Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Wednesday, July 20, 2011

Doaku buat kekasih




Ya-Rabbul Ariffin
Tuhanku,Seandainya telah kau takdirkan dia milikku.. tercipta buatku
Dekatkan lah hatinya dengan hatiku
Tetapkan lah kemesraan antara kami
Agar kebahagiaan ini kekal abadi

Ya Muhaimin
Dan Tuhanku
Seiringkan lah kami mengharungi hidup luas ini
Ke tepian yang sejahtera

Ya Rabbul Fatihin
Tetapi Tuhanku yang Maha Pengasih
Seandainya telah kau takdirkan dia bukan milikku
Bawalah dia jauh dari pandangan ku
Luput dari ingatan ku
Dan peliharalah aku dari kecewa

Ya Rabbul Izzati
Serta Tuhanku yang Maha Mengerti
Berilah aku kekuatan melontar bayangannya ke dada langit
Hilang bersama senja nan merah
Dan gelap pekat awan
Agar aku bisa bahagia
Walaupun tanpa dirinya

Ya Rabbul Quddus
Dan Tuhanku
Biar sekuat mana aku menyintainya
Aku pohon agar Tuhanku
Melenyapkan perasaan ini
Sekiranya dia ditakdirkan bukan milikku

Ya Rahman Ya Rahim
Tapi sekiranya dia ditakdirkan untukku
Kupohan agar takdir memperkuatkan kasihku padanya
Selagi tidak melebihi kasihku padaMU

Amin.
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

197 Surat Layang:

Nur Safwanah Zainal said...

Ameen :]

Pn. Sheila said...

amin ya ba arahmin...

-li.zue- said...

sayunya baca doa ini kak. :'3










amin. moga dimakbulkan. :)

Izzul Amir said...

amin :)

syirah sha said...

sayu bila membaca..amin..

::EIDA:: said...

Betul ke ada dengar hubungan elia & apek retak ?? sabar elia.. jika dia bukan milik kita, ada yang lg baik sedang menunggu kitaaa...

cik faten said...

amin.... terima kasih kak elia wat entry macam nie... saya pon nak doa macam nie tiap kali solat... hihihihi...

Rtp Farra Arisha said...

amin. mudah2an apa yg diucapkan terkabul jua. happy blogging sis.

pie said...

amiinn ya rabb :)

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

amin ya rabbalalamin:)

Bit Zamri said...

Amin..

san said...

Salam..tahniah. Dah akad ke? he2
M..skang ni fb kfch kena hack ke xle masuk?

KhaiZa said...

amin, mudah-mudahan.. apa yang diucapkan termakbul hendaknya dan berkesudahan dengan perkara yang baik
--
JOM JENGAH KHAIZA BEAUTY SHOP

aQlili raHim said...

amin..

mohon share ye..=)

aQlili raHim said...

amin..

mohon share ye..=)

Halimatun Sa'adiah said...

aminn

blasahje said...

cara paling senang nak tau si dia tu memang untuk kita...solat istikharah...buat dengan sesungguh hati....insyaallah..Allah akan beri petunjuk untuk kita...

tinta hatiku said...

Ya Allah ya Tuhanku, Kau makbulkanlah doa kudus gadis suci ini...

Buatmu Elia, tabahkanlah hatimu...
Perkara biasa bila kita bersama seseorang yang menjadi 'milik' semua. Dugaan menimpa tiada surutnya.

Namun, si dia tetap mengetahui isi hatimu, Insyaallah...

myn nasruddin said...

elia, really hope i dpt jd setabah u. mengharungi semua ini bila tuhan telah takdirkan kita untuk bersama orang mcm mereka. bila perlu berjauhan, how u handle yourself elia? i nk sngat nasihat dari u, lebih2 lagi sekarang.

eyqakahkah said...

AMIN....
akak...
sedih sangat bacer doa akak...
hope akak bahagia...

Nurfatin Liyana said...

nak nanges laaa bace.
its all about PERASAAN.

amin.

MENJ said...

Grats and amin, amin...thumma amin :)

ALIKA'S STYLE said...

patutla nmpk apek mc tak focus dah

sue perbs.. said...

amin.. sy doa hubunagn ELia ngan KFCM kekal bhgia hingga akhir hayat..

Zara Bakar said...

doa inilah yg i pohon pada Yang Berkuasa beberapa bulan lepas sewaktu hubungan kami mula goyang, akhirnya Allah mendengar dan memakbulkan doa i, Dia bawa cinta 6tahun i pergi, namun Dia masih memelihara i dari sakit akibat perpisahan itu.

Elia, bersabarlah. mohon doa panjangkan jodoh, yang terbaik untuk diri kita. InsyaAllah

Zara Bakar said...

doa inilah yg i pohon pada Yang Berkuasa beberapa bulan lepas sewaktu hubungan kami mula goyang, akhirnya Allah mendengar dan memakbulkan doa i, Dia bawa cinta 6tahun i pergi, namun Dia masih memelihara i dari sakit akibat perpisahan itu.

Elia, bersabarlah. mohon doa panjangkan jodoh, yang terbaik untuk diri kita. InsyaAllah

eLLa said...

amin..nk share yea..tq (^__^)

Yana Farinha said...

hye. done folo ur blog. jom singgah blog sy..=)

aza shafiza said...

sy ada buat entri doa ni jugak..hmmm...aminnn

http://azashafizapunya.blogspot.com/2011/07/doa-melupakan-kekasih-lama.html

shera haifa said...

amin.. moga kekal hingga ke jinjang pelamin seterusnya ke akhir hayat

azula said...

hi elia..if something unpleasant is going on with u two right now i think lagi bagus elia jangan pos ape2 yang mengundang curiga orang lain...such as this post. people might think that something bad happen you know. personally i think and apex are really cute together.=)

so, piece of advice...jangan pos ape2 yang boleh buat kontroversi. diam lebih bagus. actually lagi bagus kalau dari awal awak tak canang2kan cerita awak ngan apex ni. too much gossip tak bagus.look at J.Lo and Marc. dah cerai dah sebab suka mencapap sangat..look at
Ben and Jennifer still going strong cause they don;t advertise their relationship that much. this might be harsh but i really wanna see you two 2gether. :')

waalllaa! said...

elia,, amalkan zikir ya hayyu ya qayyum 1000x setiap hari ahad.. insyaAllah pasangan yang kita kasihi akan sentiasa menyayangi, mengasihi kita..insyaAllah dia tidak akan memandang pada yang lain..
cuba la..saya dah cuba.. dan berjaya!!!

until one day he comes to and said..
"kenapa I rasa rindu sgt kat u, rasa sayang sgt kat u.."

