Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Thursday, July 28, 2011

A Day in The Museum

Salam semua!!

sorry sangat-sangat elia lama tak hapdate blog kesayangan ni.. bukan apa.. busy sikit minggu ni banyak test and quiz la.. dengan assignment lagi.. so agak takde masa nak mengarang..

so seperti yang dijanjikan haritu masa trip baget ke Penang tu kitorang ada lawat Toy Museum.. best! harga tiket cuma RM10 untuk warganegara.. RM20 utk tourist.. so kalau korang gi bercuti dressup ala-ala matsalleh tu jangan lupa bawa MyCard pulak ye.. hehehe..



Jom ikuti penjelajahan kami... wohoowww...




haha.. starting2 dah patung horror Chucky ni...waaa... cabutt!!!





Decoration tempat ni lebih kepada macam ala-ala Mummy Return gituww...serrraammm je







banyak giler koleksi toys yang ada... best2!






Comel kan????


PANDAA.....




bukan setakat mini toys.. bapak toys pon ada (big size la)






Koleksi patung2 Barbie... waa.. mengimbau nostalgia tu.. mane ek gi Barbie House gue?hmm..




Maafkanlah ke'ting-tong'an ini budak ;p







Agak-agak patung-patung ni hidup tak waktu malam?

aishhh.. macam cite Night At The Museum la plak kann..



Special thanks to our tourist guide that day "clone Ikki".. hehehe




Hujung minggu ni pulak saya ikot trip Exco D'Banquers gi jalan-jalan melawat Uitm Segamat.. agak-agak dapat tak jumpa Hanis Zalikha?? pfff.... berangan la plak ;p



79 comments:

che'pi said...

wow....
baru tahu de toy muzium kat malaysia neh.. tq 4 da info...

em.. nanti lau dpt la jumpa ngan awek cun hanis zalikha... kim salam tuk dia ek...

kim slm xoxo... heheheh

Yaya^Liyana said...

n3 buat elia..:)

http://yayashahrizan.blogspot.com/2011/07/spontaneous-thursday2.html

♥yaya budak suka embun♥ said...

wow..dah lama tak pegi
2 taun kot? hehe

ila said...

best nya g travell kk elia.
btw da bgi kate2 smgt dekat abg apek mlm nie?
cm best aje bile coment kk elia rajen reply kn

PenuliS said...

segamat itu tmpt saya!!ngee~

athirah said...

pergh... mcm best gilaaa

mrs naymie said...

hanis zalikha, akan sambut kedatangan elia sebesar daerah segamat tu..comfirm bile dea bace, dea jd dayang di depn gate tunggu elia..agagagaga

The Giveawaystuff said...

tang patung chuck tu wa mcm seriau sket..dl teringat2 "kekejaman" chuck tu..

cikki's said...

o0o ade toy museum ke kat penang..? huhu menarik!

sue perbs.. said...

chucky.. suka dngn doll chucky..

AfiekJibril said...

uih ada museum mcm tu kat sini??..tak tau pulak..haha..Kuno betul la aku ni..

c genk bah ne said...

wah bestnye..teringin lak nak pergi..hohoho


BLOG YANG MENJADI MANGSA KEKEJAMAN GENKCORNER

Faiz Jerr said...

haii...budak baru disini...nice pic...

ejulz said...

waaa.. cam best je tmpt tu..

Jari Pun Berkata said...

Menariknya! xtau pun wujud tmpt ni kat Malaysia! kena masukkn dlm list nih! TQ for da info

Cik Areen said...

kat penang belah mane eh toy museum ni? cam nak pegi je.

UyaRayza said...

menariknyeee..nie teringin nk p nie..bawak adik hehehe

FarhanahAdzlan said...

nice picture..jalan lagi ajak saya ye..haha..=)

~suHaNa~ said...

wah dengan update nye blog elia ari ni sedikit sebanyak menagatakan yg elia masih okey berdepan ngan gosip yg kecoh pasal elia ngan fahmi skang..bertabahlah yer!

~suHaNa~ said...

wah dengan update nye blog elia ari ni sedikit sebanyak menagatakan yg elia masih okey berdepan ngan gosip yg kecoh pasal elia ngan fahmi skang..bertabahlah yer!

