Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Wednesday, January 27, 2016

Goodbye Sime Darby



Assalamualaikum.

Rasa macam sekejap je masa berlalu meninggalkan kita.
Tup tup dah setahun dah kerja under Sime Darby.

Macam masih sedar di ingatan waktu ditemuduga haritu.
Interview pagi, petang dapat call.
Esoknya pergi medical checkup, lusa dah start kerja.

Macam macam suka duka sepanjang bekerja di sini.
tapi paling sayang dan sedih nak tinggalkan colleagues kat sini.
Paling aku akan rindu kat Cheq Hanie yang suka berceloteh


Bulan ni merupakan bulan terakhir Elia kat Sime Darby ni. hehehe. nak beralih angin.
Dapat better offer so tiba masa untuk ke company lain.




Bila dah nak exit dari company, kena isi survey. haishh.. macam macam perasaan timbul masa nak isi exit survey ni.. sayang tapi hopefully its for the best. for a brighter and better future. hehehe


Paling terharu bila rakan sekerja siap buat small jamuan farewell untuk staff yang nak berhenti bulan tu.


Paling comel siap ada kek lagi!*habuk masuk mata*


Satu petang tu lepas waktu kerja dipanggil staff berkumpul sambil dijamu dengan jamuan yang dihostkan oleh mastermind - tak lain tak bukan Cheq Hanie kita ni

Dia lah orang paling rapat dengan Elia kat sini. 
Dia lah pendengar setia, dia lah penasihat peribadi, 
Dia lah tempat nak mengadu masalah, tempat bergossip, tempat nak bergurau senda.
Dialah kawan, dialah kakak and dialah kak yong aku kat sini. dont play play ahh.. hahahaha!

Im totally going to miss this place and these people here. 
Hope I'm making the right decision for my future.  Amin




3 comments:

HANIEZAFRI said...

perginya seorang insan bergelar sahabat...oh tension bila dipk kan...sob..sob..

Nana said...

wah bestnye dapat offer company lain yea
zaman2 skang ni kan susahnye nak cr keje lain
rasanya dekat 2 thn cuba2 juga utk cr keje lain
tp blom ada rezeki nampaknye
xpelah stay je la keje kt setiwangsa yang kucintai hahaha
pst...awk pon orang setiawangsa gak kan, klw xsalah la eeghehe
tq singgah blog akk yea..
tetiba heksited orang pemes komen kt blog kita hahahah

Liniey Nor said...

good luck kat tempat baru ye akak :)

Blog Widget by LinkWithin