I just reply.."tu keberkatan zikir Allah..takde menderem2..I ikut ape Allah suruh..hehe"

InsyaAllah dipermudahkan..
biasanya zikir ni bagus untuk suami isteri baca supaya masing2 sentiasa mengasihi..yg bertunang pun boleh..

sentiasa solat dhuha and solat hajat setiap malam jangan putus2 tau..

cikki's said...

amin.. mohon copy :)

CNK said...

kekal sihat dan cantek dgn VCO

http://pelangichanteque.blogspot.com/2011/07/tips-kecantikanbersama-vco-catalyst.html


produk yang diyakini halal dan suci.

Diyana Nordin said...

semoge jodoh dipanjangkan..AMIN..

but i juz nak bagi sedikit nasihat kat elia..

sebagai org islam..kite dilarang menunjuk2 dan bangge diri..bukan jew dari segi barang berharge..tapi juge dari hubungan dgn org yg kite sayang...sebb jodoh tu ditangan ALLAH..

bukan semue org suke ape yg kite buat..mungkin disini..elia dapt yg good comment je..yg lain tu camner?
ape bile terlalu ramai org mengucapkan perkataan negatif pada elia dan tunang..tak mustahil kalau ianyer akan jadi kenyataan..

tengok sahaje perkahwinan erra dan yusry yg serbe mewah..rate2 org menyampah..dan kebykkn org kate..''mewahnyer kahwen..cerai nnt camner..?''
sekrng tengok....diorng berceraikan..

sy sgt berharap hubungan elia dgnnyer kekal..AMIN.. tetapi KALAU IANYER KEKAL elia mesti lah janji jgn menunjuk2 kan sgt kebahagiaan itu yer...

lebih bykkn entri tentang barangan seperti kasut ke..beg ke..shawl ker..or isu2 semase..pengetahuan am ker..itu adalah lebih afdal..

Zaqiyah said...

aminnnn..Allah pasti mendegar doa hamba2Nya yg ikhlas... bykkn sbar yer dear..Dugaan masa bertunang..apatah lagi dgn org mcm dia.. sya pn sdg merasa dugaan bertunang..lain kn..? Syaitan xkan senang tgk anak2 adam nk mendrikan masjid.. dia akan ganggu sehingga kita bercerai berai..

insyaAllah sma2 kita muhsbah dri..menjadikan apa yg berlaku adalah ilmu sepnjag hidup..dan ada kebaikan disebaliknya.. be strong dear.. :) <3

Zaqiyah said...

aminnn..insyaAllah Dia pasti mendgr doa2 hambaNya.. :))
sabar yer dear.. dugaan masa bertunang mmg begitu, apatah lagi bersama org mcm dia.. rmai yg akan menggangu.. sya pn sdg alami dugaan bertunang.. mmg terasa lain dugaannya.. Tp, jadikan apa yg berlaku ini ilmu kehidupan + ada kebaikan yg etrsembunyi.. moga u terus kuat dear.. :))

Syaitan xkan puas selagi dia xberjya memecah belahkan anak adam yg nk berkahwin + berkeluarga..nauzubillah...

nuraain sajali said...

Mohon share..Sama-sama kita doakan yang terbaik buat kita. Aminn..sgt sayu bila baca doa ni..

hana said...

semoga kekal berpanjangan dengn KFCM..
ameen..
=D

sitinuraffizza said...

semoga semua yang baik2 saja utk kamu ber2 kawan! & semoga bahagia selamaya. ;)
http://mutiarawarnasari.blogspot.com/2011/07/keretakan-hubungan-keeper-hot.html

Jari Pun Berkata said...

Doakan segala yg terbaik buat awak..semoga tabah!

Abu Sa'id al-Khudri dan Abu Hurairah berkata, bahawa Rasulullah bersabda: "Tidak ada sesuatu yang menimpa seseorang Islam sama ada kepenatan, kesakitan, kesusahan memikirkan perkara yang akan datang, kedukaan, sesuatu yang menyakiti atau kesusahan mengingatkan apa yang telah berlaku hinggakan tikaman duri yang mencucuknya, melainkan Allah hapuskan dengan sebabnya sebahagian daripada dosanya." (Hadis riwayat Bukhari dan Muslim)

fazilzura said...

Amin....

insyallah jika dia milik awak , dia akan tetp bersama awak ..

~♥dieyba_baby♥~ said...

kak elia cantik :)

http://dieybababy.blogspot.com/2011/07/detox-foot-patch.html

erin suhaimin said...

kepadamu Ya Allah kami berserah..

c genk bah ne said...

Amin Ya Rabbal Alamin..
semoga akak mendapat kebahagiaan yang hakiki


1.ASYIK-ASYIK LAGU LUAR JE,CUBA LETAK LAGU POPULAR KAT NEGERI KORANG,,KAN BEST!!
2.JOM JOIN BLOGLIST GENK
3.BUANG LAGU?MAAF YER,TAK NAK
4.CIPUT SANGAT TRAFIK BLOG KO

Diana @ bilakukatacinta said...

insyaallah..kalau dia sudah ditakdrikan milik kita...jauh manapun dia akan tetap kembali kpd kita

Zalieya said...

tabahlah mengharungi setiap liku kehidupan ini.memang alam pertunangan memberi 1001 macam dugaan.mudah-mudahan semuanya baik2 saja..insya-Allah.saya mendoakan yang terbaik untuk anda ber2...

CheQ Sue said...

sorry menyibuk kat sini,

dahulu sorang uncl pernah berpesan kepada saya 10 thn lepas :

'lelaki pada masa akan datang akan bergantung dengan pompuan. so u belajar betul2, u berusaha cari keje yang hebat2, u cari harta u sendiri means kereta rumah dsb, masa tu xpayah la u kejar lelaki, lelaki akan datang sendiri tetapi u kena pandai pilih, jgn terkena lelaki tukang kikis reta u pulak. kalau u dpt sorang lelaki yg u rasa dia ok, insya allah lelaki tu xkan tinggalkan u sbb lelaki tu kan tumpang u... '

well.. moral of da story : u belajar, get flying result, put urslef in ur own-unweird-class. berdikari ok. lelaki ni seumpama ikan di lautan, pandai2 la pancing.

good luck. jgn sedih2.. xde maknanya nak sedih2 hal dia.. baik kesiankan diri kita dulu.

