Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Saturday, August 13, 2011

Percubaan Pertama


Ramai yang sedia maklum sebelum ni saya pernah cerita bahawa saya ditawarkan untuk menjadi salah seorang penulis tetap kolumn di sebuah majalah. Ramai nak tahu majalah apa kan...?


.......................

............


.......



....


Taddddaaa.....




Mempersembahkan Majalah Rasmi The Red Warriors~!!


Inside Warriors






INSIDE WARRIORS : Edisi Pengenalan

Antara yang menarik di dalam :
1) Preview Piala Malaysia 2011
2) Misi Pertahankan Piala Malaysia
3) TRW Juara Berganda (Piala Sumbangsih/Liga Super)
4) President Warriors Juara Piala Presiden 2011
5) Warna-warni TRW 2011 (Gambar rangkuman Piala Sumbangsih 2011, Piala FA 2011, Liga Super 2011)
6) Ruang Suara Wanita dalam Bola Sepak
7) Komik WARRIORS!

BONUS :



*PERCUMA | Poster Istimewa laluan Piala MALAYSIA 2011


Bila dan di mana nak dapatkan magazine ni?


Dijangka membuat jualan pertama pada perlawanan persahabatan Selangor vs KELANTAN 17hb ini Di Stadium Shah Alam sebelum mula di pasarkan di KELANTAN... Insya'ALLAH


Mana satu Kolumn saya???



cuba teka..



hhmmm..... tak payah teka lah.. mesti dah tau dah kan?




Ni lah ruangan saya.. Kolumn Jejariruncing!


ikotkan dah lama Elia submit artikel first ni tapi diorang tak publish2 atas sebab2 tertentu.. tapi lepas ni korang dah boleh dapatkan dah!! yeayyy!!!


Mula-mula risau gak sebab masa saya agreed to be the journalist ni saya still status "tunang org tu".

so just to be clear i ask Tuan Editor "Katakanlah if i putus tunang dgn sipolan ni, so kira deal off ke camne?"

then he replied "apsal lak nak deals off? i deal ngan u, bukan dia.. ape la..
u yg menulis kan, bukan dia..
colum tu colum jejari runcing, kolum blog u..
bukan kolum dia..
so, hubungan korg xkan affect deal kita.. dont worry..
"


Fuhh.. lega dengar.. so kita semua bekerja dan bertindak secara professional.. bagus kan? i like it very much. Kolumn Jejariruncing ni akan jadi my little baby. this is just like baby steps dalam bidang penulisan ni. memang serious tak sangka boleh sampai ke tahap ni. Alhamdulillah.


Basically, untuk keluaran pertama edisi pengenalan ni Kolumn Jejariruncing banyak bincangkan tentang .....


eh, mana leh bagitahu...



kena dapatkan lah... all the girls and ladies of TRW sila dapatkan majalah ni..



Insyallah kalau takde aral melintang saya akan menjual majalah ni kat Uitm Machang ni.. kalau sempat saya jual sekali kat Bazaar. apa-apa pun nanti saya update later camne nak dapatkan majalah Inside Warriors ni k?


62 comments:

Dilakochan said...

whoah!
Finally...

Goodluck untuk artikel2 seterusnya! :)

lady_choice.blogspot.com said...

Ala...knp pasarkan kat sna dulu.....
bru bercita2 nk dptkan....ELia tlg dptkan leh x utk sy..hehehehe^_^
Sy nk jd org pertama bc ur kolum...blh x..blh x..(MUka merayu..)

♥NuR SyAFiQah♥ said...

waa da jadi journalist kak elia..hehe

Ibnu isa said...

wahh tahniah kak Elia.. sob3.. nk jadi penulis gak.. hohoho

LiLy Purple said...

tahniah... moga terus sukses dlm bidang penulisan yerk.. :)

cik asyiha said...

tahniah elia~! keep it up!! :)

cik asyiha said...

tahniah elia~! keep it up! :)

CIK PARO! said...

tahniah elia!
usaha yg murni..

hafzleen said...

wahhh..seronok nyaaa!!! :) gudluck sis

hafzleen said...

wahhh..seronok nyaaa!!! :) gudluck sis

Liling said...

Congrats ! =)

Tapi .. kalau saya di tempat anda.Saya takkan dekatkan lagi diri dengan si dia.

I mean, kelantan tu.Dia orang sana.So~

Tapi rezeki. =) Alhamdulillah.

NuR AmIrAh bInTi YuSOF said...

tahniah k.elia....gud luck k....sye sentiasa sokong akak=)

♥Sya♥ said...

wah..da jadi penulis...tahniah elia..

nuruashia ♥ said...

yke??? oke2..nty nuru nk beli..!!!!

Fahmi Ismail said...

Pergh..semoga boleh jadi macam Lynn Truss...Forza!

ezfezrid said...

wah.......dah der ruangan sendiri lia???

best2....

Nor Azila bt Nasrun said...

tahniah jejari runcing.... moga sucses ya...:)

ecadwinkyasha said...

u're moving on :)

tahniah2x..jangan sedih lelama..insyaallah apa yang terjadi ada hikmahnya :)

Salina@IbuAqil said...

Hikhikhik!! Comel je soalan elia pada tuan editor majalan tu.. Apapun gud luck dear.. :D

Ieyra SuRaYaA said...

awww <3 tahniah kak elia :))

dayang said...

wah...goodluck Elia. semoga makin maju dlm bidang penulisan ni! :)

IzKetamBola said...

dkt tmpat lain xde jual??

