Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Friday, March 11, 2011

Pengakuan-Berani-Mati : Fafau Buat Saya Jakun

Pada suatu hari.. Burung-burung pun berkicauan haritu.. ade yang berkorje.. ade yang bergembire..

tiba-tiba teman teringat pada gelagat antara peminat2 KFCM bila terserempak.. ada peminat My Incik Apex(MIA) datang approach tu dalam keadaan over-excited sampai ada yang cakap tergagap-gagap, tangan menggigil-gigil, suara shacking, nervous... yang cam nak nangis pon ada.. sampai naik pelik saya..

Elia: Apalah yang best sgt diorang dapat jumpa u ni ntah?? i jumpa u selalu pon rasa biase jerkk.. (haha.. saya memang loovee mengusik dia)"

MIA: Alah.. u lain.. dh biasa jumpa i.. biasa la bila kita jumpa orang yang kita minat.. takpon idola kita yang kita teringin sangat nak jumpa.. eleh.. macam la u takde org yang u minat.. ntah2 jumpa kang lagi teruk dari diorang tuh..

Elia: bweeekk.... takde maknenya.. i cool je ;p


tengok-tengok aku ni takdelah se-cool mana.. hampeh..cair gak!

Last weekend, during my Banking Operation's trip to KL tu before kitorang bertolak balik ke Kelantan we make a 3hours stop dekat One Utama. jenjalan cuci mata n she-shopping sikit sebakul dua. Talian mati atau date line diorang bagi untuk jalan2 sampai kul 2pm je. akak ni yang tengah rakus bershopping mopping ni xsedar ter-exceed time sampai tengok2 hp ada a few miscall. so i thought diorang semua tunggu we'olls la. so kami pon tot-tet-tot-tet la bergegas ke tempat yg dijanjikan.

bila sampai je perkarangan OU tempat kitorang janji nak berkumpul tu, tetiba tengok ada ramai lak org.. then ternampak macam DJ-DJ Radio Hotfm. then tetiba Nik sapa..

"Kak Ya, napa kite call banyak kali xangkat? Kitorang nak minta tolong kak Ya panggilkan kak Fafau tu.. kitorang nak bergambar.."

"Loorr.. sebab nak bergambar..panggil je la.. nape suh kite lak?"

"Allaa.. Dia kan kenal kak Ya. kan korang penah jumpa sebelum ni.."

"Ishhkk.. tu bila.. hujung thn aritu..ntah-ntah dia dah lupa dah.."


Walau hatiku yakin kak Fafau tak ingat dah kat aku, tetap mak redah je nak gi tegur. kebetulan belum sempat saya nak tepuk bahu kak Fafau, dia dah toleh ke belakang seraya berkata..(dengan kuatnya)..

"Eh'eehhhh... MADUKU~!!! FBI, AG.. ni ni... madu i, ni awek goal keeper Khairul Fahmi tu..!!"

terus kak Fafau datang dekat.. kami bersalaman then we hug eachother..


masa tu rasa macam nk luruh je jantung saya.. punya lah berdebar-debar.. terharu satu hal jugak.. terharu sebab dapat jumpa my favourite artis n announcer.. bertambah-tambah terharu campur jakun bila kak Farah ingat lagi kat saya.. walaupon ingat sebagai madu.. takpe.. akak rela.. dengan fafau je k.. yang penting i no.1 ye..hahaha!!!





Memang hari yang asalnya agak boring terus bertukar happy sebab dapat jumpa n borak lama ngan kak farah. suka sangat kat dia cuz we have a lot in common. model hp pon kebetulan sama sampai abg long a.k.a PA kak fafau tersilap amik my hp ms nak amik gambar. huhuhu. she is my idol. suka dia sangat2 since dia jadi DJ radio Era lagi. bila dia bertukar ke Hotfm i jadi cam maskot Digi.. follow je dia..







argghh... memang best giler la jumpa kak fafau!! walau dah 2 kali jumpa pon ketaq tak hilang. sampai nak amik gambar pon gigil2.. terpaksa suh org lain amikkan gambar tu.. xboleh amik tangan vibrate ;p





Sangat teruja jumpa kak Fafau sebab dia sangat-sangat sporting n mesra alam!!








Best jugak dapat jumpa abg FBI n dapat main rock-paper-scissors T_T


teringat pesanan abg FBI...

" Saya rasa korg kena kahwin cepat-cepat.. kesian saya tengok awk asyik kena hentam.."


huhu.. apa jawapan standard saya bila dituju soalan seangkatan ngan yang diatas?



" Insyallah semua masih dalam perancangan.. ada jodoh insyallah saya beritahu =) "




Tak lupa juga abg AG atau Wak AG yang ternyata lebih ganteng dan cakep bila ketemuk face-to-face. bukan saya sorang je yang kata ek.. budak2 dalam gambar ni semua setuju..


memang DASSYATT ~!!


OhWellWhatEverNeverMind: tak cukup jakun disitu ye adik-adik.. baru-baru ni tahap kejakunan saya rupanya tak reda malah makin menjadi-jadi. semakin kritikal. Dapat komen sulung dari famous blogger "Hanis Zalikha" pon dah habis satu bilik bergema i jerit "DASSYATT!"... kesian kat my roomate.. haha. sape suh tidur bukak lampu! rasakan balasannya..hahaha!





boleh refer this entry if tak cayo kat eden ni haahh

http://jejariruncing.blogspot.com/2011/03/jejariruncing-featured-in-intrend.html?showComment=1299582747240#c7017749827383143132


kalau Hanis Zalikha tegur aku real live mau pengsan ni.. dah la Elia, xde maknanya si Hanis tu nak kenal kamu T_T

29 comments:

nona hidayah said...

wahhhhhh..bestnyer dapat jumpe fara fauzana..bertuah u,elia. fara fauzana pon da kenal u. hihi..u pon da jd artis skrg..hahaha

cik fza said...

betambah femes2 kak elia.. hehe..
mesti best jumpa diorang..

