Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Thursday, February 20, 2014

PERINGATAN: Lady Drivers, Sila berhati-hati!


Perhatian buat semua. but ladies especially!

baru-baru ni my aunty punya kawan hampir KENA ROMPAK masa keretanya tengah berhenti untuk lampu merah kat traffic light.

kita gegirls ni biasalah kan.. letak handbag kt sebelah seat driver. dah bila kita memandu sorang memang selalunya akan letak kat sebelah. kononnya senang nak capai purse or handphone. 

lagipun kita fikir, "ahhh.. iolls lock je kereta. takkan orang nak buka ambil pulak!"

tapi NO NO NOOOOO..

NOW.. tanggapan dan tindakan tu terrsangatlah salahh..

wrong wrong wrong!

sebab apa? even dah kunci pon masih tak selamat! senang cite just tengok dan baca nih :





So, lepas ni dah tak boleh nak letak beg kat seat sebelah dah kat seat belakang laaaagi la tak boleh
. nak tak nak kena letak kat bawah seat kita.. takuttttt...

nasib mangsa tak diapa-apakan dan dia sempat melawan perompak tu. orang tu pon tak sempat nak larikan handbeg dia

3 comments:

lily lotus said...

mmg kena extra careful!

mizz miaizzati said...

takutnya.. macam2 lah orang ni kan..kat trafic lite pon jadi..

Nadia Farehah Mohamad said...

Sekarang nak drive memang takut jek...nervous tiap masa especially time lampu merah...huhu semoga kita semua dijauhkan dari segala musibah...amin

Blog Widget by LinkWithin