KuNanGKuNanG said...

doalah yg terbaik.Allah xkan menzalimi hambanya..insyaAllah kalau dia mmg milik elia, korang pastu akan bersatu jg..tabahla menghadapi segala ujian Allah..

~AmyLiana8886~ said...

macam dah pernah tgk doa nie..tp xingat kat mana..semoga dapat harungi ujian Allah dlm masa bertunang nie..peringatan juga untuk sy..

CiK EyFa said...

be strong my dear..

vera girl said...

amin...

garjhann said...

Sekelip Mata Kau Berubah - Lestari

Syahdunya ku rasa di saat ini
Suasana sepi membisu
Tersentuh hatiku dibuai kenangan lalu
Ingin kuluahkan hasrat di hatiku
Sudikah mendengarnya

Sebenarnya engkau masih ku sayang
Biarpun tak dapat bersama
Kau masih kurindu seperti waktu dahulu
Aku mengharap agar engkau mengerti
Curahan rasa ini

( korus )
Jika engkau sedang hidup bahagia
Jangan kau lupakan diriku
Yang terdampar kesepian
Ku dilambung ombak rindu
Yang hanyut dalam kelemasan

Mengapakah aku masih menunggu
Dan masih menagih kasihmu
Dirimu di mana... cuma aku yang terus
Sabar menantimu tanpa jemu

Dulu kau menumpang kasih
Lalu kuberimu harapan
Sekelip mata kau berubah
Ooo... begitulah lumrahnya percintaan

Cik Nui said...

amiin .. :)

nanakimie said...

b strong dear! hope semuanya baek2 aje...nana doakan hubngan kalian kekal shingga akhir hayat..amin......

only zue said...

akak ngn die mmg sesuai sgt! semoga berkekalan hngga akhir hayat..amin..

Pendekar Berkuda said...

Amin....

dalam mengharungi kehidupan... pasti akan ada dugaan dan ujian...

sabar dan tabahlah...kerana sabar dan tabah itu sangat dekat dengan iman...

mudah-mudahan yang kusut akan terlerai...yang serabut akan kembali tersusun...AMIN...

(^_^)

mamasuri said...

sabar ye dik...
biasalah tu dugaan ...

HASNAL said...

simpati i pada u....bertabah la yer...banyakkan berdoa..semoga tiada apa2 yang buruk akan berlaku...

nor_asna said...

semoga allah makbulkan doa mu..:)

mnx shared ye entry nie..:)

BegCanteq2 said...

be strong dear....

luvssss

Yanti Padli said...

Tabah kan la hati yek..

:Cik Ain Lalala~ said...

amin...
mcm pernah dgr je doa ni...

Sya Cda said...

de dgr cite psal elia n fahmi...hrp xbpnjangan, setiap pe yang berlaku pasti ade hikmah...kami sentiasa mendoakan kebahagian kamu berdua :)

de org pernah ckp :
Kalau Allah dah tetapkan sesuatu untuk kita ,dan seluruh isi alam cuba menghalang macammane pun, kita tetap akan dapat,
tapi kalau Allah dah menetap kan sesuatu bukan untuk kita, walaupun seluruh isi alam cuba menghalang, kita tetap takkan dapat... banyakkan bersabar ye...

emmajean said...

amin.. setiap orang pasti akan di uji. Sabar okay !! Ni semua dugaan and semua orang akan melalui dugaan.

BeloG MTT said...

Doakan yang terbaik untuk Elia.. Dugaan bertunang..Banyakkan bersabar yer Elia..Insya'allah ada jodoh tak kan kemana..

KARMA tu wujud,sebagaimana dia merampas kebahagiaan orang lain,begitu rupa jugak lah kebahagiaannya akan di rampas kelak.. :)

miss lyzeer said...

Insya Allah..kalu ada jodoh x kemana.. miss doakan.

http;//misslyzeer.blogspot.com

Rosniena said...

setiap kali solat..sedekahkan Al-Fatihah buat rohnya..watever it is..setiap perjalanan kita before and after kawin tetap ada cabaran

http://mawarbiruairlaut-bicarakudanmu.blogspot.com/

Etong said...

amin..insyaAllah semua yg terjadi pasti ada hikmahnya..d harap sabar menghadapi dugaan Allah..

N I A said...

Amin...InsyaAllah.
Sayu je...T'igt kt tunang. Mcm2 dugaan kami. Br je b'brape bln pn. U sabar..Byk2 kn b'doa..
& Sy mohon share d'fb sy ye...
T.kasih

Isteri Encek Bard said...

Amin, mudah-mudahan kamu bahagian disamping sidia hingga keakhir hayat..... Mudah-mudahan pelangi nan indah itu milik kamu selam-lamany.. Amin, Yarabbal A'alamin.....

Shu Shinju said...

insyaallah... istiqaroh jalan terbaik !!!!

harap semua kembali baik..

♫ Nor Syahirah ♫ said...

amin :)

sOna aFzan said...

elia..

saye baru bace bout u in beautiful nara..

be strong girl, saye hope sgt u guys dpt berbaek semula..

semoga ini sume hanyelah ujian yg diturunkn utk mengukuhkn lg relationship u n apek..

♥♥♥ lots of love for u guys..

minmamat said...

akk bc ada blogger tulis hgbn korang goyah sket tp akk harap u esp. kuat ek..kalo bole bwk bsabar dulu..sabar..ini org dok slalu kata, btunang-darah manis..byk dugaan..akk n hubby dulu pn cmtu.b4kawen mslh besar yg tym couple x jd..u do the rite thing dear, doa byk2..akn doakn yg terbaik utk korang ek.amin

syieda_joy said...

Amin...
setiap ujian datang DariNya pasti ada hikmah disebalik semua itu. insyaAllah..

sabar

Nadya Zahid said...

sabar..tu dugaan bertunang tuh...

