Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Tuesday, January 10, 2017

Melihat binatang @ kuala selangor


Disebabkan haritu seronok sangat kena culik dan dibawa melihat keindahan makhluk ciptaan Tuhan, kali ni kami ke Kuala Selangor balik. sebab haritu macam tak puas separuh hari je kat sana.


dalam separuh hari tu pun dapat tengok helang diberi makan, sempat pekena air kelapa muda, dan malam pulak dapat tengok kelip kelip first time di depan mata. Malam tu, lepas dinner seafood terus gerak balik KL. dah kata short getaway!


rupanya banyak lagi tempat tarikan kat Kuala Selangor ni..

Sebabkan tak puas haritu, saya request untuk dibawa ke sana balik. hehe. yelah.. haritu surprise. ni pergi sukarela ;p


haritu gerak petang kalau tak silap. takpun lewat tengahari. kali ni pagi pagi dah gerak ke sana. sebab panjang itinerary haritu.. hehehe


first stop : Naik tram 
(ntah betul ke aku sebut ni main petik je malas nak google..haha)








Naik menatang ni best.. rasa macam masa kecik dulu naik masa kat Zoo Negara..hehe.. syok!


kat sini banyak la ikan air tawar dipamerkan. macam macam jenis dan spesies



ada akuarium indoor dan juga outdoor




dah puas tengok ikan, kita tengok binatang lain pula







amazed with this albino peacock

we were having a "moment" there.. hehe

for me ayam ni sangat rare sebab macam ada rambut belah tengah. tak abis2 berkokok je dia





suka tengok burung merak. sekali dia kembangkan ekor/sayap dia.. perrrhhh.. terkesima japp



memang terasa macam pergi mini zoo or some sort. banyak binatang yang kita tak nampak hari-hari  kalau kat kl.. tapi bintang yang Elia jumpa dan interact lepas ni memang awesome!

binatang ape tu?? cuba teka..

nak tahu?? nanti next entri kita story..

No comments:

Blog Widget by LinkWithin