Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Tuesday, May 10, 2011

Tak sangka berjaya turun 6kg dah!

waaa... walaupun busy, saya rushing update blog..

tadi baru balik dari pergi makan then ke pejabat pos..

balik tu ingat nak rehat tengok tv, sambil minum air mineral. semenjak 2 menjak ni air mineral la jd my bestfren. sampaikan tidur pon sebelah botol mineral.. nak buat camne, selalu dahaga..

ni nak sambung cerita tadi.. sambil tengok tv ni tetiba keberanian datang menjengah..

keberanian ape tu?

keberanian nak timbang berat badan..

perrghhh.. ngan penimbang berat pon takut ke?

uisshh...jangan cakap la.. fobia kot, sebab sebelum ni penimbang berat selalu menyakitkan hati den ni... benci..benci.. sama ada no tu tak berubah, tak pon no naik...lagiiii la aku fobia!!


setiap kali org suruh saya timbang berat tak kira la kat rumah ke kat shopping complex laaaagiii lah saya takmau... fobia2.. apa nama saintifik bagi org yg fobia ngan penimbang berat ek??huhhu


So tadi ntah angin mana tah tetiba tergerak hati nak timbang berat.. kebetulan kat rumah ni takde sesiapa lagi.. line clear... so naik la saya ke benda alah menakutkan tu.. berdebar-debar dada ni siap naik tu pejam mata lagi.. xboleh blah la bila ingat balik.. hahaha.. then buka sebelah mata pandang bawah.. macam tak percaya, buka lak kedua-dua belah mata..


whatttt???? xxkg????

tak percaya saya turun dan naik semula..

but still berat tu sama macam tadi..


punya lah happy!!! berat dah turun 6kg sepanjang 3 bulan pakai Premium Beautiful ni!

serious tak tipu..




tu pon masa saya kat Uitm Machang saya tak berapa rajin sangat nak pakai PB ni sebab kelas selalunya kelas awal pagi dan sangat malas nak pakai PB ni.. pakai pon dalam seminggu tu kdg2 dua kali je.. since balik cuti bulan Mei ni je rajin sikit nak pakai PB ni..







Perasan juga ada beberapa orang tegur saya nampak slim sikit. tapi ingat dia just nak jaga hati cakap camtu.. sebab rasa secara fizikal macam takde perubahan je.. yang rasa obviously tu perubahan dalaman.. sejak pakai PB ni selera makan dah berkurangan.. cepat je rasa kenyang. kalau makan nasi tu selalu minta separuh pinggan.. tu pon kadang-kadang tak habis







Dari segi bowel movement sangat ketara.. dulu saya ni jenis susah nak membuang.. sekarang almost after every meal mesti nak ke tandas.. it shows a good sign sebab takde la rasa badan ni berat sangat dengan toksik.. body structure pon getting better.. dulu selalu duduk membongkok..now lepas pakai PB and also bila tak pakai pon dah terbiasa duduk straight bersandar..bagus untuk tulang belakang..


Happynye rasa dah turun 6kg dalam masa 3bulan je.. kalau lepas ni saya giatkan usaha dengan bersenam mesti lagi cepat turun.. harap2 dapatlah turun ke amount berat idamanku.. another 9 more kg.. lepas tu memang im the happiest girl in the world lah!!! yihawww..





:: Hope dapat kurus cam time ni semula ::


Saya nak ambil peluang ni untuk berterima kasih banyak-banyak kat kak Munie sebab taja my Premium Beautiful Corset ni.. memang berkesan.. no doubt! so, kepada anda diluar sana yang pening tak tahu camne nak turunkan berat badan dengan mudah, sila lawati website dibawah ni.. don't worry, kak mun ni menyediakan plan bayaran ansuran.. for more info go to this link

http://house4beauty.blogspot.com/



p/s: sorry, terlalu excited sampai tak sempat nak upload pic terbaru full body.. lepas ni bila my sis dah balik siap la dia jadi mangsa saya..hehehe.. insyallah later i'll upload my latest pic..

32 Surat Layang:

Nini Hartini said...

sweetnya elia bertudung...

GamUHU said...

