Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Friday, March 2, 2012

Balik cuti dengan kejakunan


Fuhh. setelah bertungkus lumus berhempas pulas dengan assignments, presentations, tests yang berderet deret sampai pecah rekod tak tidur dekat 4 hari.. akhirnya dapat balik KL untuk cuti study week. balik kejap pon jadilah kan?


hehe. ni belum final lg dah all out camni. papepon bila dah all out ni kenalah rilek skit kan?



so pulanglah daku ke kampong halaman. ke Kolumpor la kekdahnye. mak jemah eh silap, kak jejar kau ni kalau balik kolumpo kak jejar suke naik bas Sani Ekspress. sebab keselesaan. walaupon dalam bas travel 7 jam pon tak dapat nak tidur sangat sebab memang jenis susah nak tidur dalam bas ni.



Haritu (beberapa kali gak la) saya balik dapat bas yang special baeek punya. ada tv screen kat every chair. siap dengan earphones and plug yang kite leh buat nak charge hp ke laptop ke. memang kak jejar suke la kan benda benda gini.

masa mula mula masuk tu jakun sekajap. tapi kak jejar haruslah jaga imej yang ado ni. haa.. matilah muntoh ijau semua ;p takkan la kak jejar nak tunjuk kejakunan yang melampau ni. kan? haruslah kak jejar explore la menatang ni dengan penuh sopan santun.


*sila bayangkan muka konon macam dah biasa je (harus maintain cool)main touch touch screen ni. padahal dah macam beruk dapat bunga dah akak ni*


(snap gambar pon toleh kiri kanan dulu. malu la kalau orang tau kite ni jakun sebenornye)


Bukan ada movies je. mp3, video games, other info dan yang terbaek siap ada surah-surah al Quran lagi. kerlass kan jah?




mujur seat sebelah tak ada orang. passenger tu naik atas sebab taknak duk bawah. ntah taktau la kenapa kan. lantak deme la. kite pon apa lagi? snap2 la macam doniya ni ana yang punya! hahaha!



tapi yang tak berapa bestnya kadang-kadang cerita yang kite tengok tu tak full pon. tengah syok syok layan movie, tup tup dah abes. macam dia tak copy penuh gitu. memang potong betullah kan. papepon bagus gak la inisiatif syarikat bas Sani express ni. service pon bagus, tempat rehat ok dan selesa cuma harga makanan dia tu macam makan kat foodcourt KLCC lah plak kadang kadang tu;p


walaubagaimanapunkannyepunhadoiiyai,.... Sani tetap dihatiku ;)


27 Surat Layang:

Ummi Dania Yasmine said...

mahal ke tambang bas ni kak jejar?

ummiarissa said...

oh..bestnya bas ekspree Sani tu...berapa hinggit ye tiketnya?akak pun baru tau ada bas secanggih ni...

wie said...

bas sani memang selesa, tp yang xbestnya memang tang foodcourt dy, dhla makanan tak banyak pilihan, cekik darah pulak. mencik! huhu

'Aisya Salim said...

Kerlass kak jejar kitew. Harrr

shark said...

uik..
cmbest jer bas sani ni...
dh macam naik flight nie.

syirah_8920 said...

boleh saya tahu awak naik sani ekspress yang class apa..

Cik RoSs said...

Wow...best jugak bas sani ekspress ni ye...Class gitu!!Mantap laaa...

Mai join segmen saya..

http://rossmerahjingga.blogspot.com/2012/01/segmen-aku-ada-blog.html

syana mizwateva said...

sani memang best...memang pujaan hati la jugak..hehe...biasanya dr Kl ke Kb rm40 jerk..:)

Miss Mira said...

bez nye dpt blk..mkin maju bas skrg..da lme xblk naik bas...

~cAhAyA kEmUL!aAn~ said...

bas sani dh ade tv??jelez2..
dlu2 naek sani dr KT ke kajang xde tv pn..bas faveret 2!!

Miss Anis said...

xpenah ag naik bas yg cm ni.....best la lau dpt naik...

Wan KuntumSari said...

sllu gak naik sani ekspress blik KT... tp teman idoknya pernah dpt bas canggih camtu..

Miss Sunshine said...

wow... bestnya!! ni yg rasa nk balik naik bas sani ni...

ishiko said...

waa.. tulaa.. best baus sani exspress ni.. selalu xsmpt naik, tiket habiss.. habiss habiss -..-'

Nyamuk Terbang said...

lpas nie kalau blik kna naik sani gk lah

ai shah zawani said...

new follower. :) wahh. balik guna bas sani express ye. next time klu sy balik pun nak try la jgk. :)

Siti Nurhuda Husna Zulkarnain said...

Wahh bestnya! Tak pernah pun naik bas ada TV(?) sorang satu. Yelah rumah dekat je dengan Uni. Naik bas pun, tingkap bukak punya. Hehe.

Pssst : Cik Jejari Runcing, saya jejari montok(?) follow blog kamu~ =)

maya diana said...

hahaha...dengar cerita ada pramugari bas eaa...elia kalo ada cerita menarik post sini jugak2 http://rakanblog.com . yerkk...hepi sokmo

CeriterakuHikayatkuDongengku ^_^ said...

haha..da macam kapal terbang pulak kak..
bestnye bas ade tv..
mahal tak tambangnya??
bas dia semua laluan ke ade?
utara,selatan,timur barat??
kalau ade..nak merase la bas ni.. :)

che'pi said...

wah... dah lama sangat sangat tak travel ngan bas... erm.. mcm menarik la pulak... From Kelantan To KL ke ?

Fid"s said...

hamba suka naik bas. Drive kereta penat jugak.

Spudin said...

untung la dap[at balik...follow sini ...follow melayang terbang balik study week :D

mizlynaibrahim said...

klau g kuantan ade x?? 22nd neh nk g kuantan....

the fabulous stuff said...

"Ramai orang sanggup habis RM1000 untuk beli gajet seperti
Iphone, Ipad tapi tak ramai yang sanggup melabur RM290 hanya untuk Quran Digital ini.
Anda berkira untuk akhirat?"

KLIK >> http://bit.ly/AL-Quran

AfiZzieL said...

wah... kalo sy pon jakun jugak..hihihi canggih2 bas sekarang nie..

AfiZzieL said...

kalo sy pon jakun ye ar canggih2 bas sekarang nie..

Miszz Miza said...

dah lama x naik bas. x sabar nak abis sekola pergi uni.

Blog Widget by LinkWithin