Nadya Zahid said...

sabar..tu dugaan bertunang tuh...

lisa lis said...

assalamualaikum...

sy tau skrg akak dlanda masalh.. insyaalah, sentiasa mohon pada yang satu~ kak allah sntiasa bersama dgn org yang sentiasa memerlukan dia, byk2kan solat dan berdoa~ semoga dpermudahkan segalanya~

kak, sy mnta izin nak share entry nih~

e k i n ♥ y u s r i said...

sbr yer

aku punya suka said...

kak..
sabar ye..mungkin die tekanan k0t..
bertunang 0r kawen dgn 0rang dah glamer ni mmg byk dugaan..ramai sangat peminat..tapi sntiasalah mnd0akan yg terbaik untuk die ye..cari jalan penyelesaian yang terbaik...m0ga kalian berdua kekal hingga ke jinjang pelamin dan selama-lamanya amin..

Hunny Kitty said...

mungkin ini dugaan bertunang...sabar ye...kami semua akan doakan yg terbaik buat u

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

Amin.. Mudah mudahan ya sabar dan tenang menghadapi dugaan dr Allah swt ini.. Auntie dan seluruh keluaraga akan sentiasa mendoakan kebahagian ya...

MarissaElena :D said...

Amin Amin ya Rabbalalamin .
Kuat kan semangat eh kak ... Kteorg akn sentiasa doakan kebahagiaan untk akak ..

puteri rimba said...

banyakkan bersabar dan redha ...Allah menguji hambanya yang beriman...

Miss Tatie said...

gado2 semasa dalam tempoh pertunangan adalah adat... orang kata, darah manis. pada masa ni banyak isu akan timbul. ada yg relevan dan ada yg tak. syaitan akan main peranan penting bagi memastikan usaha umat islam untuk membina masjid takkan terlaksana. saya harap kamu & pasangan akan kekal bahagia. kuat dan tabah. kalo sorang gaduh, sorang lagi kene lari. tak boleh dua2 berada di tempat yg sama. nanti lagi teruk. seelok2nya beristigfar .. jangan terlalu ikutkan perasaan...

Phat said...

semoga jodoh berpanjangan..mmg adat bertunang byk dugaan..selagi boleh diselamatkan selamatkan lah hubungan itu

.d.a.y.a.n.g. said...

amin elia! amin amin amin. ramai yang aminkan doa awak ni. insyaAllah. Awak akan dilindungiNya.

athirah said...

ameeen . semoga berkekalan

visit my page if u like
http://athirahshariffudin.blogspot.com/

Ms. Dodderidge said...

No offence but, do you really have to let the whole Malaysia knows about you and your tunang's problem? One advice here girl, don't be such a skeeze. Some things are better left kept in that out.

Alynzs Syed said...
This comment has been removed by the author.
Haslinda Ariffin said...

Aminnn..
Tabah lah menghadapi dugaan ini Elia..

Naquiyah Amalin said...

kak Elia,i wish i am as tough as you.keep on praying.Allah knows the best for you.Kita merancang,Allah pun merancang jua tetapi perancangan Allah adalah lebih baik.

Nanak said...

amin.

s.h.a said...

terharu dengan doa Elia dlm entri blog dia. by the way yang tabah ye elia..insyallah allah tahu yg terbaek bt umat dia.

Cik Wanyy said...

Amin . Insyaallah hubungan Kak Elia ngn KFCM berpanjangan . Kami doakan yg terbaik utk Kak Elia :)

♥ adibah mazlan ♥ said...

amin ..
saya doakan yang terbaik untuk akak..
mintak copy ye kak doanya..

Bui Junaidi said...

kalau ada jodoh,tak kemana
tp kalau dh bukan jodoh buat apa pun mmg takkan dpt buat apa2..
tp bui doakan semoga hubungan ini dpt dipulihkan..amin

EiKa_ScIeNcE said...

akak...be storng ok..saya tau akk mmng kuat tok tempuh semua ni..tabahkan hati akk ok..adat dn lumrah mse b'tunang mmng cm tu akk ada je orng ketiga yg tiba2 muncul tok meruntuhkan kebahagiaan kaumnya sendirinya..sabar ye kak...akk wt lah solat istikarah mnta petunjuk pda ilahi bg meyakinkan hati akk samaada abng KFCM tu terbaik tok akk atau sebaliknya...be storng ok...love akk sgat3..saya sntiasa doakan akk bhagia bersama orng yg btul2 terbaik tok akk...

eika said...

amin...sabar elia...u lagi sweet berbndg die...saya doakan kebahagiaan kamu....

syiqahsyiq said...

harap akak akan tabah mengharungi kehidupan...kite pun pernah jadik mcm akak....kite harap akak ngn apek akan bahagia smpai bile2...amin<3

KimeYongAli said...

Hai elia...
Apa yg u lalui skang i penah lalui. u n apek kna byk muhasabah diri. yg paling penting u jgn naik angin even dia buat something 2 ur family members. ketika ini...byk sgt syaitan yg akan cuba meruntuhkan masjid yg bakal di bina sama ada melalui apek or u sendiri. byk kan kiter dgr...bcinta dkat 8 tahun, btunang tapi x jadi kwin. its true it happens. saya pnah melalui situasi elia skang. bezanya...saya ditempat apex skang..saya jadi pemarah n saya benci tgk muka tunang saya. saya benci ibunya juga. tunang saya pun marah jugak. tapi mujurlah dia tersedar n byk sgt bersabar. sampai mlm akad nikah pun saya masih byk rasa x puas hati n hati jadi tak tentu arah.tunang saya byk bsabar walaupun saya maki dia mcm2. dia pnah kata lpas btunang saya mcm jadi org lain bukan mcm yg dia knal dulu. berkat ksabaran kami dh pun berkahwin and ada seorang baby boy. magiknya...lepas kawin segala perasaan benci tu lenyap sekelip mata. sungguh bijak syaitan menghasut. yg penting apa saja yg u dgr pasal apex...jgn telan bulat2 wlupun hati rasa mcm nk pcya ckp org n mumgkin crite 2 betul. sb kdg2 mulut org suka ckp n tokok tambah crite jadi sedap. call him...ucapkan semula kata2 sayang. be loving. knang smula saat bcinta dulu. masa marah..jgn fikir buruk dia, fikir ttg kebaikan diri dia thadap u slama ni.jgn kerana 1 ksalahan semua kebaikan dia bertahun2 ni..ialng begitu sahaja...i know u r a loving person kalau x xkan lah apex jatuh hati.so..be strong...u go girl...sabar n jgn sama naik marah jika apex marah..sabar.....

