Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Tuesday, March 27, 2012

So sweet. Lamaran paling romantik abad ini!


Salam sejahtera saudara saudari cikeboom cikeboom..


Siapa sangka dalam kesibukkan menelaah pelajaran untuk menghadapi peperiksaan akhir semester ni saya dikejutkan dengan kezutan atau kejutan lamaran paling romantik abad ini!


Bayangkanlah.. sedang saya sibuk study, my friend Bella offer makan jajan(snack) yang dia ada dalam simpanan. sambil menelaah perut pon haruslah lapar. jadi sambil mengisi otak, kita kena isi perut jugak. bak kata pepatah pucuk dicita ulam mendatang ;)



jajan atau bahasa saitifiknya cikedis yang dihulur disambut mesra oleh ku tanpa menjangka apa bakal berlaku...


sedang kusyuk mengunyah, rakan ku Bella berkata sebaik melihat suatu bungkusan kecil disebalik timbunan jajan tu..


" EEhhh.. kak Ya! waaahh... romantiknya! sape lamar kite ni?? "


sumpah tak sangka dalam jajan yang kitorang makan ni ada terselit cincin mainan. malam tu memang berdekah-dekah la kitorang gelak. geli hati sampai ktorang buat konklusi mungkin tokey jajan tu nak melamar bella tapi malu sebab dia asyik usha dari jauh je tak berani nak bertegur sapa. so dia pon masukkan cincin tu dengan harapan dia dapat buat lamaran paling romantik dan mengalahkan lamaran Timorthy Tiah. huhuhu ;p



Untunglah kau bella tokey jajan lamar.. so sweet! ;p


kak jejar yang kepochi ni pon nak try juga cincin tu. besar saiznya. maksudnya bukan ditujukan untuk saya.


so duk je diam-diam -_-"


So buat lelaki-lelaki di luar sana silalah fikirkan cara creative untuk melamar pasangan anda. im sure she gonna love it! ;)

*teringat zaman kanak-kanak dulu sanggup beli jajan sebab nak dapatkan mainan kat dalam tu ;p



Dan buat anda si gadis-gadis yang telah berkawin atau bakal mendirikan rumah tangga dan ingin menjaga kecantikan luaran dan dalaman, bolehlah berkunjung ke website Beautyalives Enterprise yang menyediakan pelbagai jenis produk kecantikan dengan harga yang sangatlah berpatutan. silalah lawati juga Facebook Fanpage mereka untuk mengetahui perkembangan terbaru.


menyelesaikan masalah keputihan, 'berbau', senggugut,period tidak teratur and mengetatkan smula dengan kadar segera



menghilangkan garis halus di sekitar bawah mata,lebam hitam di bawah mata, dan melambatkan proses penuaan

membersihkan dan menanggalkan sel kulit mati, blackheads dan whiteheads, mengecilkan pori-pori, memutihkan dan mencerahkan kulit muka.

Email mereka di beautyalives@gmail.com

32 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

Oh hooo..sweet je kan?kalooo la dpt mcm tu..hehehhee...

Pieh Rizfie said...

hai jejari runcing..laaa entry wat spoil je tau..ingtkan dh ade pganti...hehe
http//:pieh-sigadisbiru.blogspot.com
hope elia sudi tgok2 blog kite tau

azam said...

sweet...kalau betul².....seronok kan

shark said...

waaa
bertuah betul dapat..
cantik lak cincin tue..
mesti pekerja jajan tu termasuk cincin tu:p

Farhana Ahmad said...

hehe..sweetnya... tauke jajan pon boleh...

Mar Mansor said...

toksah susah2 perah otak camne nk melamar ank dara org..g je jumpe mak bapak diorg..risik terus..lg afdal..

Oshin said...

cantik gilosss cincin jajan tu hahaha untunglah ada orang buat suprise nak melamar wakakaka

Aida Roslan said...

haha mmg sweeettttt sgt2.. =)

taty nadiah said...

terbaekkk!

nana kamarul said...

hahaha. Just imagine kalau betul tokey tu yg letak. That would be sweeet and creepy at the same time :P

suzie rahman said...

salam elia..terkezut ingt elia yg kna lamar.well..dengdang pon ok :)

Yeah, saya! said...

salam..
1st time comment..
website beautyalives ni not found pulak.. why? berminat yang blackheads whiteheads pny product tuww.. hee. TQ

keli menari said...

amboi,beruntung nye!hehe.
aah dulu suke beli kopok yg mesti de hadiah.

Aisumi Chan Kawa'i said...

romantik ah kalo betui2 dilamar mcm ni :P

adza irdawati said...

hehehe pada yang belum kahwin tu pun boleh le ambik idea ya ni untuk melamar.. tp jangan sampai kekasih tak jumpa cincin yg disorokkan sampai tercekik cincin sudah le ye hahahahahaha

Aida Azryn said...

hehe. cantik cincin itu. =D

Pn. Sheila@CC said...

hehe... surprise! dlp lamaran dlm jajan kan... klu anak ps mesti suka tu...

KuNanGKuNanG said...

he3..dulu2 ada gula2 yg ada ltk cincin camni..

maszull said...

assalamualaikum elia....wah so sweetnya dpt cincin lamaran dlm bungkusan jajan tu yer...:)

amira said...

ingat kan ade orang melamar akk .. hiihi :)

[WANI_mn] said...

laaa.. ingatkan dari sapa la tadi.. haha

izahmokhtar said...

cantik tu cincin tu . . harge 20 sen yg bmakne .. hehe . .
sy dulu pon sllu gak main tikam2 ni. . hehe..sllu beli kuaci yg plstik hijau tu r . . sbb ade dpt duit lam tu . . tp yg sllu dpt

TERIMA KASIH . . haha

rainnyberry said...

haha.ingat betul betul someone lamar kak Elia tadi.=)

Fid"s said...

hampeshh...
ingat cerita dilamar betul2 tadi

Noie Chan said...

terkezut jugak. ingatkan betul2. haha.

pAri-ParI tErbAng tiNgGi said...

:)

NadyaBubble said...

Haha, sweetnya :P

Eza Boom Boom said...

suruh cik bella tu simpan.. hihi. kenangan tuu.. :P

mummy_icha said...

habuk cikedis masih di tangan =D

Miss Anis said...

nk beli gk la mna tau kalau2 toke kedai 2 nk lamar letak cincin dlm 2...hahhaa

Lina said...

teringat ms zaman budak2 dulu taun 80an klu g kedai beli jajan gula tu (skrg ni bentuk bulat) dulu2 mcm stick...klu beli tu mesti ada percuma cincin mainan...cute sgt

hai elia...salam perkenalan

selama ni sy silent reader je ;-)

glammore closet said...

sweet gillerrr

Blog Widget by LinkWithin