Liyana Aziz said...

kak elia tau, yana pernah duduk penang tapi x pernah jejak pun dekat toys museum tu.. eheheheheh...


erk, kalau hidup... mau x si chucky tu kejo kita...

kim said...

dah berisi sgttt.. diet sikit.kang tak cantik pakai baju kawin

vera girl said...

sweet sgat..mmg terbaik la..

bombay said...

bestnya jalan2 kak..:)

cucumahatanakazaman said...

Bestnye !!
HEHE. mak curik bawak balik umah !!

Cik Nazz said...

woww...best nye...law ad rezeki nak p jalan2 kat sana ugak la...

http://aziela-shortfunny.blogspot.com

fdcaprio said...

mlm ni Malaysia lwn Singapore..napa xda entry incik Apex itew?? benarkah elia dh putus ngan dia?

syg dan abg said...

elia,skrg ni byk gosip melanda.elia xnk jelaskan hal sbnr?ape2 pon support elia!!yahh!

Ieda Zakaria said...

eh kak elia nak datang uitm segamat ? come come and i can meet you ! :)

Cik Nazz said...

wow bestnyer...nk p ugk laaa

http://aziela-shortfunny.blogspot.com

Etong said...

bestnyaaa. macam2 patung ada!

nor fairuz said...

saya pon pernah pergi museum ni,memang seronok,lebih excited drp budak2 kecik yang tgk patung~

Beeha B. said...

beeha pernah dtg sini...best2..sbb nk tgk barbie..-.-

MawarPlastik said...

jewles!! =p

fa-rho-ha-alif-nun said...

elia pakai camtu , nampak extra gems.

PENAMPAN said...

serius...nk citer fasal muzium? Lain-lain tak nak citer dah??

Mohd Sukur Ibrahim said...

go elia go! we support u!

aku & Fantasi said...

hanis zalikha tgh tunggu kat sini...haha...dtg UiTM segamat nnti, kot2 terserempak ke...kot2 nnti dpt terserempak dgn elia kat uitm sgmt nnti ke kan...hehe..;)

NuSaNa NoSa 91 said...

xpernah lg ada anak patung.. huhu~ T_T

ummi anum said...

salam..akak datang terjah sini...wahh...seronok tgk patung2 tu..tp kalau malam2 mesti seram...

Woman in Biz said...

Salam elia. I've just watched malaysia-singapore football match kelayakan piala dunia malam tadi. Although Malaysia kalah dengan 1-1 and seluruh peminat bolasepak malaysia sedih, fiance awak extremely talented and superb! Kalau bukan sebab dia, tah berapa la gol disumbat lagi. Congrats to u for having such an amazing athlete-fiance! Mudah-mudahan both of you sentiasa diberkati Allah SWT. Amin..

Nur Nadia said...

dtg uitm sgmt jmpa the bankers??mcm best je bnyi nye..im one of the bankers tp xtau pn..HAHAHAH

Aku intan yann brand said...

saya minta izin follow blog awak yer.. best awaknyer blog..

Cik Rose Cute said...

Bestnya...jalan-jalankan...hihihi

http://hairuliza-anakku.blogspot.com/

Nadzshirah Nadzlan said...

waa..nkgi uitm segamat ker? really miss that place..tmpt jatuh lgkn di kenang..ni plak tmpat menimba ilmu..hikhik..

KuNanGKuNanG said...

wah..bestnye..nampak mnarik..:)

si skru™ said...

wahhh!! suka cita chucky 2..srammm meyh..
btw mmg pernah terpikir nk g toy museum 2..
tp xsmpat..hope dpat g sne jugak..
toy museum 2 kt area mana ea kat png?/

Amni said...

lah... UiTM Segamat ke Hanis tu.. serius tak tau.. hahaha....