Nur -al- Ain said...

selalu nye saye silent reader je, tp hr ni nk comment la..

elia, i follow blog u and rase u sgttt baik, sgt tolerate n sgt sweet. u deserve the best! kalau dier tinggalkan u, u tak rugi pape, percaye la.. just chill ya! best girl win!

Mya Amira said...

salam kak elia..
jgn sedih2 sangat besa la dugaan dlm bertunang..
akk banyak kan bersabar ea..
kami sokong akak :)

mia said...

elia dear..
selalu ingat yang Allah hanya menguji hambanya yang terpilih dan setiap ujian itu menandakan Allah ingat pada kita..
Perlu banyak bersabar dan berusaha untuk memperbaiki hubungan ni if elia betul2 cintakan dia. Never let him go.. it is so so SAD to end the relationship.
Kuatkan semangat yer =)

schakeyra said...

Elia, tak tahu kenapa, Kirah tak pernah komen pun kat sini... sekadar silent reader... bila ada timbul a topic ni, I cud feel ur feeling...

Sebab masa Kirah tunang, then u plak, so rasa macam close jer hahaha walaupon u tak kenal Kirah pon..

But one thing, please be strong... Sebab when nobody cares bout us, Allah always with us... However, I could see, ramai lagi yang bersama Elia... Kuatkan hati, okie dokie??

i'm ezza haniza said...

banyakkan bersabar..

Razil Tahir said...

dun give up n pray for the best!!
^,^

Ikramx said...

Setiap manusia akan diuji oleh Allah. Lagi kuat beriman lagi kuat ujiannya seperti Sumayyah! Dan ketahui lah bahawasanya cinta pada Ilahi jua lah yg kekal abadi... Kasih dan cinta dr Allah jua lah tidak menipu jika kita betul² kasih padaNya...Harap Ramadhan kali ini kita banyak mencari kasih sayang pada NYa agar hidup kita lebih diberkati. Insya Allah.

PASHEE HOUSE said...

dear, i share ye..sabar byk2 k..dugaan ms btunang ni, semoga smua nya akan baek2 saja nanti
~http://sarrasarah.tumblr.com/

cinta bonda marketing said...

sabar adalah satu perkara yg amat mudah d lafaz tp amat perit utk d telan..hanya mereka yg beriman soleh je dpt memahami n redha akan Qada n Qadar..seharus nya dlm saat begini seorang wanita solihin tidak akan tunduk pd dugaan n cobaan Syaitan yg d rejam..Nabi Adam as n Hawa telah melalui ujian yg lebih getir..jika kita ingin mengukur keimanan seorang itu adalah dgn menguji kesabarannya..nescaya mereka tergolong di kalangan org yg diberkati..Insyaallah.

cinta bonda marketing said...

sabar adlah satu perkara yg mudah dilafazkan tp amat perit utk d telan..ibarat pepatah "berat mata memandang,berat lg bahu memikul"..Yg membezakan seseorang itu adalah IMAN nya bkn harta benda atau rupa..adakah kita tergolong d kalangan org yg Beriman Soleh !!percaya la d luar sana ramai yg suka melihat kita berduka..dlm masa yg sama Harus jg kita melihat diri kita, adakah kita juga penyebabnya sesuatu musibah samaada sedar atau tidak..jgn sesekali kita menuding jari n melihat kesalahan org lain..kdg kala kita sebagai manusia jg terlena n khilaf dlm membuat sesuatu keputusan atau perkara yg mungkin membuat pasangan kita berkecil hati..tp percaya kehidupan ini penuh dugaan..sdg kan lidah pun tergigit ,inikan pulak alam pertunangan..

HAI in HD said...

kak elia. byk sabar. org sabar Allah suka. hope akak okay slaalu. ramai yang sokong akak ni. :)

insyaAllah, everything gonna be fine

MiYOKO SuKi said...

Amin....

penah baca doa ni utk bekas tunang...at the end, he chose that new girl he met...

pasrah....and, move on... :)

mimiyuyu said...

kuatkan semangat dik..
adatlah orang bertunang diuji dan diduga..
semoga hubungan kekal sehingga ke akhir hayat...Amin

Rosniena said...

http://panggungopera.blogspot.com/2011/07/adakah-ini-gadis-yang-bikin-khairul.html

gossip ni ke?

s a r said...

bukan semua orang suka kita. kadang2 apa yang kita buat, orang sekeliling lebih ramai doakan kemusnahan/kegagalan kita. pengarahan mereka yang lebih hebat buatkan kadang2 kita jadi lemah.

hope both of u will be fine. InshaAllah. just be storng! InshaAllah.

Mrs. Norrie said...

Bersabar dan berdoalah selagi anda termampu...InsyaAllah, Allah akan mendengarinya

Tabahkan hatimu, sempurnakan imanmu, teguhkan pendirianmu...

Sesunggunya, jodoh telah ditentukan olehNYA....

AMIN

missina said...

sbrlah bnyk2 ye,,ni semua dugaan bertung,,same gak mcm sy dulu,,tp putus di tgh jln,,,Elia perlu tabah dan kuatkan semgt,,,jgn biarkan mslh ni berlarutan,,,settle cepat2,,dan cuba sedaya upaya pertahankan,,,InsyaAllah,,,akan ok,,yg penting bincang elok2 yer,,,jgn lepaskn kemarahan dgn hanya berdiam diri dan ego,,,

liyana said...

klu ada jodoh x kemane, kuatkan hati, kesiankan diri sendiri dulu k =)

biskut said...

cheh.. tak approve komen aku....

Miss Annaz said...

salam..
singgah le baca n3 nie...http://annaz79.blogspot.com/2011/07/bila-lelaki-kehilangan-tulang-rusuknya.html..
tentu elia faham kenapa kita ditakdirkan utk bersama ataupun berpisah dgn org yg kita sayang...

Cinta antara manusia itu dtg & pergi..Tp kasihnya Allah terhadap hambaNya kekal abadi..

Saya doakan semoga hubungan kalian berkekalan hingga ke hujung nyawa..

kerkanwar said...

Hi elia..be strong...dugaan btunang mcm nie lh..saye pon dh bertunang and mcm2 yg dh saye lalui dalam tempoh nie...it was happen to me..lepaskan dye,one day dye akn balik pde awk..percaye lah...sabar itu indah...insyallah one day u will get the reward...amin~

ketawariang said...

i cried bila baca doa ni..sayu je rasa...

xpe...i pun bertunang gak..memang pahit sangat nak telan dugaan yang dilalui...

