Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Friday, April 6, 2012

Quote from jejariruncing #6


Sharing is caring.. feel free to share. enjoy your weekend!




55 Surat Layang:

are_lin@yu said...

singggah jenguk elia..;-)..salam jumaat,\..;-)

shark said...

sensistif btul bab relationship ni..
hehee..
xper..
ada jodoh ada ler untk shark nnti:)

Norhafiza Yusoff said...

selamba je skrg post gamba xpakai tudung balik

Zuhairi (Zack) said...

Salam, jom support GA Monavie saya... klik sini k.. http://zack-monavie.blogspot.com/2012/04/pelancaran-1st-giveaway-zack-monavie.html

Elia Si Jejariruncing said...

Norhafiza: fyi,this is my fren yana not me in da pic. Btw, kalau dari dulu xsuka or menyampah with my blog rsnya u xperlu buka pon every time I update.its that simple :)

Shark: ada jodoh tu. Insyallah :)

Fai Shaklee said...

sgt suke dgn quote ni! minta izin share ye ;)

Puan Syazal said...

btl 2... Norhafiza Yusoff tak pyh lh nk judje org len sgt... kita sndri pn x smpurna...

Cik Nur said...

selamat berhujung minggu juga. :)

huda jamil said...

semoga awak ditemukan dgn jodoh yg jauh lebih baik. syg awak xoxo :)

atiqa aris said...

salam jumaat,setuju ngn quote tu.hehe :)

~AmyLiana86~ said...

norhafiza yusoff tu knape nk kena comen mcm tu..tuduh tanpa usul periksa..kan dh jd fitnah..betul kate elia.kalau xsuka xyah masuk blog die..hehhe..blog untuk cari kawan bukan musuh..huhu..

eqah azmi said...

like quote tue...hehehe :)

Fid"s said...

wokeh...
apa pun selamat hari jumaat

huzaifah said...

mendalam,,,hee,
hi kak elia

Norhafiza Yusoff said...

i'm not just referring to this post. the previous entry also. ohh, skrg bila tgur pape dah jd 'xsuka or menyampah' pulak. bila tgur je jd haters ea? patutla zaman skrg manusia ni xleh nk ditgur.

-ytazzi- said...

sgt suka bca bl0g kak elia..s0, inspirational!!! btw, biarkan 0rg yg dgki ngn kita mcm kt ats tuh.... x bntu p0n d0k komen cmtu kt snie.... =)

nadia michu said...

pedulikan yang tak elok..juz doakan yang terbaik je.. hye i'm your silence reader =)

ummi anum said...

salam singgah jengok elia..

ZiErWa zAiNaL said...

slmt menghbiskan cuti.. :)

suzie rahman said...

kerek giler ayat norhafiza tu..sabo jelah elia..nk kna hadapi manusia2 mcm ni.haha..die sj nk glemer.pas tu org trjah blog die.well taktik lama.

Eykqa said...

Kita tak dilarang untuk menegur dan saling mengingati sesama manusia tapi haruslah periksa dulu kebenarannya..
Jangan main serbu je..
Harap maaf..Saya hanya memberitahu

Lagipun Kak Elia baik..dari kisah2 tentang dye dlm blog ni,I can expect who her is.. :D

Murni Ellyfiesya said...

Skodeng blog awak yg gojes!
http://murniellyfiesya.blogspot.com/

suzie rahman said...

salam elia & norhafiza, cba u baca komen 1st u.."selamba je skrg post gamba xpakai tudung balik".
seee, u said..."skrg"..huhu.klu nak nasihat tu biarlah kna ayat nya bru org bleh terima.ini salam xbagi main terjah umah org. too bad dear..

Nama Dia Cik Iezan said...

~nice belog~~~and all the quotes tu memang best2...semoga Miss Jejari Runcing found someone more better than him from ur past...kalau sudi, jenguklah blog saya (http://epallaraissorrowfulapple.blogspot.com/) ...me, org baru dlm blogging...harap tjuk ajar u... btw... "when someone left u, dun be sad, b tough, coz Allah knows there is someone more better up ahead, waiting for u~when the right time comes, he'll be show up,dear..." XoXo

Jiwaku... said...

semoga elia tabah mengharungi hidup dengan suka dengan, onak dan cobaan.. (ayat xbleh bla..) hehe.. hepy2 slalu ye elia..

Pn Sheila said...

rindunyer rilex kat tep pantai cam tu...

tgk silhouette lg... cantiknya keindahan ciptaanNya kan... :-)

asyrafsuleiman said...

norhafiza yusoff,minta bertendang di blog nih.eh bertenang.X payah nak Emo3.cuba awak baca btul2 apa yg awk tulis..renung2kan,selamat beristiqamah! =)peace....

