Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Sunday, June 5, 2011

First Date Selepas Bergelar Tunangan



As u all know kitorang tunang haritu 17hb Mei kan?

lepas je selesai tunang tu My Incik Apex(MIA) terus pulang ke Kota Bharu kan?

sebab esok paginya tu dia ada training dengan team Kelantan. then tengah hari tu pula dah kena Fly ke KL balik sebab ada match kat KL/Selangor.


even dia kat KL pon tak bermakna kami leh jumpa straight away.. he's busy with all the training and other stuff.

20hb tu barulah kami leh jumpa. kira first date after officially engage la ni..hehe.gedix naww..


Orang kata orang tengah "darah manis" ni tak elok keluar berdua-duaan..


so kami ditemani 2 "bodyguard" haritu..



Miss Sony yang posing macam pelancong asing tu berasal dari Sarawak. She's a non-muslim but its so super duper fun being friends with her.. kelakar dan masuk air giler! miss u so much~!!




Kami berposing sementara menunggu Prince Charming yang selalu siap lamaaa gila mengalahkan perempuan...




Off we go menuju ke destinasi..e'eh.. kebetulan lak kitorg pakai baju sama colour that day!




Dah sampai pon Sunway Pyramid ni.. sempat lagi bergambor ye kat parking pown..




kebetulan masa haritu orang baru kecoh pasal our engagement(haha.. pandai kan saya simpan rahsia sampai x siapa leh hidu and tahu pasal engagement ni sampailah saya publish kat blog;p).. so mulalah ramai wartawan duk call MIA n myself asking questions..




punyalah lama interview sampai sempat kami camwhoring sementara nak tunggu lift tu.






Lepas dah abes sesi di-interview kami pon terus ke agenda asal..

tengok wayang..

kitorang tengok cerita Kongsi..

masuk-masuk panggung tu tengok tak ramai sangat orang.. tup2 nampak sebaris budak bola team kelantan pon ada kat situ. rupanya diorang pon beli tiket nak tengok cerita Kongsi tu.. memang bila MIA dah jumpa geng... panggung wayang tu dah macam panggung sendiri lah. bukan main kecoh lagi.. nasib la tak ramai orang.. Ramzul, Nizad, Farisham, lg dua org tu lupa nama and kawan mereka yang ada dalam panggung tu..


dah la cite Kongsi tu Sam kecek Klate, memang riuh la gelak diorang ni..

lepas selesai tengok wayang kitorang gi buat aktiviti yang MIA teringin sangat nak nak buat for a long time. which is Archery.. atau memanah...








the best part bila pihak archery ni bagi free refills arrow.. main2 rasa macam tak habis2 je arrow ni.. rupanya diorang tambah.. kehkehkeh




sempat lagi pekerja kat situ nak bergambar ngn MIA



\




tak boleh blah tengok muka sendiri yang extra serious memanah tapi takdelah tepat sangat kena sasaran!








see how crazy Sony can be?


memang best la archery ni tapi kesannya sampai sakit-sakit badan kitorang the next day tu.. MIA sakit leher.. me, my sis and sony sakit bahu dan lengan..


tu lah nak memanah sangat!


41 comments:

wanda said...

hebatt!!=)

.fariza. said...

baju sama tanpa dirancang.
so sweet. :)

adeeb khairudin said...

haha.. comelnye kak elia :))

salemaziz said...

hehe..suwit!:)

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

wahhhh ni tengah darah manis ni ya hehe.. Eh auntie nampak ya dah slimmmm sgt sekarang... baguih2.. auntie entah le bila nak kurus hehehe

awan[is]cloud said...

wahhh , kak elia dh kurus cket la skang :)
hepy je tgok kak elia & apex . .

tassyanatassya said...

wah!..tengah berdarah manis..gambar sumer manis-manis belaka!..haha..nyway,congratez!

Rozuan Ismail said...

amboi miss sony,sia nak cucuk punggung lagi.muahaha.memang masuk air. eyh,first date eyk.romantik tol g memanah ye

soooooour said...

boleh bergurau pulak cik sony tu...hhaahahahaha...