Allah turunkan hujan untuk tunjukkan kita pelangi yang indah...
sentiasa berpegang pada phrase ni ok...

ramai yang doakan elia berbahagia...

sedikit bingkisan

untuk elia..


http://saiffah.blogspot.com/2011/07/hot-debate-weh.html

Amieynna said...

elia.. harap bersabar ye dear..
cuba bertenang dan jadi tabah ok..
kite kesian kat kamu..

entry ni khas untuk kamu.. semoga boleh buat kamu sedar, ramai lg yg simpati kat u..

http://amieynnaamin.blogspot.com/2011/07/entry-khas-untuk-jejariruncing-tabahlah.html

ziey said...

salam elia... betol kata org dugaan bertunang lebih hebat dari dugaan mase bercinta2 jer... sbb ape? same say b'coz darah tgh manis... n byk syaitan laknatullah yg nk meruntuhkan niat suci uoll... walaupon akak xpenah laluinye sbb bertunang sebulan je... tp akak fhm sbb ramai kwn2 akak yg lalui perkara yg lbh kurang sama... so cume ade 1 cara je... bykkan SABAR n serahkan semua pd DIA... jgn lupa selalu buat solat hajat semoga segalanya berjalan lancar... walaupon elia xkenal akak tp akak doakan semoga elia n apex akan selamat membina sebuah masjid yg teguh n kekal bahagia hingga ke akhir hayat....take care n LOL...

d.a.y.n.a^t..h.e^a.m.b.i.t.i.o.u.s^g.i.r.l said...

salam..elia...bersabarlah..sesungguhnya ini lah dugaan...mungkin sekarang, allah menurunkan hujan...setelah hujan, insyaallah pelangi akan diberikan kepada kita..wallahuallam...saya baru saja melalui saat begini, saat ini masih terasa sakit tp alhamdulillah allah sentiasa ada di sisi di samping family dan kawan2 saya..sesungguhnya ada hikmah di sebalik semuanya...jika hubungan masih dpt diselamatkan, cubalah sebaiknya,....saya doakan yang terbaik utk awak....sabar itu penting,.

Sha Syalizz said...

Hello dik!

Tuhan menciptakan isteri yang baik hanyalah untuk suami yang baik.

Berat mata memandang, berat lagi bahu memikul. Jangan ingat kita just sebatang kara dalam dunia ni. Yes, memang ini problem kita, kita yang hadap tapi ingat kita ada Allah SWT.

Elia pun ada family and fans yang cukup prihatin.


-shasyalizzmalasnaklogin-

dora said...

SALAM, AIMIE HARMELIAAA,

Please byk2 bersabar, doa dan doa lagii.. Bnda mcm ni mmg dah bole agak akan jadi, lagi2 lepas bertunang.. Insha Allah semuanya akan oke, SATU MALAYSIA doakan yang terbaik untuk kebahagiaan FahmiElia, please hold on. *Sighhh*

Cik Elyn said...

minx share yea.
syahdu rase.

Nur Elhyatt said...

dear elia,
moga tabah ya.
apapun mesti ingt,hidup ni umpama roda.just think positive.
dan ingat Allah selalu.

*Akak pun penah alami gini dear..bersabarlah.bykkan doa.moga segala yg terbaik allah berikan pada kita*

lalalaaaaaaaaaaaaa said...

sabar ye elia.......ujian 2...

atty's said...

salam elia..

apa pun yg terjadi antara elia ngn apex ,bawak2 bersabar, baik kita berdiam, dr melawan..sbbnya org lelaki ni x leh dipaksa2..nanti dia sndiri akn tau mana permata mana kaca

semoga hubungan kalian sampai ke jinjang pelamin..amin

reennafahlafi said...

Dear elia..
moga tabah menghapi setiap apa yang Allah bagi pada kita...kita hanya manusia biasa yang tak lari dari membuat kesilapan.Jauhkan dari sifat marah,kelak kita yang merana,allah dah bagi kita akal fikiran dan hanya kita yang mlaksana kan apa yang terbaik untuk kita bersama.ambil ia sebagai semangat untuk terus teguh d cc dia....amin

Noor Wahidah Mahat said...

salam singgah..

pestime singgah sini.. nice blog..

salam perkenalan..

salam singgah ke blog madam juga yek..

TQ

GEREK ITU ALIA... said...

hi dear...lama tak dengar khabar berita...
congratulation on ur engagement..semoga cepat naik pelamin..
and jadilah orang yang kuat menghadapi segala dugaan dan cabaran....

take care,
k.alia

muaxxxxx

syidah - xiao hong said...

Allah lebih tahu apa yang lebih baik untuk hambaNya. Berbaik sangka denganNya, Insya Allah setiap kesabaran melalui ujianNya akan dibalas. Lagipun Allah takkan menguji lebih daripada kemampuan umatNya. Tentu Elia boleh melepasi ujian ini. Sabarlah.

cik nur said...

amin ya rabalalamin :)
doakan terbaik untuk elia oke :)

saffiah said...

Banyakkan bersabar, buat solat istikharah dan mohon petunjuk adakah Apex sebenarnya calon yang sesuai untuk adik. Belajar sungguh-sungguh dan lepas dah grad. sambung ke peringkat yang lebih tinggi. Sekarang adik tertekan kerana takut kehilangan Apex, adik rasa dialah segala2nya. Sebenarnya bila adik dah berjaya dlam pelajaran dan bekerja, adik akan jumpa ramai lagi lelaki yang lebih baik daripada Apex, so jangan nak bodohkan diri tertekan dengan masalah ini. Banyakkan bersolat dan memohon petunjuknya serta tumpukan kepada pelajaran, pelajaran lebih menjamin masa depan adik daripada seorang lelaki..

NJJ said...

Harap2 jodoh anda dengan KFCM kekal lama sehingga ke akhir hayat. amin :)

laskar pelangi said...

dear, harap u sabar bebanyak.dugaan bertunang memang melanda..ramai orang tak puas hati kan..sabar auw:)

The Medical Duo said...