Nur Afifah Mohd Ghazali said...

"Pada suatu hari.. Burung-burung pun berkicauan haritu.. ade yang berkorje.. ade yang bergembire.."

hahahahahaha . lawak siot :D

d_LA said...

ha'ahla, dla kalo jumpe org yg kite minat pun jd camtu gak..abes vibrate..nak snyum pun jd herot je mulut..haha

HATYCIKNUURUL said...

woahh,bestnyerr elia dpt jumpe kak fafau,.huhu,.nk jgkkk,.

eh,xingat,ni 1st time kot CN post cmment sni,.hehe,peace!!

nazrul ashraff said...

haha...trgelak bila baca..know ur belog from hanis zalikha masa dia buat entry psl ur pkw..hehe..tp mse 2, sis bnyk la gak wt entry dlm sehari..skang dah kurg..hee..bz stdy?? hehe..wish u luck..:D

Elia Si Jejariruncing said...

nona hidayah: ish..xde maknenye lah artis..sy xpndai melukis pown..hehehe


fza: mmg best diorg tu..happening

d_la: hahaha..kann...tau xpe

CN: thankss ye sbb sudi singgah komen

chocochoky said...

diorg ber3 mmg best, last time jumpa mereka kat jom heboh sarawak..

semah:) said...

fafauuuu!!!tringin nak jumpa dia + kak elia skali^^

Finaz Jaafar said...

untung laaa~ huhuhu
eh bole tlg tak??
tlg view dan komen kat http://www.1tube.my/video/1884/BLOGGER-IDOL-ANJURAN-TIAFAZUNIA-KINI-BERMULA

TQIA!!!

nanakimie said...

hehe...lawak lah elia neh:)kalo apex taw neh mesti dia kenakan elia balik:)

ejulz said...

woW! fafau.. huHu

Jemput ke kampung kameq.. jgn lupe komen k.. :)

1 "Hikayat Merong Mahawangsa "

2 "Dara oh Dara!! "

♥yaya budak suka embun♥ said...

teringin nak jumpa dengan elia..hihihi :D

Mama Zharfan said...

bestnya dpt jumpa fafau sambil posing2 lg tu

lps ni elia jumpa hanis zalikha la plak :)

nak menang purse clarks ori? jom vote!

J.M.R said...

fafau dh biasa, tapi Hanis Zalikah tu mmg aku ' WOW!!!!"..heheh

143me said...

kak elia!she does sound mesra alam! wah!cara kak elia ckp tu mcm i'm in ur shoe btul!
bukan main lwk lg kak elia ni!

jaa64 said...

waaa,bestnyer elia :)awak pun pemes gk kan,heeeeee~

nak jumpa elia gak la cmni,mesti jakun..hehhehehe~

Syazana said...

bestnyer fafau knl k.elia
suke ngt bkth of you ,
suke bce entry2 k.elia
lgi2 psl k.elia ngn MIA
hpe both of u hppy together n everlasting .....
http://anazays196.blogspot.com/

MerLe said...

hehe..suke benOr tu..

che-a/atiah said...

wow..jumpe fafau..

shashacatering.com said...

Great experience.
Enjoy...;-)

ain yoshiko said...

owh, buat trip ke KL? banking operation? huu.. same la.

teddyuna said...

elia.. bestnya u dpt jumpa fafau .. wa... best best best

myera amira said...

bez nye dpt jmpe k.fafau..jlez...huuhu

cikmayat menekan keyboard said...

pernah terketar-ketar time terjumpa ashraf muslim..hahaha.

sebelom tu..selalu kutuk adik yang fanatik-tahap-babas kat ashraf tu.

hensem-macho sampai tervibrate kaki,tangan saya..

hahahaha.

anaMuslimah said...

nak jumpa Hanis datangla UiTM Segamat...selalu je jumpa dia....n she's wearing tudung here.so pretty...
lgpun kitorg satu fakulti n part..so kalau test and event tu mmg banyak jumpa r..she knows most of my classmates but not me sbb sy masuk cni time part 3 from uitm dungun...
:-))

Muhammad Khairul Fahmi said...

sis elia pun apa kurangnya..semestinya dah ada peminat sendiri...myb klu some1 yg minat kat sis tu pun akan t'jakun juga apabila face to face jmpa sis..hehehe....

Mimi ! said...

teringat pulak hari jumaat hari tu, 110311. Saya pergi ke Kuantan, tiba2 nampak Apek. Ya Allah~ saya ternganga depan dia, tapi dia terus pergi je. Arghhh! Terlepas peluang nak mintak sign, tak pun ambik gambar sekali. Sedihnyeeee T____T haha.

NUR AIN AZMAN said...

waaaaa,,, best nyerrrr jmpa kaka fafau ! sumpah i pon nk jmpe kak fafau taw. untung u kan. u the lucky laaa babe ! i jmpe blog u dari follower i. wahhhh, seronok rase d hati dpt jmpe blog awek Khairul Fahmy yg hensem tuu, weee :P

Happy Eva Lasting both of you dear!

Love,
Aen

Blog Widget by LinkWithin