Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Sunday, February 21, 2010

Can you believe this?

Terkejut bila buka facebook ada orang tag I..

Owhh.. bukan lah I ni terkejut sebab jakun xpernah ditag kat fesbuk. tapi agak terkezut+terharu la bile tengok picture yang dimaksudkan ni.




::Pic zaman tok naduk ye adik2 ::


Picture wajah suci tanpa secebis jerawat dimuka.(oh. belum kenal erti compac powder lagi masa tu mungkin.) bila terpandang pic ni, tiba2 terkenang sekitar waktu pic ni diambil. Ketika ni baru lepas SPM. baru nak belajar pegang duit sendiri. kerja part time kat Lovely Lace KLCC. gaji 800 sebulan je kot kalau xsilap. tp masa tu rasa dah besar dah. dapat2 gaji beli hp baru! haha.. last2 back to square one. mintak abah duit blanje..hehe.. atleast I xpecahkan record. setiap hp I beli pakai duit sendri tauu.

Masa tengah sebuk2 kerja tibe2 my plkn's fren, ika text minta pic terbaru. so I pon lari masuk fitting room, snap2 pic then terus send mms pic tu. pastu terus sambung kerja. haha. kelakar sangat bile ingat balik. walaupon bos jarang ada kat butik, tapi dia selalu usha kitorang through cctv. so nak curi tulang pon terbantut. damn those CCTV!

Pic ni diambil sebelum ada hp baru. Pic ni boleh dianggap sangat mahal sebab nak masukkan ke frienster/myspace (time tu xde fesbuk lagi) hanya boleh dengan mms ke email. so pic ni sekeping dalam 50sen ye! huhu. itu la sebab pic frienster dulu2 pic xbyk cam sekarang ni. sampai beribu2.. sampai naik juling nak tengok satu2.. sampaikan pic jiran sebelah punya anak sedara punya selipar putus pon nak amik gambar dan tag kepada 100 orang yang dengan secara langsung ingin memberitahu orang ramai yang "saya seorang yang prihatin".(oh. ini bukan saya).


Zaman tu if dalam friendster atau myspace orang selalu amik pic sambil pegang kertas tertulis perkataan "i <3 U", "Frienship 4eva" , "promote nama bukan dalam i/c " atau yang sewaktu dengannya sambil amik gambar dari angle atas. Mata pulak dibulatkan sedikit dengan muka yang sayu untuk mendapatkan impak "comel".. if pic begitu berjaya diambil, semestinya akan diletakkan di bahagian "profile picture" sebab ia dianggap pic paling market la.. haha.. (oh. ini juga bukan saya)


Ada sesiapa lagi ingat trend2 posing zaman dulu?

10 comments:

Marya Hana . said...

lagi 1. aku x paham trend amek gamba muncong2 kan bibir.haha.

cik ian@aH Lian~ said...

perghhh,
muka belia remaja.
ekeke
masih tetap cantik yang!
sampai sekarang.

AiMiE HaRmELiA said...

Marya : haa..yg tu aku penah buat dulu..xtau nape asal dlm pic je termuncung

cik ian : haha..muda belia remaja gituww.. tapi sekarang tidak lagi..jerawat dh mula memberontak!

zulhilmi bdk blur said...

hahak....
tp still kiut..hihi

sandal kecik said...

hi..br je bc blog awak ari ni..lawak plak tgk posting ni..

kelakar la..mmg pun tren org bergmbr mcm tu ek..huhu

AiMiE HaRmELiA said...

Zulhilmi : kiut la sangat.. hohoho..nak putus urat kentot rasanya


sandal : nape baru baca blog i?? hehe..gurau je.. teruskan membaca ye!

.::: Princess MOMOY :::. said...

haha...best baca entry elia
tapi time u spm siyes dah nampak sweet
dulu gambar tak banyak
HP xde
lagi pun kalau nak amik gambar digi cam pun x kuar lagi kot masa momoy dulu
camera filem jer

Student Perlu Tahu | RESUME
Peristiwa itu masih menhantui diriku...

Nadia Yawyaw said...

wawawah cantik nyerw!~

nurulfatehah said...

kak ya sangat cantik :P sukanya !

nurulfatehah said...

kak ya sangat cantik :P sukanya !

Blog Widget by LinkWithin