Doa yg tulus ikhlas... ingatlah bahawa dugaan mematangkan. Kami semua mendoakan kalian.. insyaAllah :)

hanyzham hadny said...

amin...semoga doa dimakbulkan allah..
bbanyakkan bersabar ya

MamaYatie said...

amin!!! semoga tabah menghadapi dugaan dariNya

b-are zakri said...

amin.be strong sis! Don't let others control urself and feeling. Share your tears and happiness but keep the 'key' to yourself. Remember! Others like to see us in pain.. hate to see us happy...sentiasa beringat no matter what happen.. I really meant it..take care sis..wish u luck in whatever you do! XOXO

Anis Athia said...

sabar ek kak elia, biase la bile partner org pemes, ganteng plak tu, mesti ade yg nak jd org ketiga...
sabar dan banyakkan berdoa...
jangan tunjuk kelemahan kita, buktikan kt adalah yg terbaek untuknya...

hawa said...

salam...elia or alia...
sy x pena cmment...but this thing too much..
awk taw brape ramai da cmment...post yg bad2...& awk bleh delete wat eva org post ,org tak suke..but awk bace kn?

1 je nasihat sy kat awk..kite x bleh slalu expose, pls...
ni utk urself gak..n ur fiance..
org leh cite bukan2..

i hope awk leh dlete wat eva awk da post pasal kcfm n ur self...kt mane2 la..fb ke..blog ke...because..
someday awk akn rase mnyesal ape yg awk da buat...myb awk x rase lg..becoz awk mude lg..then ur readers age almost 18-23..all student...ape yg korang buat ni sngt2 childish..

x sume kite leh share kt org laen..
ok?juz advice...hope u oll bleh lalui process ni...:)
ok?

si skru™ said...

kak elia..bnyakkan bersabar...
sume ni dugaan Allah wat hambaanya.. =)

Bellarisza Vienetta said...

sabar ye kak elia..ALLAH tak kan beri dugaan yg xmampu hambanya tanggung..semua dugaan tu ada hikmahnya..banyak2 bersabar dan berdoa..kalau rasa tak tenang,dekatkan diri dengan ALLAH..lg satu, sy sarankan akak buat solat sunat istikharah dan do recite Al-Quran everyday..moga akak dapat petunjuk.syg akak elia

ummi-humairah said...

Dear Elia, Kak pun slalu silent reader... Sedih scents, tp sbr la dlm mpertahankan cinta ya...apa pun jgn cpt putus Asa, tp klu mmg dia bkn milik kita, serah pdNya

Intan Maisarah said...

Amin, kak lia sabar banyak-banyak :(

secretgarden said...

agree wit kimeyongali,,ka ya sabar ye..ka ya pkir lh msk2 tenangkn diri ka ya..jn mudah putus asa bykkn bdoa....brusaha smampu kaka.. ya jgn mudh mlenting,jn mudh tprdaya dgn ckp org ikut kata hati sndiri hnya kaka seorg je yg tau isi hati kaka.sya doakn kaka n apek akan bhagia brsma hingga akhir hayat:)amin..sya hnya mampu doakn yg tbaik untuk kaka.. n sabar dgn sgla kutukkn yg dleparkn kpd ka2 n dia..:)hug+sob* wlau apapun kptusan kaka sya akn sokong:)

cart kartika said...

ad hikmah kak amy.. byak bersabar n berdoa.. insyaAllah dberi kelapangan hati. Kami mendoakan hubungan akak, amin..

julia.h said...

just read metro re: apek putuskan pertunangan juz now.. sgt sedih :( semoga elia terus tabah. maybe sometimes.. A man loves a woman hoping she never changes.. looking back tru ur blog, rasanya in these 2years penampilan elia byk sgt berubah.. dulu comey je, skang dh mcm a lot more older dr umur elia.. mcm makcik2 je. mmg tk dinafikan sbg p'puan ni bila kita selesa dan happy dgn pasangan dan hidup kita, kita blh terlupa menjaga penampilan diri, apalagi utk bergaya seiring dgn celebriti mcm apek. maybe its time to get hold onto yourself and get the younger version of u back ya. if not for him, do it for yourself. good luck, wish all well dear!

miszfazierra said...

kak elia banyakkan bersabar yea . klau itu bukan jodoh akak , percayalah satu hari nanti Allah pasti akan temukan jodoh untuk akak . insyaallah . kuatkan semangat . ingatlah Allah sentiasa bersama kita . jgn putus asa yaa kak :)

Farah Suraya said...

amin :)
mohon share yea :)

aYu said...

bru trbca kt harian metro anda br2 dh ptus tunang..sbr tau..smua bnda jdi ada sb..tuhan mgkin ada yg lg lbh baik utk anda br2..

Cik Areen said...

amin...

saba ye elia.

nur asyikeen said...

mintak kongsi ye kak doa nie! :)

Nur Azwa Edora said...

salam kak Elia , sy suke mengikuti semua perkembangan kak elia sgn abg khairul fahmi ..sy rase akak dan abg sgt sweet..tentu akak pernah dgr kan bermacam dugaan yang dtg kalau org tgah bertunang...darah manis lahh kan...akak jgn sedih2.,sy tahu akak mesti sgt mencintai dan syg pd abg khairul fahmi.akak mesti kuat!(:.KALAU ALLAH MENGATAKN 'KUN FAYAKUN' (jadilah dia, maka jadilah ia...lau Allah dah tentukan memang abg khairul ngan akak ade jodoh,,insyaallah..terpisah beribu batu sekalipun.,dy tetap akan jadi milik akak..sy tahu akak syg dy sgt2 kan..dari semua coretan akak pun sy dah boleh rase ape yang akak rase...akak SABAR ye..kami semua yang minat akak akan sentiasa berada di belakang akak memberi support...AMIN atas doa akak di atas...doa ni sangat tulus dan ikhlas isinyaa..so sweet..:)

.::: Princess MOMOY :::. said...

AMIN
semoga Elia tabah hadapi dugaan

cik 0rigami said...

Miss Jejariruncing...tabah hadapi semuanya..xsemua yg kita hajati kita dapat..Allah lagi tau mana yg terbaik buat diri kita. Tapi sy doakan, jodoh mis dgn apek masi ada. beri masa...InsyaAllah. Ingat, Allah tetap ada dgn kita. mengadulah dgn-Nya

♥ siti mastura ♥ said...

tady pagy saye ade bace surat khbara metro , hope akak sabar. . be strong ye kak

only zue said...

kak..kuatkn smangat... kalo die mmg jodoh akak, die akn kmbali pd akak..

Ashraf Jalil said...

doa yang terbaik utk Cik Elia

cik tikah said...

betul ke dh putus tunang? alahai.. siannya... :(

lala shaheila said...

