka.....

Cute Mommy said...

hahahahaha...kalo org la mmg da tak tahan nak gelak laaa...org pun suke berlakon majuk2 garang2 suka wat suspen..pastu SURPRISE!!! hehehhe...

Aida The Pink Goddess said...

elia, i tak minat KFCM, i minat kat u, very cute and simple dah cantik, takyah nak make up2 berbulu mata pelesu segala comel sgt! bertuah KFCM!

cik bihah said...

sweet!!

elia hari tue bihah ada pm ur personal fb nak add xleh byk fren req..;))

ain al-hamra' said...

hehe..sweet sgt..best3..=)

Sya_Cda said...

so sweet&romantik,cik elia... :)

red colonies said...

KALAU MCM TU KENA SELALU LA PERGI TENGOK...MESTI AKAN MENANG 3-0 PUNYA..HAHAH

fara_farez89 said...

waaaaaaaaaa.....bertuah cik abg oiitt ada awex cmni haaa...hehehehh pepun keep up together alwyzzz gurlzz

shahanies_69 said...

so sweet yunk......rase mcm nk buat kejutan gak la kt my hubby...hehehehe

Mohd Sukur Ibrahim said...

ayat nasib baik xkantoi tu best..hehe

mcjust.lol said...

lawak pulak tgk muka apex lepas kena surprised.. haha! muka lega gitu..

♥CIK SHA♥ said...

elia sangat sweet bertudung..suka tengok..teruskan bertudung eh..^_^

..naNnY ecah deris.. said...

Elia!!!
suke sgt tgk u dah pakai tudung~
harap ianya berterusan k~
amin..
:)

Hann Salleh said...

Feewiit...chumilnyer...hopefully both of u will be together forever n ever~~

lady_choice.blogspot.com said...

romantiknya dia.......
i like......
msti apex nervous nape lia jd mcm tue....hehehehehe
hepi tgk kmu berdua hepi...:)

kelipkelipchumel said...

waaahhh...suke yer dia wat gimik bagai.BESTTT..

MerLe said...

haha~ sO sweet~ pnah tringin nk wt surprise cam gni tp x penah mnjadi..slalu je dia tahu awal2..
kalu gtu, elia kna dtg slalu la klu MIA berlawan,baru bleh menang..hehe~

Sharinginfoz said...

Bagus bagi sokongan moral, by the way, nak cilok gambar kat sini untuk masuk dalam blog ya.

soft black heart said...

kahakha..kelakonyer...jahat tol elia ni...happy jerk korang ni...kan best aku cmni..sob sob sob :P

Blog Widget by LinkWithin