Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Thursday, April 26, 2012

Permintaan terakhir

korang pernah terfikir tak kalau banduan-banduan kat penjara yang bakal dikenakan hukuman mati akan minta apa sebagai "juadah terakhir" mereka?

tahukan anda mereka meraka ni akan diberikan "wish list" untuk menyatakan apa menu terakhir yang diorang nak makan for the last and final time. so pihak penjara akan cuba sediakan..

kalau kite mesti nak minta makanan yang sedap sedap dan yang jarang kita makan betul tak?

tapi di sebuah negara/penjara kt oversea(lupa lak kat mana) ada seorang manusia ni. kalau tak silap dia kerja kat jabatan penjara. dia akan kumpul antara menu terakhir banduan yang dirasakan pelik. antaranya ;

















haa... pelik kan??

kalau korang la agak agak nak minta apa untuk menu/juadah terakhir?


*Sayang korang ketat ketat kalau vote setiap hari di setiap link di bawah :)

fave kay poh - http://t.co/2v3KTn7K

blogger of d year - http://t.co/RuoMVOF2

Online shop - http://t.co/3V89ev1U

Funniest video - http://t.co/8urhiLNF

30 Surat Layang:

fiq. said...

xlalu dah, kalo nak kene hukuman dah

nafaz lynn said...

kalau saye la.. nak mintak makanan yang dimasak oleh mak.. :)

Cik Anis said...

memang pelik ~

keli menari said...

hmm juadah ape eh . tak taw lah .sebab tak nak jadi banduan ponnn!!haha

Farhan Yusuf said...

3 biji kurma yang tersenyum..
boleh???
ecehcehcehh...

Jiwaku... said...

yg hagen daze tu xleh blah..

aRa ❤ aFiq™ said...

da vote :)

is_isaac said...

coklat kot! haha

Cik Nur said...

entah lah nak menu ape..sbb rasanya dah tak lalu nak mkn dah kot..
yg ingt hanya pada ALLAH dan family...

ok..nak mgundi jap..:)

hud aikara said...

kalau aku mungkin dah tak berselera masa tu tapi kalau nak pesan jugak, aku akan pesan tomyam campur letak banyak sotong dan tak mahu nasi putih.hehehehe....

Elia Si Jejariruncing said...

@fiq. haah. betul gak.. mesti dh tak lalu nak mkn dh time tu kan

Elia Si Jejariruncing said...

@nafaz lynngood idea.. masakan mak paling sesuai utk yg terakhir

Si Matatajam said...

Kalau M mesti dah x dak selera nk mkn dah...berdoa je la selagi ada masa. Tp harap2 M x disumbat la ke pjara...Nauzubillah

Elia Si Jejariruncing said...

@Cik Anispelik2.. ;)

Elia Si Jejariruncing said...

@keli menari hehe.. semua org xnak..tp saje2 je tanye ;)

Elia Si Jejariruncing said...

@Farhan Yusuf kurma yg tersenyum? camne tu?

Elia Si Jejariruncing said...

@Jiwaku... kan.. nk eskrem yg mahal je

Elia Si Jejariruncing said...

@aRa ❤ aFiq™ waa... tenkiu2 ara!

Elia Si Jejariruncing said...

@Cik Nur betul gak tu.. hehe..tenkiu ye sebab vote

Lady Milo said...

aiskrim Hagen Dazz tu tak pelik, sebab memang sedap pong...

>>Elia,bila nak upgrade blog ni..
sayang la dibiarkan begitu je..
trafik dah banyak kan..??

Farhan Yusuf said...

@Elia Si Jejariruncing

hahahhaha
selagi tak dipenuhi xleh digantung kan...hehehhe kene cari gak tuh..
kan permintaan terakhir..lalala

maszull said...

assalamualaikum ....x tahu la nak minta apa ek...:)

Terbelog said...

mmg best

http://www.terbelog.com/2012/04/hattan-dikurniakan-gelaran-datuk.html

gamba 1st
permintaan terakhir adalah rokok :)

Miszz Miza said...

nak mati sempat lagi nak makan.

Fid"s said...

maybe ayam gorang

ME ! said...

i'm working kt jabatan penjara. yep, mereka akan diberi peluang untuk pilih nak makan apa but at that point, orang yang tau dia akan mati tak lama lagi biasanya tak lalu nak makan dah. hehehe. itu la yang diberitahu oleh my boss sebab dia adalah antara saksi yang perlu ada ketika setiap hukuman gantung dijalankan. sedih kan :( luckily, i'm just PA, jadi just dengar cerita from my boss. tak sanggup untuk tengok.

~just sharing with u guys~

Syaby said...

saya maybe akan takut and rasanya takkan terfikir last wish dah. hoho

Elia Si Jejariruncing said...

@maszull waalaikumussalam.. tulah.. mesti xde selera sgt kan

adriea said...

done vote for u ;)

lily lotus said...

erk ada selera lagikah :D

Blog Widget by LinkWithin