Drama Mama said...

dah ernah masuk toy museum ni, kurang maintain kan. toilet pun tak maintain, dah la bayar rm10. at least they should buat play area for kids so that mak2 ni tak rasa rugi bawak anak2 kecik masuk. ni lepas tengok toys kat sini anak2 demand nak pi toys r us plak. tskkkk! just my opinion la sebagai seorang emak. hehehe

Unknown said...

elia xnak komen ke pasal scandal apek tu???
lama dah xbaca pasal apek....
so betul la apa yg diwar-warkan .... yg dlm FB tu semua ....

Ibnu isa said...

wahhh best2.. yg pic firaun tu kelaka hbs..

♥ adibah mazlan ♥ said...

kakak elia yang comel :)

intanurulfateha said...

bestnye dia pegy muzium! hihhihi

www.intanurulfateha.com

Farah Shamsudin said...

Kalau ke Penang tu memang macam2 tempat boleh pergi kan..

Tak dapat nak bayangkanlah kalau toy tu semua hidup waktu malam.. waa.. gerun!

Iylia said...

elia,betui ke kf curang? x suka lah dgr cemtu.

Pembawa_Wacana said...

Kat Penang ker...ingat baru nak serbu...jauh la pulak....:)

Nikisa Izas said...

I pun pernah pergi toy museum..memang best..pdhl hometown kt penang jea tp baru sekali pg..hihi..

anismelon said...

comel kungfu panda toh..girl yg tangkap ngn kungfu panda lg lah comel..

pssttt..1st time singgah sini..:)

ErDa EiDa said...

Bestnya jalan-jalan..

Pn. Sheila said...

bestnyer kalau dpt toy2 tu... klu bawa baby sy p1g mesti semua dia nak... :-)

Faizal Syukri @ Peja said...

wo wo wooo...
sakan nooo pi jalan2...


Artikel terbaru:
Selamat Menyambut Puasa Ramadhan Al-Mubarak

Ubey said...

dak2 banquers ek. kenal nur afifah x? hehe

saiazuan said...

waaa.. giler best... :)

muz said...

bilalah dapat jalan2 ke penang ne...

Mohd Asyraf said...

wahh..mcm best jer..ley tgk mcm2 toys..hehe (^_*) ....

Ladynoe™ said...

Laksa Pineng Chowrasta?

zmah said...

Seronok kan dapat ke tempat orang,melihat pelbagai benda yang pelik dan menarik.

Farah Ibrahim said...

KT MN MUSEUM TU ??

MEDIHA OMAR said...

I should give this museum toy a visit! Elia, I am actually from UiTM Machang too. Pernah nampak you masa last fesko tapi nak tegur malu :)

Adzrien Shoppe said...

seronoknya jenjalan.

PENAMPAN said...

muzium kartun? Tak mo..tak mo... ko tahu kan, apsal org visit blog ko sekarang? citer la MIA tu...citer la...,..

Amirah Syafiqah said...

yeayy, welcome to my campus. :)

UiTM Segamat the best. hehe

Nizam Ijam said...

saba k.. semua yang berlaku ade hikmahnya...

ahsfantasy24 said...

╲╭━━━━╮╲╲╭━━━━━━━━╮
╲┃╭╮╭╮┃╲╲┃Selamat menyambut
┗┫┏━━┓┣┛╲╰┳Ramadan ♥
╲┃╰━━╯┃━━━╯╰━━━━━━ ╯
╲╰┳━━┳╯╲╲╲╲╲╲╲╲╲
╲╲┛╲╲┗╲╲╲╲╲╲╲╲╲..


Jom Lawat Teratak Buruk Saya:
1. Statstik pekerjaan yang paling dipercayai di Malaysia!
2. Malaysia nak guna duit syiling baru ala-ala euro coin!
3. Geng pencinta yang tak mampu lupa kekasih lama!

nadieyamira said...

eh,gamba last skali 2..yg gamba dak laki2 tuh,name die azzam kan?

Fini Afini said...

best ke toy museum tu? tgk dr luar cm x menarik =(

Manish said...

wow!! nice snaps.. :) b'coz a snap can express everything without any language. :) :)

UYC said...

da lama x dtg sini hehe. hai cik jejari :)

starheart said...

cuti ni ingat nk g sna..^_^

http://starheartyuki.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini.html

Blog Widget by LinkWithin