IzKetamBola said...

dkt tmpt lain xde???

SyuE said...

alhamdulillah. rezeki putus tunang! kiki.. ;)all the best sis. ;)

fafa (n_n) said...

tahniah :) heheh journalist hebat! xsabo nk bce entry lam mgzne plak

shera haifa said...

owhh. xsbr nk tngu majalah TRW nie.. sbenarnya ramai yg dop cri majalah TRW nie sepanjang sy mnjual surat khabar dan majalah nie..
hope elia leh suarakan pada pihak TRW tuk kekalkan majalah nie.. jngn keluar sekali lepas tu berhenti..OK..

tq elia..
=)

nu ra in said...

my 1st comment ever...hihi
nice sis keep it up..lurve ur blog

MeLL said...

alhamdulillah semakin murah rezeki u elia..keep it up k..smoga trus success dlm life :)

nini said...

wah...congratz....=D

Nurul Solehah said...

update cepat2 ye sis Elia , :D

suzie rahman said...

taniah elia..dh nmpk perubahan setelah uols break off. bgus..ke arah yg baik..all the best!

❤Azma Azhar said...

Wah. Cun lah kak ! Hehe . sure kena dapatkan neh ! hehe. ni pun tgh starting2 nak menulis kt blog ttg dunia bolasepak tempatan ni. hehehe

kamila said...

eliaaa! awak sungguh positif dan professional...suka suka! =)..btw..good luck sebagai penulis

Si Gadis Semasa said...

goodluck kak elia !!!!

selamat menjadi penulis yg berjaya !!!

NiGhTiNaNgLe_FARA said...

syok nyer.. congrats sis!!

saya_arief said...

all the best.

❤ lovelymasha❤ said...

congrats elia~semoga sukses dalam kerjaya yang baru diceburi hendaknya...

chainzz said...

wow!
gud opportunity.

gud luck elia!

LynN LoLa~~ said...

alaaaa payahla kalau nak beli kene g stadium :'(

agak2 postage dapat tak? anta kat usmkk, kelantan. hihi

congratz dear!

Ayyman Rahim said...

Hi Kak Ya, tak tau pulak Kak Ya link kan blog kita. Thanksss. Jual tudung eh skrg? Eh, apa-apa yang jadi banyakkan bersabar eh? Ada hikmah :) Btw tau ke kita sama campus?

ziahSu said...

wah..tahniah moga terus suksess...
maju lah sukan u negara..:))

p/s:xsbr nk bc majalah TRw...

dayah aziz said...

congratez yunk...'_;

Secret Drifter said...

Tahniah sis !!!

inform la kita mcm mana nak dapatkan majalah ni esepcially area KL !!

mmg saya peminat RED Warriors !

eesyaheera said...

Waaaah, good for you. Improvement yang baik.

Elih Japahar said...

tahniah!...nanti nak beli gak hehe!

Dee said...

Congrats yah Elia :)

.::: Princess MOMOY :::. said...

Tahniah elia
rezeki Ramadhan

MerLe said...

wah~ tahniah elia~ income datang lagi~ hehe

mamatasnim said...

tahniah elia..:)

ratu novella said...

congrat:)

wanieadamfarah said...

caya la elia!!! teruskan usaha yer...congrats neway!!! (semangat berapi2...pom2 girl peribadi elia) hehehe

adila idayu said...

ganaz demo...caya laa...
suara wanita dalam bola sepak tuh...i like...=)

SyahNas80 @ Nana said...

tahniah elia...akak akan sentiasa support elia... hehe... :) take care..

purlpe.pink said...

what thee,,,

kalau i jadi u kan, i taknak jadi journalist majalah tu.buat ape nk dekatkan diri lagi dgn ur ex..

korg putus bukan cara baik, dan bukaknya perkara yg terbaik dalam hidup u.

fuh, kalau i. mmg tak lah kan...u dah bnyak bisnes..xpayah nk hadap sgtla gaji journalist tu kan. tgu je offer lain.

insyaAllah. kalau dah rezeki.

u kno. mcm nk tagih perhatian si polan polann..

SweetLikeWhat said...

semoga terus berjaya di masa akan datang.. :)

zuwaidah said...

good luck elia, moga terus sukses ya.

NurulMimieJamaludin said...

Tahniah. Walaupun jodoh tade tapi tetap ada rezeki utk penulisan. Kadang2 apa yang terjadi, ada hikmah disebalik setiap kejadian. Pahit untuk kita telan tapi selalunya manis di hujung setiap kejadian. Alhamdulillah. Semoga berjaya ye dalam bidang tulis2 ni.


*nak tanye, kalau tak kenal apek tu, boleh ke dapat peluang nak tulis2 kat majalah tu?? *tanye je ye..

aza shafiza said...

bf sy sllu bli magazine ni,tp sy sllu pertikaikan wtpe la nk bli magazine ni...huhuuu..tp pasni sy akan join dia baca magazine ni plak.hehee

che'pi said...

Cayalah.... i like.....
professionalisme... memang itu yang patut diamalkan...
orang pot pet pot pet kat luar..
biarkan mereka mati dengan kata2 luahan mulut mereka sendiri.

hidup Jejariruncing,
hidup TRW...............

peace no war....

Sekamar Rindu said...

salam..

tahniah....

Elle JmDean said...

Congrat ye jejariruncing... xoxo

@emy said...

woahhhhh!..cayalah! u r very cool & almost perfect! gud luck elia =)

Blog Widget by LinkWithin