Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Tuesday, July 5, 2011

Gaya Shawl Terbaru, Terkini dan Tersendiri




korang ingat lagi tak dengan entry INI pasal style tudung/shawl rekaan spontan saya sendiri masa tengah serabut dan keletihan dek kerana mengaturkan dan menguruskan majlis pertunangan kami haritu tu? alaa.. yang saya bubuh nama style tu style tudung Elia Zomba ke ape tah... ingat tak?

alah.. kalau tak ingat gi tengok balik entry tu.. cepat2 jangan malas! hehehe


sebenarnya bukan apa.. haritu kebetulan I ada kena buat presentation untuk subjek HR in my class. So i was thinking to make an interesting appearance.. nak nampak lain dari biasa la.. so saya capai this green shawl and start experimenting.. then...


taddaaa... i came out with this look! spontaneously..

while wishing and praying that no one will make a laugh out of it..





Luckily they didn't.. in fact diorang siap tertarik and minat lagi dengan my new style ni.. and ada yang minta saya ajar immediately.. huhu.. mula2 tak pasti jugak sebab buat pon spontan gitu je main belit-belit ikot suka dan je..


lama-lama dah ingat dah...



:: the look dari depan ::




:: Ni dari belakang lak ::





Kalau keluar saya suka buat style ni sebab ianya selesa sangat dan tak susah pon nak pakai. suka jugak sebab kadang2 style tudung camni bagi kita ilusi macam kita ada rambut yang ayu gitu siap boleh sepit2.. huhu



My besties, Nurul yang baru je terbuka pintu hati olehNya untuk "berhijrah" selepas majlis pertunangan saya pun turut berminat nak try this style.. malangnya i tak sempat nak ajar that day.. xpe babe, next time i'm in KL i bg exclusive tutorial 4 u k?hehehe





Even My Incik Apex a.k.a tunang tersayang pon suka my new style..

cute katanye!!

bweekkk.. sila muntah jauh-jauh sekarang..

mood gedik sudah melanda! huhuhu








44 comments:

Diya Edhayaa said...

comey! :)

Cik Mai said...

comel la...nanti nak pakai cmni gak la..

UyaRayza said...

nice one dear~..comel hehehe

Mizz Coki said...

ini sekali imbas macam kacukan Hana Tajima + Maria Elena + Izyan blogger tu... tapi canteklah!

missbby said...

memang sweet dan cantik pun..:)

d_LA said...

comey..sweet je..boleh pakai nt raya..hehe

KuNanGKuNanG said...

suka tengok elia pakai shawl style cam gambar atas skali tu..cantek...:)

ZIEMA said...

cantik!! :)
nanti ajar akak eh hehehe

cg4dis said...

gud style dear :D

cikcleopatra said...

jatuh cinta lah ngn gaya ni..ekekeke.

::EIDA:: said...

Elia@ buat la entry khas tuk ajar kami kami yg suka pakai shawls ni !

Kita namakan tudung shawls Elia !!
=)

zee said...

comel la, gmbar pkai tdg htm paling atas tu nmpk kurus gile, yg tdung hijau nmpk tembam siket, huhu jeles ah k. Elia cmne nk kurus.

farahin said...

woaa mcm tu hehe ok je :)

NOOR FATIN said...

xreti la nak pakai mcm ni. elia buat la tutorial.. hehe

Amalina Azman said...

gorgeous! :)

che'pi said...

comey....
nati ado gewe kekgi nok suh dio pakai gitu jgk lah...
heheh ;)

>Misz Farah..?< said...

salam kak elia.
ni 1st time trase nk kumen stelah brapa lme ntah jd silent reader.

gaya yg akak tunjuk tu sesuai untuk gades2 yg bercermin mata. and 4 ur info, sy pena gak godek2 shawl n jd cm yg akak buat ni. just that sy da lupe cmne caranye.

hope nnt akak bole la tunjuk step by step gaya akak tu ek? =)

ummi iman said...

lps bertunang ni nmpk bertambah cute mcm incik apex ckp. suka sgt dgn perubahan elia.. apa yg akak fikirkan ttg elia mcm elia boleh dgr pula. kebetulanlah tu..

zuwaidah said...

anggun...tunjuk step by step ler

crazyfunfact said...

ramai je nampak orang pakai camni -.-

Nurul Amani said...

kakak elia cantik laa..buat laa tutorial pakai shawl macam nie.simple and cute.

Alexandriana Alia said...

elia, you ni sangat manissssss lah bila bertudung tak kisah whatever style tudung pun mmg sangat padan dengan u seriously.

mmg cute.cute.cute! betol kata Apex!

Elia Si Jejariruncing said...

huhuhu..thanks..tp tak berapa reti plus malu la nk buat tutorial ni..;p

but nnti i'll try k?

btw kalau dh ada org pnh pkai pon its ok..lgpn kalau korg try belit2 pon mungkin leh dpt result cmtu jgk. bcoz it's so simple ;)

Peri PiA said...

bertambah comey

alia azmi said...

kak elia pakai ape pun cantek ! ^^

myrafiq said...

hi elia....suke la tgok style u pkai shwl ni...tp serius..i kt depan cermin da dkat 1 jam tp still xdpt buat. berbelit2 n nsib baek x terbelit je larh...i hrp u akn prepare kn tutorial untk kitorg k :D

baby moii :'] said...

hai kak elia . cute gile akak pkai shawl . HEBADD :D jengok belog sye boley ?

ShashaCatering said...

Cantik jugak tudung tunang Apek ni. Orangnya pun boleh tahan ;)

secretgarden said...

cantek comel da bomb...nanti buat lh tutorial..plzzzzz...x yah malu kn u comel:)

SYZAROSLI said...

comel la sys :)
sgt admire la
i sruh my frend yg dip akaun kt machang cari u,tp dy xjupe2..

tieykah said...

Cun!

HEHEHE

Haritu kwn ade cakap jumpa Apek dekat kedai mkn Kg.Baru.Dia puji,Apek tak sombong.

Siap cakap kamu comel!
Dush,saya tumbuk dia.

:)

Adylia Qarissa said...

comey..manis..ayu..memang layak jadi menantu ore klate :)

eYRa said...

off side sekejap..:D
jom terjah blog sy. ada entry pasal KFCM yg currently in sabah (or maybe dah fly back to where he suppose to fky back)
http://lurvingmaself.blogspot.com/2011/07/saya-jumpa-khairul-fahmi-che-mat-kfcm.html

osyie said...

comel cara akak pakai tdung~

marina said...

nice stylelah! :)

aii si colourfulroses said...

Cute :)

Alyaa Aziwan said...

mmg cntik..nnty bleh la kak elia ajar kan.... hehe .

Che Sayzzuwan said...

wah sis sudah kurus...=)

join my contest ea hehe

http://duniadalamjaket.blogspot.com/2011/07/limited-edition-10-contest-senyuman.html

seri said...

bukan yuna ke start pakai mcm ni dulu...

Fida Rafidah said...

Kalo angin tiup, tudung x tertangkup ke blkg ke? hehe

Budak Chomot said...

Sis buatlah satu video tutorial nak pakai shawl macam tuuu! Chantek sangat ;)

Lady D'yot said...

cantik!!

LittleGurl said...

elia, its look great! hey, nape x pakai lens je tros? lg comel! ;)

kite nak pakai jgk shawl cmtu, but still takot n tade keberanian. hua hua hua! neway nice try! ;D

TiRAmISu GiRl said...

kak elia sgt comel....

Blog Widget by LinkWithin