Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Wednesday, January 11, 2017

Me and my monkeys


Haa.. seperti yang dijanjikan, nak sambung cerita semalam...




punyalah bahagia tengok macam macam jenis 
binatang sampai naik juling mata.. hehe


tapi pengalaman paling best bila dapat witness dan beri makan kepada these monkeys.



Silverleaf Monkey. sejenis spesies monyet yang masa baby 
bulu dia warna oren. tapi dah besar jadi silverish.. 


tu yang dikendong tu si anak. oren kan? 
mula mula saya pelik jugak sebab ingat dia amik anak angkat ke ape.. 
rupanya memang spesies mereka macam tu.. amazing kan?




anak dia ni punya melekat kat mak masing masing macam magnet. 
jangan harap la nak lepas. kemain kuat dia bergantung. 
haishh.. geram je tengok.. rasa nak culik bawa balik je.. hahaha.. (harapan!)


I dont know why but I always have a soft spot for monkeys.. 
binatang lain takde pon terasa nak bela.. 
but monkey.. arghh.. minat sangat! 
tapi belum ada peluang merasa nak bela..




So, bila ada peluang nak tengok dari jarak dekat dan 
beri makan mereka ni.. memang tak lepaskan peluang!


tapi dorang ni.. dari seekor terus datang berkerumun.. biasalah.. free food!


siap ada yang melompat nak rebut makanan dari tangan kita! terkezut hakak..






semua dah biasa tengok manusia agaknya.. 
rileks je melepak atas divider jalan.. 
like nobody business!




macam macam makanan dijual untuk nak bagi makan kat monyet2 ni.. 
bagi makan pisang, kacang panjang. ubi keledek n roti.

pendek kata diorang ni memang tak memilih makanan lah.. senang nk jaga kot..hehe


tapi kan.....

ada satu spesis beruk ni yang rare sikit..
sukar ditemui.. satu dalam sejuta..



yang paling cerewet bab makan..



ni namanya spesies beruk albino berwajah hitam..hahahaha *larikkk*


kemain mesra skali dengan spesies beruk yang lain ye.. 

jejak kasih barangkali.. hahahhaa... ;p




No comments:

Blog Widget by LinkWithin