Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Monday, October 31, 2011

(Gambar)Disebalik tabir photo shoot Majalah Nur



Seperti yang anda sedia maklum saya dijemput tampil dalam cover page Majalah Nur terbitan Karangkraf edisi khas pengantin muslimah(November 2011)

jom ikuti gambar-gambar di sebalik tabir photo shoot tersebut



ni bawah ni gambar masa otw nak g shoot pagi tu. tanpa secalit makeup. hehe. horror kan? siap ada jerawat yang sangat gedik tumbuh. saje je nak interframe tau jerawat ni. time-time nak shoot nilah dia nak menonjolkan dirinya. mencik aii...


muka tak nak letih je kan sebab memang tak cukup tidur. sampai-sampai dari Kelantan subuh tu balik mandi then terus pecut ke Shah Alam dalam kul 7.40pg tu. sampai Karangkraf tepat kul 9. then makeup. memang lama gila shoot haritu sampai dekat pukul 2 baru kitorang keluar dari Karangkraf. tapi memang tak terasalah masa tu coz crew2 semua best2. memang shooting kali ni seronok. semua macam mesra je. teringat kenangan shoot kat sana dulu. banyak gak yang dah berubah.


lepas selesai dimakeupkan oleh kak Ann Karim yang gorgeous, its time to shoot!

first dia panggil sorang sorang dulu.



pose duduk ada




pose berdiri pon ada.




Pas shoot personal habis masuk tempat make up balik. standby untuk dipanggil semula utk shoot beramai ramai. masa duduk tunggu ni kebetulan Jue Aziz tengah shoot untuk cover majalah Pengantin. she's gorgeous in person. but sadly saya lupa nak amik gambar dia. -_-




tu kat belakang tu set utk cover majalah Pengantin


tak lama lepas tu masa untuk shoot beramai ramai lak







The best and most memorable part bila photographer panggil "Lia, kepala tu lentok sikit" all three of us macam terpinga pingga. sebab tak tahu siapa yg dimaksudkan. semua pon lentokkan kepala. then sorang sound. "alamak, patutlah. semua kat sini nama LIA. Elia, Alia and kasih Alia(Fida)". kitorang pon tergelak besar. ha'ah la. kebetulan!





me and Dr Alia selalu confuse sebab jap jap photographer sebut nama kitorang Alia jap jap Elia. last last photographer sebut "Alia atas"(which refers to me!) dan "Alia bawah"(dr. Alia).




sebelum photographer sebut "all right its a wrap!", kami pon sempat bagi our signature pose - PEACE (",)v





me and Dr. Alia can simply click just in few minutes. ha tulah tetiba mood saya jadi super friendly dan mesra alam plak haritu. but seriously im really impress with this girl. she blew me away with her natural beauty and brightness. opss. hope i didnt sound lessie ;p paling best sebab dia dah memesongkan tanggapan saya terhadap doktor doktor kat dunia ni. haha. sebab she has proven that she has a beeeauutiful hand-writing. yelah, i used to believe that doctors have the worst handwriting. haha i know i can be quite gullible. =_="




Fida pulak saya tak sempat nak mingle sangat since she came quite late and she's in a rush maybe dia ada appointment lain afterwards. but atleast sempat la jugak bergambor berdua with her. hehe. yeayy ^_^/




So itu jelah ceritanya.
bergambar bukan main lama last last pic bawah ni je yang keluar . hehe ;)



dah.. dah.. gi dapatkan majalah Nur if nak tahu cerita selanjutnya pasal tajuk ni, my dream wedding, komen pasal isu berbangkit, 5 things org tak tahu pasal saya, dan butiran peribadi saya.

if xnak tahu pon takpe. tapi majalah Nur ni serious banyak tips menarik untuk fesyen tudung and sesuai sangat untuk bakal-bakal pengantin sebab dia ada all the things u need to know n prepare for a wedding


p/s: Pada sesiapa yang ingin memenangi hadiah bernilai RM400 bolehlah ke SINI


30 comments:

mashimaro said...

awesome...cute giler...
baru nak suruh elia kirim salam kat fida.. hehe

jom singgah blog mashi :)
http://hatiberbungaros.blogspot.com/

azam said...

nice.....
seronoknyer.....cantik gmbr² tu

erleena said...

cantek je sis :)

aien said...

Haha:)) itulah pengalaman terindah kannn dapat jumpa Jue aziz then kebetulan nama pun LIA gak semuanya...tapi seriusly mmg cantek tgok all pic dlm majalah NUR...sape tak beli lagi p beli cepat!!! tak jemu mata memandang.. Cool!!

ryena asyran said...

kak elia cantik :)

Anum said...

cantik ek

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

elia,
ahkak dh beli tawwww..
gojesss all of u laling.. =)

budak.kasut.pink said...

u r so gojessss yunkkk!!~
may 4_l_l always bless u..inshaallahh!!~kisah u n i lebey kurang la....T_T..be strong gurl

Rara Nasiha said...

Ouhh, ye. sy beli majalah nie aritu. :)

HazHand said...

wah!!! ala2 retis bai!!!

hana said...

wah..
jd cover girl..
lawa2...
=D

I`mulan said...

cantik ar elia... i like u... silent dosn`t mean wrong kan...

Mulan

.nabella. said...

kak elia mmg cantik kalau bertudung!

mawaddah sufi said...

elia sgt cantik

Bui Junaidi said...

3,3 cantik..*_*

scenenseen said...

love your entry this time around!
keep up the good work.

+ GEE + said...

awak cantekkk....gojes sgt...

hazanis said...

cantik...^^

Noniey said...

SIS ELIA,

cantikkk. saya doakan sis jumpa jejaka yang baik nanti...insyaallahhh ))

Nizam Ijam said...

jd model da :)

FiQa said...

mmg rugi akak tak amek gambar jue aziz tu tau..hehehe...


btw, kekalkan imej bertudung, u look so beauty...

:)

~~MiNaMi a.k.a IejAm~~ said...

dh dptkan dh majalah Nur tu...sgt best..byk info menarik...n yg best skali cover dpn tu...elia sgt sweet senyum cmtu;)

_mauhaha_corner said...

lawanye k.elia.:))

NadyaBubble said...

oh-sem !
tiga-tiga pown omey :P

ummu said...

assalamualaikum Elia
wah cantiknya ketiga-tiga Lia ni.
akak memang suka majalah Nur
macam2 tips ada.masa akak anak dara dulu pun,akak beli majalah ni,sehinggakan kwan2 akak tertanya knp sebagai remaja nak beli majlah NUR.bilaa dah baca bbarulah tahu apa bestnya NUR ni,kan Lia.

Anggun D' Chanteq said...

cantik si elia ni. rugi org lpskan u. bg i u jauh lbh cantik dr si ...... tu. mata dah kero kot. pelik le lelaki zmn skrg tapi jgn lupa ari ni kite buat org esk2 lgi truk balasan yg kite dpt. semua yg indah utk kite.

@dD@ said...

elia ..
cumell ..
makin comey :)

Berudu said...

cantiknya die.....nampak sangat anggun...its good to u move d on so fast..i wish i could do the same thing and b as strong as u :'(

♥S@y@ng ♥ said...

cute...cute sangat....

so singgah la ke blog saya ...

http://sayang1983.blogspot.com/

matahari said...

The girl with you in the picture looks familiar. It's her name hayati?

Blog Widget by LinkWithin