Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Monday, March 7, 2011

Do You Want A Piece of Me?

taddaaaa.... haa.. lama kan saya tak update??

toipuchii... sollii lorry strawberry banyak-banyak ye..

minggu lepas saya sangat busy body.. eh busy je.

busy dengan test, class trip dan mostly sebab line tenet yang terrrsangat lah lembab.. adoiyaii.. sabo je lah..


ok.. ok..

kita teruskan dengan menghapdate blog..


mesti korang ada tertanya-tanya pasal PB atau Premium Beautiful yang saya dapat tu kan? pe cer? dapat ke tak, ok ke tak.. ada perubahan ke tak?


ok... satu-satu dulu ye.. Alhamdulillah PB telah selamat sampai ke pangkuan...



::bukan main besar lagi kotak.. hehe.. excited dapat kotak besorr::






:: rupa-rupanya PB ni ada 3 pieces ::





:: selain drp PB, kak mun yg baik hati siap bagi PB Wash.. so sweet ::


Premium Beautiful ni sebenarnya consist of 3 parts:

(sila bayangkan gambar dibawah adalah badan saya...bweekkkk..hehehe)


* Long Bra


















* Waist Nipper




















* Long Girdle
















Bagaimana nak pakai PB corset ni??

Premium Beautiful : How to wear it..???




Step 1 : Put on the Long Girdle










(1) Lipatkan bahagian pinggang dan dan kaki seluar dalam
(2) Sarungkan seperti memakai seluar dalam biasa
(3) Masukkan tangan di bahagian punggung
dan tarik lebihan lemak ke atas

(4) Perbetulkan kedudukannya agar selesa
**untuk mudah pakai,kene bukak kaki besar sket,
ala2 kekuda gitu...pastu joget2 sket sambil nak pakai...heh

mula2 memang rasa ketat sket but in few weeks u akan familiar
and senang sgt nak pakai...!!**




Step 2 : Put on the Long Bra









(1) Tundukkan bpadan 90 darjah dan sarungkan bra ke badan
dan letakkan payu dara ke dalam cawan bra
(pastikan semua daging payudara masuk cantik ke dalam cup bra

(2) Lekatkan cangkuk di bahagian belakang
(3) Tarik semua lebihan lemak yang ada di bahagian belakang dan bawa ke hadapan (masukkan ke dalam cawan bra).
(4) Laraskan tali bra supaya dapat kedudukan yang selesa.
(5) Betulkan kedudukan bra
**kalau tangan x sampai ke belakang,and xde sapa nak tlg cangkuk kan..
u olls boleh pakai kain batik or ape2 kain dulu...berkemban ye...
then cangkuk kat depan dulu baru turn ke belakang...sbb kalau
tanpa kain alas,PB x boleh turn sbb dah lekat kat badan**




Step 3 : Put on the Waist Nipper








(1)Letakkan rama-rama diamond terletak di tengah dada
(2)Lekatkan kesemua cangkuk
(patut berada di tulang rusuk kiri badan)

(3) Betulkan kedudukannya
(4) Tarik tali pelaras
(5) Tahan nafas dan cangkukkan ke depan
(6) Pastikan ianya selesa
**make sure bahagian tali2 yg kat belakang tu selari dengan tulang
belakang kita**




Ni antara soalan2 cepu emas yang selalu ditanya

Boleh tak I pakai girdle nye je?

effectnya takkan sama, as Long Girdle akan menolak semula
lelemak ke atas.. and u end up having a muffin top...
u mesti x nak kan?


Harga berapa ye?
ok pricenye ialah RM2000 or RM2200 (size S-5XL),
harga asal RM2600. plus u dapat lagi REBATE on top
of that bermula RM225 sehingga RM4500!!


Selesa tak?

I believe if you're deal with the right person, you will get
the comfortable size.. so pakai takde la menyeksakan.
And the material itself is thermo regulate. MAde of
akwatek n akwadyne.. bila suhu panas ia bertindak
menyejukkan badan dan bila sejuk dia memanaskan badan


Berapa lama nak kena pakai?
minimum at 8 hours a day, and semasa memakai PB seelok2 nya
minum 8 gelas air sehari.


Payment method macam mana pulak?
is either CASH,INSTALLMENT, Credit Card ond also
RHB easy installment plan.


Kalau i duk overseas macam mana?
Boleh je i can courier it to yourdoor step.
pilih je ape2 delivery services of your choice.


I lahirkan anak secara c-sect, boleh tak pakai PB ni?
Bolehhh!! Tapi lepas luka jahitan sembuh ye..

Lifetime Warranty tu cover ape?
Cover semua any defects koyak, cabut, patah etc.
For RM2000 it is a worth investment!!


p/s: for more info or interested to purchase this product kindly ask
Kak Mun from this website --> http://house4beauty.blogspot.com/


15 comments:

MamaEma said...

wah, slimlah nanti kan....jeles nie...

Nur @n!sa said...

wayh syok abis la lyn corset bru an..hehehe

♥CIK SHA♥ said...

mahal..menangis nak beli..T_T

cik fza said...

menarik..
mmg da bomb lah~

J.M.R said...

nak pakai gak!..kihkihkih

Nur Zaheera said...

best nyehh ! :') hehe

waneeza said...

waaahhh..nti jgn lpe upload pic yg da kurus ea..btw,kt blog hanis zalikha ada sbut sal your incik apex,hehe

aMrina said...

wah wahh , sgt syokk dpt PB free . sy pon nkk . hehe . btw , sy ade tag elia . be free to visit mine ea . cri elia pnye shoutmix box xjmpe , so i guest elia xbuat box tuu . hehe .

MerLe said...

wah~ byknye dpt..untung elia..

Elia Si Jejariruncing said...

dpt PB br ni.. dh start la perang menguruskan badan..hiyaakkk!!

zuraidah ismail said...

elia;) nanti da kurus updated ye;) eida pon minat nak pakai PB ni...

ummu uwais said...

akak dah penah pakai PB ni...Alhamdulillah ada hasilnya...badan yg montok dah slim...tp apa2 pun kena la disiplin pakai 3 piece tu bersama diet yg betul...kalo setakat angat2 taik ayam mmg tak menjd...anyway...all the best k!

teddyuna said...

elia.. una nak beli.. urm skrg una minum jusmate 5 tapi una nak perfect body curve.. boleyh x bgthu cra2nya?

wafiy said...

kak elia, actualy beautiful nie bukan wanita je bleh gune. laki pown boleh... bende ni bukan je buat badn langsing, if sakit kepale juat ikat bende ni at kepale then sakit tu akan ilang...

sbenye byk g kgunaan nye tapi da lupe plak.

siezuka... said...

Nurul pun tgh pakai.. Mintak kebenaran nak copy yer kak Elia.. :)

Blog Widget by LinkWithin