Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Tuesday, January 19, 2016

Apa Motiff Kau??!








Apa motif semua perihalku ditanya pada adikku lagi
Apa motifmu menanya dimana ku menetap sekarang
Apa motifmu menanya dimana ku bekerja sekarang
Apa motifmu menanya bagaimana keadaan ku sekarang
Dimana dan bagaimana, tentulah yang terhebat

dimana hak mu, soal status ku kini?
dimana hak mu, aku sudah berpunya ke belum?
dimana hak mu,dengan siapa aku sekarang?
dimana hak mu mempersoalkan latar belakang teman-teman ku?
dimana hak mu mempersoalkan tahap serius hubungan kami?
Siapa mereka, dari mana asalnya hak keluarga sahaja untuk dipersoalkan
Soal kacak atau tidak orang itu yang ditanyakan,sudah tentulah lebih kacak jika menghargai wanita di sisinya

Perlukah ku hebohkan pada semua,adakah kami serious dalam perhubungan? Berkahwin atau tidak, adakah yang mahu sponsor majlis 3hari 3malam?
kalau ada, silakan bertanya soalan- soalan panas

“alaa.. kita lelaki sama lelaki, tak perlu berahsia.. come on, bagitahu je la “
Bekas peminat ternyata kecewa dengan 
sikap peribadi bekas hero yang pernah disayanginya dulu. 
terkesima memikirkan apekah hak bekas idolanya itu. 

Tak perlu bertanya tentangku lagi. Kerna waktu yang ada untuk kau bertanya khabar dan keadaan ku sudah lama berlalu. tak perlu sampaikan salam kau padaku. kerna salam itu sudah tiada makna bagiku lagi.

Sebaiknya jaga sahaja hubunganmu dengan isteri dan anak anak. Mereka lebih memerlukan perhatian. Dan didiklah anak-anak supaya menjadi anak yang soleh dan solehah. Jauhkan diri dari tergoda dengan kemewahan dunia dan hargai orang yang selayaknya 

If u really are regretful with what you have done, be a gentleman and come face your fear. Bak kata omputeh, u’ve made your bed – now lay on it!

17 comments:

Salina@IbuAqil said...

Hurmmm nak jgk tggl komen kat sini..
Motif dia?!
Dia pun sendiri sbnr nya tak tahu apa motif dia..
Msh mencari2 jati diri sendiri kot..
Agaknya lah..
Abaikan je dia..
Happy tueday dear..

Nor Afidah Bte Che Azmi said...

siapa yg pernah dikecewakan pasti memahami apa yg Elia rasa dulu.Fida pun pernah rasa jugak..Sedih dan rasa dunia kelam selama setahun.Bawak diri hinggalh Allah pertemukan dgn suami sekarang.

Dalia Hassan said...

Dah kenapa dia tu? Baru sekarang nak menyesal?

oshin said...

sama situasi kita bila ex dah kahwin dengan 'pengganti' tetiba datang tanya hal kita....motif sangat! hehehe abaikan je elia...mungkin masa tu tetiba datang rasa insaf dan teringat balik perbuatan melukakan hati orang lain dulu...

Nor Adzwaty Rokkafella said...

Sabar sis...buat tak tau sudah...apa yg berlaku tu kan semua ada hikmahnya, sabar ye sis

Rizziela said...

mcm kenal ajer

Munirah Rafiuddin said...

sabar sis...

Nor Afidah Bte Che Azmi said...

ramai sungguh penyokong Elia..dulu Fida pun minat dia gak...tapi sejak peristiwa Elia..terus tak suka dia..Hahahaha..

babexo said...

dia rindu u lah tu
padan muka dia jangan layan
muahahahahahaha

Chooyaya! said...

Be strong Elia. Sebenarnya manusia bila dah ada diatas memang akan cepat lupa diri. semua ni jadi, as i expected. bila dah terkenal, lupa asal usul and siapa yang susah senang sama2. tp jangan risau, Allah tu maha adil. tak kena dekat dia, kena dekat anak cucu dia.

mashi said...

wow panas2... boleh masuk melodi ni hihihi

Misz 'R' said...

Ignore and live ur life to the fullest..

Aslyna A said...

alahai..yup,ignore je.
cakap kat orang tu move on bro..*flip shawl

Azreen said...

Sabar elia..

ayunie ramli said...

Kak ya.. Bio je lerr. Dia tgk kak ya bleh move on, dia jeles la tu. Memang zhirnya dia lg 'advance' dr kak ya. Tp people kan.. Sometimes they feel aint enough. So, kk ya chill ok? Take care..

Unknown said...

Elia,sama macam situasi saya...ex suami saya dtg balik konon nak berkawan..add suami flm fb,pastu suami removed..add saya,saya removed than add suami saya lagi,suami removed..than add lagi suami.lastly kena blocked..sy pn xphm motif dye.dh kawin,anak sorang.hidup je la dgn family sendiri..ney nk amek tau pasal life org nape..sy dh cuba husnuzon..tp tu la.x tahan tgk peel dye..elia,husnozon ye..insyaallah.u deserve for better.

acha khairunnisa said...

so do i...mcm tu juge kena...hope elia will move on k

Blog Widget by LinkWithin