Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Sunday, October 30, 2011

Bidan terjunam


Masa raya haritu (some time in september) awal awal pagi lagi my sis bangun kejutkan saya. tengah syok syok mimpi tetiba lamunan terhenti aceceh macam tajuk lagu pulak;p

tetiba my sis suruh saya makeupkan kawan dia,Fifi yang nak tunang hari tu.

then i said to her,

"uittt... tak beranilah Ya. orang bukan pandai sangat. kang tak pasal pasal spoil her engagement day. tak cantek kang orang compaint, then mak cik mak cik mengumpat eeehh buruknya makeup minah tu sapelah punya kerja dicontengnya muka budak tu yang elok elok comel jadi comot pastu nnti kwn awk tu depressed moody terus xjd tunang.. eeiii taknaklah"

then sis replied

"oooiit.. overlah awak exaggerate.. takde punya.. dia pon minta awak makeup light light tak nak make up over. dia nak nampak natural and flawless je."

so saya pon ikotlah.


nilah fifi. si bakal pengantin. hehe. first time jumpa dia. she's cute and sweet. muka xbyk masalah cuma ada sikit bintik bintik hitam macam pigmentation cmtu kot kt muka dia. so cuma kena focus on covering that jela.



mak andam sedang beraksi.


tanpa memakai bulu mata pelesu ;p



senang je makeup fifi ni. sbb dia nak makeup simple n sweet. bukan short and sweet ek. hehe.


ye ye.. sayalah mak andam paling selekeh di abad ini. make up org, diri sendiri bedak apa pon xpakai.



pakaian pon abes sempoi punyalah. sebab ingat nak makeup pastu blah. rupa2nya kena tunggu sampai majlis selesai.



bergambar sebelum rombongan pihak lelaki sampai


sesi perbincangan



yeayy.. fifi dah pon selamat jadi tunangan org! wah aku lak yg excited disini. masa ni perasaan saya bercampur baur. eh macam kau plak yg punya majlis ni tau. tak sesswaii. hihi


sebelum mengundur diri, haruslah bergambar kenangan dengan mak andam paling selekeh di abad ini.



sekalung terima kasih dan tahniah buat pasangan fifi dan kapt.fadzree kerana telah selamat mengikat tali pertunangan.. yg pasangan sedondon kat atas ni next in line. hehehe. ober tau depa dua ekoq ni ;p

since a few of my fren yang tengok pic saya makeup orang tunang ni ramai plak yang nak suh saya tolong makeupkan. alaa. ada yang just for fun, to attend formal dinner,dan ada juga untuk photoshoot. dah macam bidan terjun la plak.

ni antara mereka yang berjaya mendapat sentuhan jejariruncing. cehh. ayat macam good good je padahal takdelah hebat manapun. jom tengok siapa dah jadi mangsa contengan saya. huahaha*gelak jahat*









owh.yaa. last sem saya jadi salah seorang make-up crew untuk model model uitm. saje volunteer for the experience and certificates.. hehe ;p





Model-model uitm Machang masa jd usher for Pre-Graduation dinner



Ni pulak masa these models had their masquerade theme catwalk show


yes i know.. saya sangat pendek -_-"

kbai!


p/s: to those yg TERBACA STATUS ni..sebelum tamat today, jom like gmbr kesukaan anda! apa2 pun like pageAnnasEaskey Photography dulu tau?


TODAY is the LAST DAY. thanx!

26 Surat Layang:

farahin nasir said...

boleh bukak kedai andam mengandam dah pas nih.. :)

Nyamuk Terbang said...

lpas nie make-up kiter plak kak

♥NuR SyAFiQah♥ said...

cun ah kak elia makeup..simple but nice jer :)

cikpinky said...

wah..hehe..leh amik jd mak andam nanti ni..(heh..balja pun xbis lagi..haha)

Akeyla Frr . said...

HIHIHIHI , COMEL JEE WALAOPUN PENDEK .HIHIHIHI <33333

Nak jgk di make-up oleh Kak Elia :(

Nur Syafiqah said...

waaa ! cantekk cantekk . tapi akak tak pakai make up pon lawa laa . sweet;)

Me Elyssa said...

cantik gak elia make up fifi dan yang lain tu.

Qaseh Yana said...

sangat cantik...
elia,buat tutor utk mekap,please :)
cmne nk pakai eye-shadow semua tu :)

DiDiE eLa said...

cantik la k.elia make upkan tunang orang tue... lpas nie k.elia jadi mak andam plak yer..hee :D

Erin Azizan said...

wahhhh cumel la hasil keja elia... buleh up jadi mak andam betul ni..kena la polish skill sllu =)

Zara said...

ye, saye pun pendek..
LOL
btw, make-up u ok!

SECRET IN THE HEART said...

Make-up ni, simple lah cantik. Baru nampak diri yang sebenar. Bukan transformasi yang kadangkala sampai tak kenal siapa. he...he...

Suka baca pengalaman anda. Selamat menjadi mak andam yang berjaya juga. Boleh jadi mak andam part-time ni.

. heyy , ney kesah haku . said...

kak elia , yg gmbr mula2 mangsa contengan tu nape ape eah? mcm knal je laa . nabila eah ?

mishnurlin said...

make up kan untuk kite jgak.. cantik la...

JaNnaH said...

nice je semu

B33HA LoV4to said...

wah dah jadi bidan terjunam pulak dia ..hahha...

Affyza Haron said...

cantik nya kak elia make up kan!simple je!go go elia!

Hunnym Syot =) said...

pandai laa akak make-up dowang.. sume santekk jew macam akak!! :))

aien said...

Wah Ya semakin laris jd mak andam. Ok ape Ya makeup kann derang tu. Good2 bleh wat partime lepas neh. Bakat kalau di asah sure ada talent. Wah!, mcm motivator plak ek..but it's true darl.

+ Nightress + said...

Salam Sis,

Saya tumpang seronok tengok sis enjoy interest baru Sis. Manalah tahu, lepas ni boleh buka Bridal business sendiri? ;) All the best. Keep on rockin' mmmwaah

ash.ush.ish said...

oke, aku suke.
ko pandai cover aurat org.
well done elia..:)

ain dzaya said...

ley tuka kerjaya jadi mak andam nie..

cik nur said...

hurm cantik jer tau nur tgk ssuukkaa :)

Farah Hanan Aminallah said...

cantekk je elia mekap..natural jep..gud job!! hehe


http://farah-aminallah.blogspot.com/

Ayesha Rumaysa said...

one of them ada nama afifah zakaria ke??

nenekebaya said...

eh cantik la yg kaler pink tu

Blog Widget by LinkWithin