Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Sunday, August 5, 2012

Berbuka ala kampung


Assalamualaikum,

diam tak diam dah 2 minggu kita berpuasa.
sekejap je kan rasa?

tup tup nanti tau tau je dah raya...
sedang saya menggodek hp terjumpalah gambar2 dibawah ni. gambar ketika menyambut bulan Ramadhan tahun lalu bersama keluarga angkat di Kelantan. tahun lepas kan saya still study lagi kat Machang, jadi bila diajak berbuka bersama tu memang saya teruja sangat. makan free lajuuu je aku ni tauu...

terima kasihlah kat keluarga che lah yang sudi menerima kunjungan kite ni.. iolls semangat sangat sampai sanggup travel dari Machnag ke Bachok. seronok sangat dapat pengalaman berbuka dengan suasana tradisional.


diapit si dara dan mak dara, Che Lah (kiri) dan Che Ti (kanan)
bergambor sementara tunggu waktu berbuka



Ni pulak mama kepada Che Lah yang baik hati and treat me very well rasa macam home sweet home je masa kat sana. thank you for making me feel closer to home as possible ;')




with Che Lah or shall i call "cikgu" Che Lah. huhu. sementara menunggu waktu berbuka tu sempat la melayan kerenah anak Che Tie, anak saudara Che Lah si Auni ni. cute gile dan nak kat orang. memang tak ku lepaskan peluang la kalau dengan budak yang jenis tak meragam banyak ni.. hehehe



sekarang dah besar dan makin cantik si kecik ni. cepatnya masa berlalu. dah setahun dah pon..


berbalik kepada juadah berbuka kita.

bila sebut berbuka ala kampung, tak feel la kalau makan atas meja kan..


duk bersila/bersimpuh makan barulah boleh fefeeling ala kampung ye dop?heee

nak ingat menu juadah satu satu memang tak hengat sebab dah setahun kan..

tapi yang ingat ada ayam percik, tomyam, sotong goreng kunyit and macam macam lagi laaa korang tengoklah sendiri..

tempting bukan??

walau selera naga telah menerpa diri, haruslah iolls pose maintain ayu gadis melayu.. anak sapo la ni yeee...

pingganku haruslah dipenuhi segala lauk. rakus rakus.. anak sapo la niiii


walau dah setahun berlalu, kesedapan dan keseronokkan berbuka kat rumah Che Lah ni masih terasa.. macam terasa je ayam percik tu kat celah gigi lagi. aipp.. aipp.. jangan terbawa bawa sangat. puasa wehh.. *telan balik air liur*


apa-apapon terima kasih bebanyaklah kat Che Lan and the family for inviting me. kalau ada sumur di ladang boleh saya menumpang mandi, kalau ada umur yang panjang boleh kita berjumpa lagi.. heheh.. pantun lagi tau!

** Siapa nak dapat advance duit raya RM1000 dari Celcom First Data setiap hari sepanjang bulan Ramadhan ni?(sape taknak wehh??!!) apa yang anda perlu buat hanyalah puchase additional volume ataupun subscribe dengan mana-mana Instanet plan atau Mobile Internet plan, dari sekarang hingga 20 Ogos 2012. untuk maklumat lanjut sila layari www.celcom.com.my



14 comments:

ibh_sue said...

Best kan berbuka ala kampung ni. :))

zainatul abu bakar said...

memang best buka puasa kat kampung, berbuka dengan family dan sanak saudara ramai2 baru best :)

shera haifa said...

sodapnyeee

wanda said...

ohmaii..byknya juadah..:)

yoon da-hyun said...

MALU KITE :) HIHI ... kite budak baru na belajar blog ... follow kite yeah :)

Ekin Kamal said...

eh, kak elia.....baju tadi eh..?


#singgah la jenguk blog saye....ade entry pasal kak elia. :)
http://ikinsenget.blogspot.com/

hazanis said...

owh kak lia ada keluarga angkat di bachok..untung la..:)

maszull said...

assalamualaikum elia....seronoknya berbuka cara kampung ni best2...:)

outbound malang outbounddimalang.com said...

nice post :)
ditunggu kunjungan baliknya yaah ,

alia azmi said...

waa bestnya suasana kampung. kite jarang bukak posa kat kampung. huu. samat bpuasa k.lia !

che'pi said...

berbuka ala kampung... original ... terbaek kan? ..... rindu

Nor Zilla Sensei said...

seronok tau berbuka juadah ala2 kampung ni.. terasa kekenyangan nye..xgitu cik Elia sweet :_)

JeungSoh said...

Mcm umh sy je ni

JeungSoh said...

Mcm umh sy je ni

Blog Widget by LinkWithin