6kg? peuwit! peuwitt!. oppss! jangan marah apek. :D makin comey la cik elia pasnih. hakhak!

http://keleboqmaneh.blogspot.com/

cik zilla said...

gamba bawah tu kurus sangat la..tak cantik.. skang ok... sesedap rase.. :D

misslysaemilia said...

u kurus ke gemok ke chantek tu ttp ada!:)

Mar said...

tgk yang pic atas 2 dah okey dah,.still cam 2 pon dah elok,..


cute jugak akak,.:)

yaya said...

aikk kak elia
xkn nk kurus mcm dulu2 k0t, nmpak cam sakit je
yaya rsa cam skrg p0m dh ok..

tp yelakn, masing2 ad pndpat n kemahuan sndri..harap impian 2 tcapai

Elia Si Jejariruncing said...

hartini: tq..

gamuhu: ;p

c.zilla: yeke? xpe..aim je tinggi2..xsemestinya dpt capai ;p

emilia: wahh..xde maknenye la..xsantek pown

mar: ok ke? nk sikittt je lagi..hehehe

Ummiamsyar said...

mcm nk try la lepas bersalin nnti... dh nk masuk anak kedua baru sedar diri badan dh beso mcm tractor.. ayooo!!..

PinkLuscious said...

wah2..usahe2 lagi! sampai dapat yang idaman hati kg nye..hehe.. :)

MoshiMoshi said...

amie u lagi comel kot tembam cmni sikit. kurus ok gak but make sure pipi tembam. comel. hehehehe. i really hope i can jadi gemok sikit. hehe

aza shafiza said...

sgt eksaited kn bila tengok berat da turun.sy pon agak malas nk pakai PB ni,especially bila da terlambat nk g keje.tp yg bestnye PB ni bley curve kn body kita...

nuruαshiα ♥ said...

hari tu nuru jumpe elia ngn KP kt KBMALL tyme tu korang msk POh Kong.. wawhh mau beli cincin kaa?? ehhehe.. BTW< u look nice dear.. kurus or gemok..cntek sokmo..!! :)

Syaira Kayy said...

wahhh 6kg? byk tu :))
tahniah ye :D

wana_abdul said...

wahwah....keep it up....sweetttt elia

bella pinky said...

cntiknye pakai tudung ;)

Diya Edhayaa said...

nmpk perubahan la elia!!! slmt kurus smula... :D

Nadhirah Ahmad said...

sy pkai pb sjk sklh mngh lg. tp just nk suggest. pd kak elia. kalau akak mkn produk green fit, insyaAllah lg cpt trun. PB dr sgi luar. Green fit tu dr sgi dlmn. so, lg cpt turun

Nur -al- Ain said...

hai elia,, ;)
kite baru try PB,tp kan rase sshhh nye nk pakai.. esp long bra. sbb cangkuk kan kat blkg, if tak keberatan bleh tak elia bg tips skit care sng nk pki PB ni ;) plzzzzzz

nanakimie said...

tula,kan nana da kata,hehe..kamo nampak slim da:)ala,comey da tu...pic dulu tu kurus sgt,he

nama.aku.lynn said...

yaa.u look great!like like. ;)

♥CIK SHA♥ said...

jangan la kurus sgt..skang ni pun dah cantik dah..sedang2 je..btw, elia sangat manis bertudung..suke tengok..^_^

munn said...

cayalah elia..good job dear..9kg more to go..chaiyok2!!

hidayah sapidih said...

bestnye..jeles sangat..nak jugak kurus dan turun berat. Saya ada tag cik Elia taw dalam blog saya. Tak pe kan??hehe

jaa64 said...

allllllllaaa
besnyer dia da turun..
nak jugak!!!!

btw, kurusnya u tgh drive tuh!!

misslysaemilia said...

xchantek? kalau x, xdela u ex model kan kan kan? ;)

Mrs Hakim said...

Elia..akak nak mintak izin ambik testimoni elia pakai pb ni..Boleh tak dear?? :)

KuNanGKuNanG said...

jelesnye...sy 3 bulan br turun 2 kg..huhu

amey said...

try dis one..cpt kot trun berat.. http://softfea-orange-fibre.blogspot.com/

Kimmy Kazuma said...

sy pun bli jugak premium beautiful tp 'bercintaaaa' sangat nak pakai. tp Elia mmg nmpk mikn slim. Tahniah2;)

~aziefariza~ said...

salam elia...boleh pinjam testimonial PB u? it is really interesting..

♥syafizahsaat♥ said...

elia , mohon share entry yg ni ye ..

akufarabiniadie said...

bagus elia!! sy suka tengok semangat diri awk~

Blog Widget by LinkWithin