Ekin Kamal said...

yup yup. betol betol betol. sangat setuju. :)

Rashid said...

hmm hmm .. jalinan persahabatan yang bersandarkan keikhlasan akan buatkan hidup kita akan lebih bermakna .. kita tak akan rasa sunyi ..

siti khadijah said...

nice quote :)

be with someone that can make u happy and make u feel special among others ^^ heee, tambah sikit

mirae.zali said...

norhafiza yusoff : teguran kena baik,intonasi xkeluar tp org yg mmbaca akan mentafsir berbagai jns intonasi.."patutla" is not a correct way to said..sbb kita bkn hidup berabad lama melihat perilaku manusia..jgn mcm tu ye..setiap org ada kelamahan, and followers elia pn tanak ade gaduh2 kat blog ni kn..so just make a correct tune beb..:)

- sesungguhnya kasih syg allah itu mendahului kemurkaanNYA, rahmatnya pada yg terpilih,kejarlah RahmatNYA..:)

Zeaf I-sahus said...

nice qoutes :)

Mrs | Mr. AniK said...

http://incikanik.blogspot.com/2012/04/elia-komen-blog-aku-kah.html

thanks Elia..

ennie ramlan said...

sangat sokong..
klu awak x suka dgn apa yg ada di blog elia ini..x payah ler nak masuk blog elia nie...buat tambah dosa awak jek..kutuk2 org...norhafiza yusoff...

Cik Muda said...

masuk2 je ada sesuatu yang tak di undang....

huhu~

cik wanie warniee said...

singah

Cik Saila said...

Elia, tenkiu sudi singgah blog sy dan tinggalkan komen :)
mood : terharu ;p

Amanina Subri said...

jenguk akk cantik glamoresss...moge2 happy selalu

fizah said...

salam..first time komen di blog elia,but slalu singgah sini..jgn lupakan kelantan ye k.elia..may Allah always bless u sis..:)

geez said...

Singgah jap ^_^

ain soofiyah said...

menegur itu perlu berhemah.. kalau main terjah je spe x sntap..

Akmar said...

Elia, entry ni khas untuk u.. :) http://measyouknowme.blogspot.com/2012/04/si-jejar-runc-selambe-je-jangan-marah.html

...hELsi hERlinDa... said...

Assalamualaikum...

"..Yang Perlu Dijaga Adalah Diri
Yang Perlu Dihiasi Adalah Peribadi
Yang Perlu Direnung Adalah Hati.."

p/s: Setiap manusia akan melakukan kesilapan. Termasuklah yang sedang menulis ini.Syukur alhamdulilah, Allah memberikan HidayahNya untuk kita berubah ke arah yang lebih baik..Teruskan perjuanganmu, semoga yang lain2, ambil iktibar ya kawan2..sekian-> Hamba Allah.

♥♥cikHannah♥♥ said...

Sebuah hubungan xsemudah yg disangka. Sebelum memulakan hubungan tu lebih baik berikhtihar kepada Allah. Dia tahu apa yg terbaik utk kita sekalipun lebih byk ujian yg diberikan kepada kita. Itu tandanya Allah masih syg kat kita. sy bercakap dr pengalaman.

~♥..WaNy..♥~ said...

norhafiza yusoff sorry to say ok...lain kali nk tegur org boleh tp baik tnya & slidik dulu sblm nk tegur jgn main tembak jer cm""tu namanyer tuduh k...btl kata AmyLiana86 tu blog untuk cari kawan bukan musuh...
antara Elia nk trima ke x tu hak dia...

waniey said...

menapak kejap, smoge kak elia comel selalu happy ;)

Tie said...

Assalam dear, I like the quote too..

Btw, I also like the way you reply 'that' comment.

When I read her comment, I can feel her -ve energy.

Setengah orang, tujuan hidupnya hanya utk mencari silap orang. Sebaris ayatnya cukup buat kita tersentap.

Akhir sekali, kalau kita nak tegur orang, tegurlah dengan bahasa yang paling manis, kerana bila kita buat orang rasa tersinggung atau sakit hati, dosa kita takkan hilang melainkan dimaafkan oleh tuannya... sampailah kita menerima kunjungan malaikat maut.

Have a happy weekend dear......

DATO MUDA NIZAR said...

haaa,..weekend2 nie,..dato nk share sumthing,.hoho..haa,..awak tentu banyak kawan kan??haa,.dato nk offer awak jd agent topup,..senang2,..baca laa kt blog dato,.free jaa daftar,..

http://traveloghidup.blogspot.com/2012/04/jom-jadi-agent-topup-mudah.html

adda said...

entry utk elia
http://areda91.blogspot.com/2012/04/tenkiu-elia.html

Puteri Shazila said...

Teguran itu biarlah berhikmah.

Assalamualaikum, hi elia...having nice day blogwalking here..keep it up =) ..mine is oohleisure.blogspot.com...feel free to drop by ;-)

Ayiesha Sani said...

BW kt sini..nice blog..
biar org nk kata ape2 pasal kite,
yg pentg kite tau siape dri kite sebnr...hehe:-)

mcyah_vespa said...

i like ur blog..very nice.
already follow..follow me back dear :)

http://mcyahvespa.blogspot.com/

Hiddy Asri said...

agreed..

LeaKhalid said...

hi elia..its me...akk dari keluarga K..hehhe..ingat lagi tak? nnt singgah ler ke blog hudus akak yer... tqvm.. :)

www.kamaliakhalid.blogspot.com

Masya said...

salam singgah ... harap elia sihat² jer.. dah seminggu tak update blogg....

Blog Widget by LinkWithin