Sy selalu jadi silent reader blog elia, Sy tahu elia dah byk susah payah utk persiapan masa pertunangan..
tup2 keluar cerita mcm ni, sy harap hubungan korang kembali pulih. Sapa yg nak ada masalah kan, byk bersabar elia..

سيتي زاريث صافيه said...

amin ~ semoga akak tabah :)

Cik Syeeda Sobbihi said...

elia.. be strong k dgn dugaan nih..

Adzrien Shoppe said...

jika kita kenal dia, insyaallah kita faham apa yg berlaku. harus ada saling menyokong & saling bertolak ansur. dugaan kalian terlalu banyak, apatah lagi bila menjadi org terkenal. akak turut sedih dgn apa yg berlaku. Allah lebih mengetahui yg terbaik utk kita.

Princess Ayang said...

elia,
i dunno u and never care about your story with him. tp bila baca berita ni, i rasa simpati dgn u.. sbb i pernah di tempat u.. pesan i, kuatkan iman.. berserah byk2 pd Allah, hanya Dia yg tahu perjalanan jodoh dan takdir kita.. be strong girl..

Hishyamuddin said...

amin..

kuatkan semngt ea,,,

Little Miss Ramble said...

amin ya rabbal alamin. byk kan bersabar. only God knows best. truskan fight utk pertahankan r/ship yg ada slagi termampu dgn penuh sabar. insyaAllah. mohon lah pertolongan dariNya dan teruskan lah berdoa. insyaAllah

aziz loves ain said...

love you dear..may Allah Blessing you, forever..amin...

UmiQaisara said...

http://batrisyiasayang.blogspot.com/2011/07/khairul-fahmi-putus-tunang.html

meoww said...

bersabarlah...
sesungguhnya ada hikmah disebalik semua ni.
keep on praying and be positive bout ur life.
lots of people out there are having even worse life as compared to what ur facing now.
dont worry, u r in right track.
when something is meant to be urs, sooner or later it will be urs,though it takes years to be realized.
have faith in yourself.

norhana said...

elia...tabah ya dik..

kuah kacang said...

kak elia, banyakkan besabar ea.. kuahkacang dgr pon berite tu pon sedih lak rasenye, org kate, berat mate memandang, berat lg bahu yang memikul.. insyaALLAH, semua ni ade hikmahnye.. maybe, ALLAH dah bg sign kak Elia ngn Apek xde jodoh.. maybe ade yang lg baik ALLAH da sediakan utk kak elia.. banyak besabar ea.. :)

Mermaid Cyber said...

To Elia...

“If you love something let it go. If it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was.”

take care..

miSs dee 4 dino said...

salam elia dear,
pertunangan adalah masa di mana paling kritikal. banyak sangat dugaan di alam pertunangan ini. jika kita tidak bersabar, mmg akan hancur. doa banyak2 yea elia, bukan mudah menjadi tunangan org apatah lagi org itu yg dikenali ramai. buat isthikarah banyak2, insyaAllah, Allah bersama orang2 yang teraniaya..sabar banyak2 yea dik.

Redbloodsnow said...

ya ALLAHHH..tak sbrnyaaa rasa nk mkn bila tgk entry iniiiii..adoii makkk :D

Shasha Mior Mohd Hilmi said...

salam kak..sy trut sdh nan cite ni akk..sy ekot cite akk...ta sgke jd cmni.dun wori kak..kdg2 allah mnduga kite cmni tok kite jmpe yg lbih baek.
klu dye bkn jdoh kite..lpaskanlahh.
sy pon pnh kcewa...5 taon kapel tp...sia2 kak.alhamdulillah kite ad ALLAH,famly n kwn2 kan akk..?
all d besh darl!!

Anis izyan Abd Rahman said...

sy doakan sejuta kekuatan untuk kamu eila ~

azra wahab said...

be strong..mohon copy.

Rohayu Binti Abdullah said...

Salam.

Elia, doa banyak2 . Bulan Ramadhan ni di antara masa yang mustajab doanya. Semoga Allah memberi yang terbaik buata kalian berdua amin.
Insyaallah.

kesakitan hari ini akan memberi kehidupan yang akan datang pada masa hadapan. Insyaallah.

www.mujahiddahsolehah1983.blogspot.com

mieraS said...

elia sy nk share ye .thx :)

shasrul said...

sabar byk2..hope u tbh hadapi dugaan...

Cik Muda Sae said...

Amin... Semoga dikuatkan semangat yep..!

nurul naeimi said...

harap akak tabah menghadapi dugaan yg Allah S.W.T turunkan kepada kak Elia dan KFCM .. mungkin ada hikmah d sebalik semua yg berlaku d dalam bulan Ramadhan yg mulia ini ..

btw, saya credit puisi ni ye .. ;)

eenasuzira abdullah said...

Salam Ramdhan 3.

Adik, akak mohon share this do'a.

Hope u tabah. Yang penting jangan lupa solat, doa & al-Quran. Itu yang buat kamu kuat Insyaallah.

Zara Bakar said...

i ade komen dh kt atas, tp 2 b4 apek declare putus.

Elia, Allah dah makbulkan doa u, maknanya itu lah yang terbaek untuk u. percayalah, rancangan Allah itu lebih baek dan teratur dari rancangan kita sebagai hambanya.

Allah akan hantar pengganti, bersabarlah.

anaMuslimah said...

salam sis...May Allah grant ur wishes...percayalah; ujianNya ada hikmahnya..if he is not for u, there is somebody out there better..remember, Allah loves u more than ur own parents...masa2 beginilah sis kena kuat dengan Allah...banyakkan solat taubat, tahajjud, istikharah, tahajjud, hajat....dan bermohonlah jua agar dikurniakan jodoh terbaik untuk elia..

Mama Zharfan said...

sedih plak me baca doa u ni..
me doakan yg terbaik..amiin

RAHMAN LATIP said...

banyakkan bersabar elia..ternyata dia bukan milik kamu..pape pun saya sentiasa sokong kamu =)

neesa_jun said...

saya screen capture blog header kamu.nt saya kredit ya.

rahimatul azrina mazlan said...

MOHON SHARE YE KAK ELIA :)

nur anaa niesaa' said...

kak elia...niesaa' nak mintak copy doa ni...boleh...?niesaa' ade msalah dengan cik sayang...

Blog Widget by LinkWithin