Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Wednesday, February 19, 2014

Pengorbanan seorang bergelar bapa



Gambar di atas ni Elia ambil masa keluar dengan my mom haritu. Manalah aku tak jakun sekejap bila tengok dengan mata kepala kita sendiri sebiji motosikal yang keluar dari sebuah sekolah. kelihatan seorang pak cik dengan 5 anak menaiki one single bike! bayangkn satu motor naik 6orang. 2 orang anak kecik dalam lingkungan 7-10 tahun duduk kat dalam bakul motor tu. Yes. you tak salah bacaa. DUA org budak dlm basket motor tu

UNBELIEVABLE?! BELIEVE IT! (dah macam tagline Ribley's Believe it or not plak ;p)

Tapi baguslah pak cik ni. tak membeza-bezakan 5 anak-anak dia. semua merasa naik motor dia. takde lah dia nak suh sorang jalan kali ke yang kecik naik motor ke. lagipun seorang bapa ni perlu berlaku adil pada semua anak-anak dia. dalam hadis pon ada sebut pasal ni.




Dan mungkin juga dia nak jimat. harga minyak kan dah naik, so dengan naik motor, bole jimat. who knows?

papepun rasa terharu bila tengok benda-benda camni. terfikir tentang tahap pengorbanan seorang bapa ni. tak membeza atau tak melebihkan mana-mana anak and how far they can go to fulfills the needs of their children.

siapa kat sini pernah nampak orang naik motor berenam macam ni?



No comments:

Blog Widget by LinkWithin