FifieJay said...

your friend ms sony is very funny :) congrats again to both of you!

Nor Suhaiza said...

hik3..
suka r tgok korag ni..
sweet sgt...
smoga bhagia
:)

Mama Zharfan said...

congrats on ur engagement!

u sgt comel dgn imej bertudung tu :)


JOM skodeng blog me kalau sudi!

Cahaya Mama said...

weee,kuar dating sbg psngan tunangn,.hehe,.jge dri elok2 ye elia n IA,..xsbr nk tgk gmbr wedd plak,.hehe,.bile tu ek?,.

isyam mirah said...

gula gula....hihi

isyam mirah said...

gula gula....hihi

Ejat said...

wow..dr kecik mmg teringin nk panah memanah ni..tp xde kesempatan lg..hehe

♥NuR SyAFiQah♥ said...

bile memanah mmg sakit badan..

fara_farez89 said...

tuan puteri teman putera raja pergi memanah...auuuuuuuuu hheheh

beena said...

eh..sweet je~

fatten said...

achery mmg best..!!!

eintanliana said...
This comment has been removed by the author.
♥yaya budak suka embun♥ said...

waahhhh

beznye panah2

hihi

azam said...

bestnye.....seronok aaa...cam ni

Elia Si Jejariruncing said...

tu la sony tu memang giler2 sikit tu..masuk air bak kata org..

kurus?yeke? tp belum cukup kurus lg..kena slim down lg

best memanah tp sakitnya pon leh thn gak..hehehe

NOOR FATIN said...

berseri2 elia lepas bertunang :)

NaEl said...

sy pun dah lama nak memanah. Tak berkesempatann je. wuwuwuuu ;(

Ieyda binti eynal said...

Alaaaa . . jeles . . . hahaha . Kak Elia jgn marah pulak XD

MisSz Laila said...

bestnya memanah..

cik nur said...

wahh harap bahagia slalo yaa dgn apex :P

Yaati Nor said...

wah sampai sakit badan yek memanah..menarik jugak yek..boleh dijadikan aktiviti keluarga..

.izzatul.hazwani. said...

waaa..asal ta jumpa pun masatu :(

zuwaidah said...

seronoknya...tak pernah lagi gi memanah

Cik Amy said...

my first dating after tunang..rase mcm 1st date...2 2 org mcm malu2 hahaha klakar tol...

ckp pn x berani nk pandang muka..

Nini Hartini said...

elia dah bertudung ye skrg? alhamdulillah...

Raden said...

waahhh...hebatnye!

neway..nti tawen suprise jugak ke?

smoge berbahagie taw..

.::: Princess MOMOY :::. said...

comelnya ...
nampak sangat hepi dan bahagia
wahhh =)

Katak Puru boleh dimakan???"
Perhatian Semua Photographer Amatur dan Profesional | ENPC’11"

Nur BalQhis Ab Halim said...

Hee,akak birthday kite sama lah :D
btw akak sweet sangat when wearing a hijab :)

LynN LoLa~~ said...

sis u look awesome in hijab! comey sangat. hihi

moge sumenye berjalan lancar ye ;-)

Za Honey said...

mengadulah pada Allah bukan pada fb .
kerana separuh daripadanya hanya si batu api , tukang gelak & penambah cerita . mungkin ada y memberi nasihat y baek tp sejauh mana ajalah ketenangan y akan diperolehi . mungkin ada y berniat murni tapi tidaklah kita tahu sedalam mana keikhlasan hati . diam itu lebih baek drpd berlebihan m'pamerkan perasaan . semoden mana dunia hari ini , hakikatnya kita berada di penghujung duniawi .

kitty cat said...

nk confirmation skett..gol keeper klate tu mmg ade tindik telinga kew..? tlinga kiri x silap td..

Fid"s said...

kene wat warming up dulu..
baru tak sakit urat badan

Blog Widget by LinkWithin