Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Friday, March 18, 2011

Nak pakai Kaftan pergi kenduri kahwin kawan


Minggu ni banyak betul undangan majlis perkahwinan yang kami kena attend. sehari tu paling kurang 2 undangan.. walaupun penat, kami kena la datang juga. bak kata orang tua-tua.. kalau orang jemput g majlis kahwin kena datang, if tak datang nanti majlis kita takde siapa nak datang.. so walaupon MIA agak terkejar2 sebab ada training dan game pon dia sempat gak menghadirkan diri ke kenduri atau dalam bahasa kelantan "Bekwoh" , "makey gulai" atau "belarok".


antara banyak-banyak kenduri, majlis perkahwinan Eject dengan Farah paling diutamakan. sebab mereka berdua ni kawan kami. Ejek ni kira macam bestfren MIA since kecik. so bila diorang ni Kahwin, kitorang wajib datang. agak terkilan masa majlis belah Farah, dia jemput kami as their "pengapit" tapi last-last terpaksa cancel sebab kami busy. My Incik Apex kat Pakistan, saya kat KL. Farah cerita masa majlis tu orang datang semua tertunggu-tunggu kehadiran "pengapit".. waa.. sorry bebanyok deh Farah..



:: Pengantin Baru- Farah n Ejek ::


Mereka ni kenal tak selama mana kami kenal tapi jodoh mereka sampai dulu. teringat masa kami sambut tahun baru 2010 beramai-ramai, ejek kata dia berazam nak kahwin walau pn masa tu xada calon lagi. tak sangka tercapai gak azam dia walaupun setahun lewat.boleh rujuk entry INI

Bercakap pasal kenduri. kebanyakkan kita suka pakai baju kurung je gi kenduri. ye dop?

apakata tukar sikit style pakai kaftan lak. mesti ramai dan banyak mata yang memerhati. disini, HijabOnline ingin mempromosikan koleksi Kaftan Batiknya yang baru.






ni dia kaftan chiffon batik yang color2. pink, biru tu, ada lagi byk color.

Material : Chiffon with lining, Size: 40,42,44 (S/M/L),
Price : RM249 only.


yang biru tu kaftan sultana, harga sama tapi plain ada byk color lain..


*Kaftan semua bersulam manik. bukan jenis yg tampal seperti di butik-butik lain


The BEST PART ada promotion 10% discount EXCLUSIVE for jejariruncing's reader. bermakna my followers boleh dapat diskaun tapi dengan syarat kena letak mark la masa order, "Saya follower cik jejariruncing!"

Berminat? sila kunjungi website http://jubahdresscatalogue.blogspot.com/.
untuk sebarang tempahan

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

27 comments:

cik fza said...

CANTIK2 LAR..
KAK ELIA PAKAI MESTI LAGI CANTIK..HEHE..*BODEK..

iza zaty said...

wah. dpt diskaun. akk bila lagi? lawa pengantinnya :)

Izyan Nasuha Masri said...

cantik cantik lah :D

cikcleopatra said...

waahh..barang baik barang baik..hee.

Alinn Lou said...

kaftan <3

dyg said...

ce Elia jadi model kaftan tu..kot2 sesuai..wah..sweetnye g kenduri kawin bersama..huhu..^^

najwa's said...

wah2, sweet :)

Nurrul Ashi said...

Betul!nowadays, da byk kaftan set yg cntik bole pkai, time raya pn ok..yg plg penting, material kain selesa..neway, i do think, klau elia yg pkai, it becomes much sweet..

p/s:do follow me nurruls.blogspot.com

sehaaa said...

lawanya elia pakai tudung! :)

Muhammad Khairul Fahmi said...

santekkk =)

che-a/atiah said...

suka kak eli pkai tudung.hope lepas ni jodoh mia and akak

nurlyssa said...

wah, cantiknya kaftan...dulu2 baju kelawar ni jd baju tidur aje kan...he3

Mira Amirudin said...

okay...nice kaftan!! ;)
bila elia n MIA punye turn nak naik pelamin nih!hee
tak sabar nak tengok!
moga cepat2 kwin ;) amin..

me suya said...

hehehe comel.. ingtkan ade gmbar elia pakai.. hehehe

anaMuslimah said...

takde gambar ngan pengantin ke??moga jodoh kalian dipercepatkan...:-))

mirzatul ain said...

kak elia cantik laa pakai tudung kat gambar kat atas tu. comel.

KuNanGKuNanG said...

pasni tegok elia sanding plak.he3

Fatin said...

kaftan pun buleyy ;D

Lulu Rahman said...

cantik lah baju kaftan tu sume :)

MerLe said...

cantik elia pkai tudung..sO sweet~ =)
bju2 tu pun cantik..

MyLaDYnuR88 said...

dear...thnx tau sudi brgmbr ngn kami...korang mmg sesuai...come n visit my blog...i ader upload pic smlam..tp ckit jer..by the way, i wish kamoo ngn apex bhgia n cpt2 kawen........hehehehee

♥sophie♥ said...

wahh,,lawa laa baju tu :)

Fareha Rahmat (Bos Besar) said...

cntik2...padan la korang dua..cpt2 naik pelamin pulak ek..

Kembali Senyum said...

baju tu lawa. sesuai meh
nnt sis pkai baju tuh. then lilit shawl
mst heaven gile punye style

~miEra~ said...

upload la gmbr pngantin byk2...:)
klu jmpe ejeck, ckp kt dia nabila n family ckp tahniah n slamat pngantin baru..

mr_qiemiey88 said...

ejek 2 my kazen..hikhikhik

RENA ROZAINI said...

akak doakan korang berdua cepat2 kawin dan kekal ke akhir hayat yer...

Blog Widget by LinkWithin