Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Monday, March 19, 2012

Melawat ke office Nuffnang


Dah lama dah sebenarnya saya dapat jemputan untuk ke office Nuffnang ni.

tapi al maklumlah teman busy memanjang asyik postpone je. penuh draft inbox ni dengan entry lama. takpe la kite update one by one k?

haritu masa dipanggil untuk ke office Nuffnang ni memang teruja gila lah kan.

nak tahu juga camne rupa office kepada company yang telah banyak berjasa kepada wang saku saya yang alhamdulillah tak putus putus ni.



suasana dalam office ni memang tak dapat digambarkan. selesa walaupon agak padat dengan computers dan pekerja(or shall i call the Nuffies). suasana tempat kerja yang sangat selesa. sangat colourful. membangkitkan suasana ceria. rasa macam kerja kat company Disney or Pixar je. the best part diorang siap ada macam relaxation room lagi. dalam tu siap ada macam macam jenis games. syokk ohh tengok.


bilik meeting diorang pon menarik dan tak macam normal or conventional meeting room. diorang punya memang sempoi dan rilex je. duk atas bean bags! gile best. rasa nak apply keje kat situ je ;p




This is their macam guest book tp dalam bentuk wall. sape sape yang pernah datang akan dapat tinggalkan jejak kat board ni. boleh conteng kat kertas "i was here" ke "Nuffnang rockss!" ke or apa2 jelah.. kat board ni kite dapat tengok sape golongan blogger otai yang dah pernah jejak kaki kat office Nuffnang ni. ramai oohh.. aku sangat ketinggalan -_-"



*teruja* kite pon dapat conteng2 jugak.. yeay!!



Nanti kalau korang dapat peluang lawat office Nuffnang ni look for my ugly handwritting kat board ni tau!hehe..


But best of all, saya dapat jumpa Timorthy Tiah atau Tim. dia ni founder of company Nuffnang ni tau.. dan dia juga sangat famous dan dikenali sebabkan video super awesome and sweet "wedding proposal of the year" yang mendapat perhatian ramai termasuk Ryan Secreast!





Tim ni such a nice guy in person. very humble and cheerful. manalah tunang dia tak cair kann ^_^.. dekat office dia pon penuh pic of funny quotes dari 9gags ni. sumpah gelak je baca kat sekitar office diorang ni. a very relax and fun atmosphere.

teringat when i was introduced to Tim by Thara that day...

" So Elia, this is Tim the founder of Nuffnang."

Dengan nada yang warm and friendly with senyuman sampai tak nampak mata Tim sapa ;


"Hye Elia. u Jejariruncing right? I was the one how found your blog as i was browsing the net and i find it very interesting. So i asked Thara to contact you. nice meeting u yaahh.."

Wwoooo wordd???!! Tim himself the founder of Nuffnang yang found sendiri blog guee yang hado ni?? sangat terharu hokeyyhh..

saya pon mula la terkemut kemut tersipu malu. Rasa nak jerit je time tu "Arrgghhh Tim! i love the way u propose to your fiance.. sooooo romantic lah and funny at the same time. where you got the idea ahh? @_@!! "tapi.. tapi haruslah mak jemah maintain ayu dan senyum sipu dan mengucapkan terima kasih sebab sudi jemput kite yang tak seberapa ni ke office dia yang best lagi comfy tu.. kang buat kang dia fikir pompuan meroyan mana pulak la yang aku jemput datang ofis aku ni.

Whatever it is memang peluang melawat ke office Nuffnang suatu pengalaman yang menyeronokkan. paling tak boleh blah baca notis kat door bell diorang.. kalau sesiapa datang jangan lupa baca tau. sure tergelak-gelak je then terfikir nak tekan ke xnak doorbell tu. creative!(sorry..lupa nak snap gambar XP)



22 comments:

♥cikmOt♥ said...

bestlah dapat p sana...
kami yang blogger picisan ni entah bila la dapat merasa p sana

~AmyLiana86~ said...

bertuahnyer...

azam said...

;) nice....seronok la jalan² dan berkenalan dgn nuffies

Puan Gojes said...

yup. btl kata cikmot..tapi tak pe, we sokong elia je la..wa..mesti bestkan, dpt ofic mcm tu. mesti tak tension punya. :)

Cik Cyida said...

Wahhh!!
bestnye elia.. (:

adieha said...

tak brp phm dgn ayat yg elia tulis, "manalah tunang dia, Meme tak cair kann".

elia ingat name tunang Tim tu Meme ke? name tunang Tim, Audrey la. 'Meme' tu merujuk pd image2 yg Tim gune utk nak propose kat tunang dia tu. :D

Cik Cammy Lia said...

sy lak yg nangis..terharu gile tgk video dia.wahh bestnye laki romantik mcm tu..pompuan tu comel gile..mmg sesuai ngn laki tu

Elia Si Jejariruncing said...

cikmot, amyliana, cik cidya: insyallah ada rezeki awk pn akan ke sna :)

puan gojes: tulah.. xtension sgt la keje tmpt best

adieha: oppss.. sorry my mistake. thanks for correcting ;p

EG said...

Bestnya. Dapat jemputan tu.

nenek said...

bertuah nye , tahniah ye . urm bile nak merase tah. haa ni teruja pasal pic xamik eh :D

are_lin@yu said...

beznya..untung elia..;-)

I`mulan said...

Nuffnang memang best... Lagu Thousand Years lagi best... Elia superb... vote for u.. hhee

puteri cahaya. said...

wah; untunglah..

Shahrul Hairy Shaharuddin said...

Best kan? persekitaran kerja yang kondusif dan tak terikat macam tempat kerja yg selalu kita tgk..

Nuffnang is the best!=)

Munirah Rafiuddin said...

seronoknye....
smbl2 2 singgah lah di blog sy...
jgn lupe ek....

cik pip said...

wow!!
best giler smp ngis ak tgk video tu..adoi...too romantic! :D

Nyamuk Terbang said...

wah bestnya dpt lawat

CeriterakuHikayatkuDongengku ^_^ said...

untungla kak elia dapat jalan2 sane-sini..
kita always support akak!!
ALL THE BEST IN YOUR LIFE!!
:)

Fid"s said...

nice...
mesti best

Cik Muda said...

teruja baca...!

Miszz Miza said...

untung la boleh pergi situ .. :)

Masya said...

bestnya dapat pg masuk company nuff... sy ni nuff nak singgah blog pun jarang².. sbb picisan jerkan..

Blog Widget by LinkWithin