Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Friday, June 10, 2011

Sinopsis Video Klip SOLO Andi A.Merican



Nampaknya selepas Andi release his new single "SOLO" ni ramai yang tertanya-tanya.. cerita ni pasal apa? tak paham la video ni? kenapa fahmi kena tampar?? macam-macam soalan lah kat kepala korang kan???


so untuk mengurangkan kecelaruan fikiran anda.. saya akan menceritakan sedikit sebanyak sinopsis video klip ini menurun penceritaan Khairul Fahmi dan Andi..





Di awal babak menunjukkan Andi dan Altimet ditahan dalam kurungan. kononnya atas sebab kesalahan penyeludupan haram. then masa dalam penjara tu Andi flash back atau mengimbas kembali liku kehidupannya bersama Khairul Fahmi(KF) dan Julia Zeigler(JZ).

Dalam Video klip ni kononnya KF, Andi and JZ dan berkawan dari kecil. KF ditampilkan sebagai "the cool guy" dan Andi as the "loser". Andi dan KF sukakan Julia. namun seperti biasa KF yg dapat. dlm cite ni kononnya KF always get what he wants la. dia hensem, kaya raya dan ada gf cun. kiranya Julia ni dah jd gf KF. so masa tengah lepak2 Andi sang a song sambil jeling-jeling sinis gituw kat JZ yang buat Julia tersindir and sentap lalu dia bangun dan menampar Andi. lepas tamparan tu Julia terperasan harmonika pemberian Andi yang dia pernah reject satu ketika dulu.

terselit unsur magic sikit bila dalam flashback tu Andi besar muncul dan mengubah history pada Andi(budak) kecil yang akhirnya telah mengubah jalan cerita. akhirnya nasib Andi dan KF bertukar. KF lak yang kena tampar. kalau korang perasan Andi pakai bj KF, KF pakai bj andi. kira karektor bertukar la ni.. Andi the cool guy and KF jd loser. Andi gets the girl.

Tapi akhirnya Andi tertangkap sebab rupanya kekayaannya adalah hasil penyeludupan bersama Altimet. Julia, girlfriendnya yang tak tahu menahu akhirnya rasa tertipu..

lebih kurang camtulah sinopsisnya...

13 comments:

Nurul Solehah said...

owh. bru fhm .

Beeha B. said...

OWH BEGITU. tapi serius, hensem gila KF dalam vc ni!

Suriada Sulong said...

tak sangka apek yg pemalu leh berlakon plak skrg nie. esk2 mesti die boleh jadi pelakon ganti remy ishak then tercalon top 5 abph. wah... syok nye.. hehehe..

CikPutih~ said...

owhhhhh...dh fhm.. :)

mata lebam said...

best2 cik apex dah ada VC...hoho..
meh singgah mai blog saya:)

misz h0neyz said...

hYe...
j0m j0in GA h0neyz http://miszh0neyz.blogspot.com/2011/06/like-giveaway.html
;)

Rozuan Ismail said...

ok faham.thanks for details.

miss cloudy said...

brilliant gak jalan cite nyer..

Taib.I.M said...

bley la...bley la...

.::: Princess MOMOY :::. said...

hihi...apex nampak mcm lawak sikit la ddengan topi dia tu
hihi...apa pun tahniah apex
terengganu menang 2-1 piala fa semalam

MIERA SARA_SCHA said...

hye...selamat bpose semua..hope kowg tabah mnempoh dugaan k.. =P

AkMa BiZz BuZz said...

astagfirullah.. u baca2 kisah lagu nih rasa mcm nak lempang KFC tak? mcm whatever yg u said its comes true beb..cuma nama wanita dan watak berbeza..

"dlm cite ni kononnya KF always get what he wants la. dia hensem, kaya raya dan ada gf cun. kiranya Julia ni dah jd gf KF"

what can i say that every words is DOA.. walahualam..

ifa fifa said...

ok lah..

Blog Widget by LinkWithin